Artikel top billede

Qualcomm beskylder Apple for at stjæle forretningshemmeligheder: "Sjusket, uhensigtsmæssig og bedragerisk adfærd"

Endnu et kapitel kan skrive i den intense slåskamp mellem Apple og Qualcomm. Nu beskylder Qualcomm Apple for at stjæle forretningshemmeligheder.

Apple stjæler fortrolige oplysninger vedrørende Qualcomms chips-forretning og giver dem videre til konkurrenten Intel.

Det er den bastante melding fra Qualcomm, der nu beskylder Apple for at give informationerne videre til Intel for at bane vejen for, at Apple kan skifte over til Intels semiconducters. Et skifte som kan have kostet Qualcomm milliarder af dollars i tabt forretning.

Det skriver Reuters.

Læs også: Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone

Beskyldningen er nu blevet sat på juridisk papir og indgivet af Qualcomm. Tidligere har Qualcomm beskyldt Apple for at misbruge hemmeligt software fra Qualcomm til at dele informationer om chips med ingeniører hos Intel.

Nu går Qualcomm videre ved at påstå, at Apple har stålet Qualcomms handelshemmeligheder i en "flerårig kampagne af sjusket, uhensigtsmæssig og bedragerisk adfærd". En adfærd designet til ultimativt at dreje Qualcomms Apple-baserede forretning over i hænderne på Intel.

Hverken Apple eller Intel har ikke ønsket at kommentere beskyldningerne over for Reuters.

Qualcomm har ellers været leverandør til Apple i et årti, men med iPhone 7, der blev lanceret i 2016, begyndte Apple at bruge Intel-modemchips. I de spritnye iPhones er det også Intel, der står bag modemchips.

Læs også: Her er anmeldernes dom over Apples nye iPhone Xs og Xs Max

De to californiske selskaber har gennem de seneste år været kastet ud i en juridisk hanekamp, der for alvor tog fart i januar og nu kan skrive endnu et kapitel til slåskampen.

Tidligere har Apple lagt sag an mod Qualcomm, hvor den beskyldte Qualcomm for at misbruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Læs også: Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere