Artikel top billede

Apple i samarbejde med kinesiske televirksomheder oven på massiv kritik

Apple er gået i dialog med kinesiske televirksomheder om at komme spam til livs i iMessage i Kina. Det sker på bagkant af stor kritik i kinesiske statsmedier.

Verdens mest værdifulde selskab, Apple, er endt midt i et uvejr på det kinesiske marked.

Kiniske statsmedier er gået i kødet på Apple, blandt andet i form af et 30-miutter langt indslag fra kinesisk stat-tv, hvor Apple beskyldes for at give adgang til ulovligt indhold som gambling-apps via Apples iMessage.

Det skriver Reuters.

Storkina (Fastlandskina, Hong Kong, Macao og Taiwan) udgør det næststørste marked for Apple, og selskabet har da også været hurtige med et svar oven på den kinesiske kritik.

"Vi er i kontakt med indenlandske televirksomheder for at se, hvilke yderligere tiltag, vi kan indføre for at mindske denne ulejlighed," siger en talsperson fra Apple til Reuters.

Apple melder, at selskabet, ud over at samarbejde med de kinesiske televirksomheder, arbejder på avancerede machine learning-modeller, der kan identificere junk-beskeder samt andre værktøjer, der kan være med til at blokere for falske konti.

Læs også: Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina

Øget kinesisk kontrol med amerikanske tech-giganter

Apple har vind i sejlene på det kinesiske marked med flotte salgstal for iPhone X. Det har blandt været med til at give Apple en omsætningsvækst på 19 procent i seneste kvartal.

Der har tidligere lydt kritik af Apple fra Beijing. Denne omgang kommer som følge af, at de kinesiske myndigheder har sat gang i en ny kampagne, der skal gøre op med spam og uopfordrede opkald, som er et stort problem i Kina, da telefonnumre ofte bliver solgt på det sorte marked.

Den kinesiske kritik kommer samtidig i kølvandet på de store handelsspændinger mellem Kina og USA. Kina har ifølge Reuters mindre mulighed for at matche de samme tariffer som USA, og skruer for tiden i op for kontrollen med flere af store amerikanske tech-giganter.

Læs også: Handelskrig mellem USA og Kina kan koste it-giganter milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere