Artikel top billede

Trumps toldsatser kan føre til dyrere Apple-produkter: Nu vil præsidenten presse Apple til at producere i USA

Nye toldsatser på produkter produceret i Kina kan få store konsekvenser for Apple, der kan blive tvunget til at hæve priserne på sine produkter.

Apple har meddelt, at nye amerikanske toldsatser på produkter produceret i Kina kan føre til højere priser på en lang række af selskabets produkter.

Her i blandt Apple Watch og Apples hovedtelefoner AirPods.

Det skriver Bloomberg.

Den amerikanske præsident Donald Trump har allerede indført toldsatser på kinesiske produkter til en værdi på 50 milliard dollar, og USA planlægger nu at indføre nye toldsatser til en værdi på yderligere 200 millliarder dollar.

I weekenden anerkendte den amerikanske præsident i et tweet, at de højere toldsatser kunne føre til højere priser, men slog samtidig fast, at der fandtes en løsning på problemstillingen.

”Lav jeres produkter i USA i stedet for Kina. Byg nye fabrikker nu. Spændende,” skrev præsidenten på Twitter.

Læs også: Apple i samarbejde med kinesiske televirksomheder oven på massiv kritik

Apple: Vil ramme amerikanske forbrugere
I et brev til den amerikanske regering, som Apple afsendte onsdag, opfordrer virksomheden til, at Trump-administrationen genovervejer de nye toldsatser.

”Vores bekymring med de nye toldsatser er, at USA vil blive ramt hårdest, hvilket kan føre til lavere vækst i USA, dårligere konkurrenceevne og højere priser for amerikanske forbrugere.”

Det fremgår ikke af Apple, hvorvidt virksomhedens absolut vigtigste produkt iPhonen vil blive ramt. Men ikke desto mindre fik Apples advarsel virksomhedens aktiekurs til at falde fredag.

Læs også:
Trump giver løfte til Apples Tim Cook: iPhones bliver ikke en del af ulmende handelskrig

Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere