Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 10 millioner kroner til Danske Plytix fra EU / Hypefactors kritiseres for Facebook-ros / Indiske Adi Prakash har succes med spilfirma i Danmark / Nu 800 millioner internetbrugere i Kina

10 millioner kroner til Danske Plytix fra EU. Hypefactors kritiseres for Facebook-ros. Butiksdød i Danmark. Indiske Adi Prakash har succes med spilfirma i Danmark. Nu 800 millioner internetbrugere i Kina. Arbejdsløses elforbrug skal overvåges. HP’s kvartals-indtjening stiger med 26 procent. Den fulde historie om Mærsk-angrebet (igen). Svensk signalsystem allerede to milliarder kroner dyrere end budgetteret.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

10 millioner kroner til Danske Plytix fra EU

Danske Plytix, der står bag en marketingplatform, modtager 1,4 millioner euro - godt 10 millioner kroner - fra EU som led i EU’s såkaldte Horizon 2020-program, hvor en række innovative virksomheder har modtaget støtte.

Plytix blev stiftet i 2015 af Morten Hellesøe Poulsen, der tidligere har været ansat i Google, samt spanieren Alex Lopez.

Han meddeler, at han er meget stolt over anerkendelsen fra EU, og at selskabet vil fortsat arbejder hårdt på at ‘hjælpe mindre virksomheder med at konkurrere med hype scale-virksomheder som Amazon.”

Selskabets løsning er en PIM-løsning (‘product information management’).

Det cloudbaserede system fra Plytix giver virksomheder mulighed for at placere alle deres produktinformationer med tilhørende videoer, billeder og så videre ét sted, som virksomhederne så kan dele med kunder, partnere og hvem der ellers har brug for det.

Hypefactors kritiseres for Facebook-ros

Dansk Aktionærforetning er i Børsen ude med riven over for softwareselskabet Hypefactors, der er på vej mod en notering på minibørsen First North.

Det sker efter, at selskabets PR-mand, Søren H.B. Berg i Facebook-gruppen Aktieporteføljen med 50.000 medlemmer har skrevet om virksomheden i meget positive vendinger uden samtidig at oplyse, at han arbejdede for selskabet.

“Det er fuldstændig uacceptabelt, at en børs-kandidat opfører sig på den måde. Det er ikke i deres egen interesse, og absolut heller ikke i investorernes. Det risikerer at underminere den ellers voksende tillid, vi nu har herhjemme til First North -børsen som en virkelig god børs for mindre virksomhedert," siger formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, til avisen.

Du kan læse mere om Hypefactors planer her: Softwarefirma bliver børsnoteret i Danmark: Forventer at tjene tocifret millionbeløb på noteringen.

Butiksdød i Danmark

I de seneste ni år har 3.000 danske detailbutikker drejet nøglen om, skriver Finans.

Butiksdøden har især ramt butikker, der handler med tøj, sko og elektronik.

“Nethandlen er en medvirkende årsag til den udvikling. Desuden er der en tendens med urbanisering, så folk flytter til de større byer. Det betyder også noget for deres indkøb. Derfor kan vi nu også se, at selv mellemstore handelsbyer rundt om i landet mister butikker i større stil,« siger markedsdirektør Henrik Hyltoft, Dansk Erhverv.

Indiske Adi Prakash har succes med spilfirma i Danmark

Det er kun få år siden, at indiske Adi Prakash flyttede til Danmark. I dag står han bag spilfirmaet Skidos, der netop har modtaget sin anden millioninvestering på blot et år, skriver Finans.

“Investorerne har været tilfredse med os, og vi har nået vores mål om 800.000 downloads inden for et år. Nu vil vi bruge investeringen og det næste år på at komme ind på det amerikanske marked,” siger han til avisen.

Skidos står bag en række læringsapps til børn. Selskabet modtog for et år siden fem millioner kroner fra PreSeed Ventures og Seed Capital.

Det er de samme to fonde, der nu lægger yderligere 2,7 millioner kroner på bordet.

Nu 800 millioner internetbrugere i Kina

Mere end 800 millioner kinesere er nu online, meddeler China Network Information Center ifølge Bloomberg.

Det betyder, at der nu er flere internetbrugere i Kina, end der er brugere i USA, Japan, Rusland og Mexico - tilsammen.

Næsten 30 millioner kinesere havde deres internetdebut i 2018.

Og næsten alle online-kineserne - 788 millioner - anvender deres mobiltelefon til at gå på internettet.

Antallet af online-opkoblinger i Kina er blevet mere end fordoblet i løbet af de seneste otte år - og firedoblet i løbet af de seneste 10-11 år.

Arbejdsløses elforbrug skal overvåges

Regeringen vil overvåge danskerne elforbrug for at afsløre ‘snyd med sociale ydelser,’ skriver fagbladet 3F i en artikel, som du kan læse her.

“Udbetaling Danmark skal fremover kunne samkøre oplysninger om danskernes elforbrug fra den såkaldte “Datahub” med oplysninger om bopæl. Formålet er at afsløre, om folk lyver om, hvor de bor, for at kunne modtage sociale ydelser,” skriver bladet.

Jesper Lund, formand for IT-Politisk Forening, mener, at forslaget er ‘enormt indgribende.’

“Der er tale om en konstant glidebane. Flere og flere data bliver indsamlet, og der kommer mere og mere kontrol,” mener han.

HP’s kvartals-indtjening stiger med 26 procent

Printer og pc-producenten HP Inc’s omsætning og indtjening er steget markant i årets andet kvartal: Omsætningen er steget med 12 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens indtjeningen er steget med hele 26 procent til 900 millioner dollar.

Ifølge selskabet er der fremgang på stort set alle forretningsområder.

HP blev delt op i 2014 i HP Inc og HP Enterprise.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to.

Den fulde historie om Mærsk-angrebet (igen)

Det ansete it-magasin Wired har skrevet en lang artikel om det store hacker-angreb mod A.P. Møller - Mærsk under rubrikken “The Untold Story of NotPetya, the Most Devastating Cyberattack in History.

I artiklen får vi en udførlig fortælling om det store angreb, der lagde selskabet ned, og som i (nok) mange år kommer til at stå som et skrækeksempel på, hvad der kan ske, når hackerne først rammer rent.

Computerworld bragte over sommeren tre såkaldte longreads om nedbruddet set gennem daværende it-chef Tom Christensens øjne.

Dem finder du her: Overblik: Hackerangrebet på Mærsk - set indefra: Her er it-direktør Tom Christensens dramatiske fortælling om angrebet.

Svensk signalsystem allerede to milliarder kroner dyrere end budgetteret

I Sverige bøvler Trafikverket - der er pendanten til danske Banedanmark - med at overholde budgettet for det nye signalsystem, som også herhjemme har givet en del problemer.

Indtil videre er budgettet blevet overskredet med to milliarder kroner (dog svenske, hvilket jo gør problemet en smule mindre), viser en ny rapport fra den svenske rigsrevision.

Det svarer til, at udgifterne er blevet tredoblet siden 2010 - ikke mindst på grund af udvikling af den svenske del af det såkaldte ERTMS-system, som med tiden skal dække hele Europa.

Rigsrevisionen tror, at udgifterne vil stige endnu mere, inden projektet er i mål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere