Artikel top billede

Aktiekurs for Erik Damgaards NPinvestor faldet med næsten 75 procent siden januar

Erik Damgaard-selskabet NPinvestors aktiekurs er siden noteringen i januar faldet med næsten 75 procent.

Erik Dangaard-selskabet NPinvestors aktiekurs er siden noteringen på minibørsen First North i januar faldet dramatisk og er nu blot en fjerdedel værd.

Siden januar er kursen for NPinvestor-aktien nemlig faldet med hele 73,9 procent.

Den toppede umiddelbart efter noteringen i midten af januar, hvor den på toppen rundede kurs 16,91.

I dag handles aktien til kurs 4,5 på First North. Du kan følge den her.

Bumpet forløb

NPinvestor blev noteret i januar efter et noget bumpet forløb, hvor selskabet to gange afblæste noteringen af forskellige årsager.

Børsnoteringen udløste et bruttoprovenu på 17,66 millioner kroner, da 923 aktionærer tegnede godt en million aktier til 17 kroner per styk.

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb

Selskabet nedjusterede i sommerens løb forventningerne til både indeværende år og de kommende års resultater ganske kraftigt.

Forventer millionunderskud

I år forventer NPInvestor underskud før skat på mere end seks millioner kroner - blandt andet fordi der ifølge selskabet er problemer med at få sluset nye kunder ind på dets handelsplatform Straticator.

NPinvestor tabte i årets første seks måneder 2,7 millioner kroner.

Selskabets direktør, Jan Svane Mathiesen, meddelte i slutningen af august, at han trak sig fra selskabet på grund af uoverensstemmelser med den øvrige ledelse.

NPblandt andet på grund af det noget ukurrant tilløb til noteringen, der blev udskudt flere gange.

Løftede sløret for fem år siden

Erik Damgaard præsenterede Straticator for fem år siden. Det er en aktiehandelsløsning med mulighed for nemt at sætte en slags handelsrobot op efter egne ønsker.

I systemet kan investorer desuden efterligne andre investorer ved automatisk at kopiere deres handler i det, som man kalder for ‘copy trading.’

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard klar med længe ventet it-system.

Erik Damgaard står desuden bag det cloud-baserede økonomisystem Uniconta, som han har store forventninger til.

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: Jeg er back in business.

I den seneste tid er en række it-firmaer blevet noteret på minibørsen First North - blandt andre Agilic, Conferize, Happy Helper og senest Hypefactors, hvis aktiekurs er blevet næsten halveret på blot ni dage.

Læs også: Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Langt flere studerende søger ind på it-uddannelser hos KEA: Næste år skal der skæres hundredvis af it-studiepladser
Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) har man oplevet en markant fremgang i antallet af optag på især it-relaterede uddannelser. Samlet set øger KEA optaget med en procent, men allerede fra næste år skal der trods flere ansøgere skæres drastisk ned på grund af en politisk aftale.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.