Artikel top billede

Qualcomm beskylder Apple for at stjæle forretningshemmeligheder: "Sjusket, uhensigtsmæssig og bedragerisk adfærd"

Endnu et kapitel kan skrive i den intense slåskamp mellem Apple og Qualcomm. Nu beskylder Qualcomm Apple for at stjæle forretningshemmeligheder.

Apple stjæler fortrolige oplysninger vedrørende Qualcomms chips-forretning og giver dem videre til konkurrenten Intel.

Det er den bastante melding fra Qualcomm, der nu beskylder Apple for at give informationerne videre til Intel for at bane vejen for, at Apple kan skifte over til Intels semiconducters. Et skifte som kan have kostet Qualcomm milliarder af dollars i tabt forretning.

Det skriver Reuters.

Læs også: Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone

Beskyldningen er nu blevet sat på juridisk papir og indgivet af Qualcomm. Tidligere har Qualcomm beskyldt Apple for at misbruge hemmeligt software fra Qualcomm til at dele informationer om chips med ingeniører hos Intel.

Nu går Qualcomm videre ved at påstå, at Apple har stålet Qualcomms handelshemmeligheder i en "flerårig kampagne af sjusket, uhensigtsmæssig og bedragerisk adfærd". En adfærd designet til ultimativt at dreje Qualcomms Apple-baserede forretning over i hænderne på Intel.

Hverken Apple eller Intel har ikke ønsket at kommentere beskyldningerne over for Reuters.

Qualcomm har ellers været leverandør til Apple i et årti, men med iPhone 7, der blev lanceret i 2016, begyndte Apple at bruge Intel-modemchips. I de spritnye iPhones er det også Intel, der står bag modemchips.

Læs også: Her er anmeldernes dom over Apples nye iPhone Xs og Xs Max

De to californiske selskaber har gennem de seneste år været kastet ud i en juridisk hanekamp, der for alvor tog fart i januar og nu kan skrive endnu et kapitel til slåskampen.

Tidligere har Apple lagt sag an mod Qualcomm, hvor den beskyldte Qualcomm for at misbruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Læs også: Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere