Artikel top billede

Trumps toldsatser kan føre til dyrere Apple-produkter: Nu vil præsidenten presse Apple til at producere i USA

Nye toldsatser på produkter produceret i Kina kan få store konsekvenser for Apple, der kan blive tvunget til at hæve priserne på sine produkter.

Apple har meddelt, at nye amerikanske toldsatser på produkter produceret i Kina kan føre til højere priser på en lang række af selskabets produkter.

Her i blandt Apple Watch og Apples hovedtelefoner AirPods.

Det skriver Bloomberg.

Den amerikanske præsident Donald Trump har allerede indført toldsatser på kinesiske produkter til en værdi på 50 milliard dollar, og USA planlægger nu at indføre nye toldsatser til en værdi på yderligere 200 millliarder dollar.

I weekenden anerkendte den amerikanske præsident i et tweet, at de højere toldsatser kunne føre til højere priser, men slog samtidig fast, at der fandtes en løsning på problemstillingen.

”Lav jeres produkter i USA i stedet for Kina. Byg nye fabrikker nu. Spændende,” skrev præsidenten på Twitter.

Læs også: Apple i samarbejde med kinesiske televirksomheder oven på massiv kritik

Apple: Vil ramme amerikanske forbrugere
I et brev til den amerikanske regering, som Apple afsendte onsdag, opfordrer virksomheden til, at Trump-administrationen genovervejer de nye toldsatser.

”Vores bekymring med de nye toldsatser er, at USA vil blive ramt hårdest, hvilket kan føre til lavere vækst i USA, dårligere konkurrenceevne og højere priser for amerikanske forbrugere.”

Det fremgår ikke af Apple, hvorvidt virksomhedens absolut vigtigste produkt iPhonen vil blive ramt. Men ikke desto mindre fik Apples advarsel virksomhedens aktiekurs til at falde fredag.

Læs også:
Trump giver løfte til Apples Tim Cook: iPhones bliver ikke en del af ulmende handelskrig

Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere