Artikel top billede

Qualcomm beskylder Apple for at stjæle forretningshemmeligheder: "Sjusket, uhensigtsmæssig og bedragerisk adfærd"

Endnu et kapitel kan skrive i den intense slåskamp mellem Apple og Qualcomm. Nu beskylder Qualcomm Apple for at stjæle forretningshemmeligheder.

Apple stjæler fortrolige oplysninger vedrørende Qualcomms chips-forretning og giver dem videre til konkurrenten Intel.

Det er den bastante melding fra Qualcomm, der nu beskylder Apple for at give informationerne videre til Intel for at bane vejen for, at Apple kan skifte over til Intels semiconducters. Et skifte som kan have kostet Qualcomm milliarder af dollars i tabt forretning.

Det skriver Reuters.

Læs også: Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone

Beskyldningen er nu blevet sat på juridisk papir og indgivet af Qualcomm. Tidligere har Qualcomm beskyldt Apple for at misbruge hemmeligt software fra Qualcomm til at dele informationer om chips med ingeniører hos Intel.

Nu går Qualcomm videre ved at påstå, at Apple har stålet Qualcomms handelshemmeligheder i en "flerårig kampagne af sjusket, uhensigtsmæssig og bedragerisk adfærd". En adfærd designet til ultimativt at dreje Qualcomms Apple-baserede forretning over i hænderne på Intel.

Hverken Apple eller Intel har ikke ønsket at kommentere beskyldningerne over for Reuters.

Qualcomm har ellers været leverandør til Apple i et årti, men med iPhone 7, der blev lanceret i 2016, begyndte Apple at bruge Intel-modemchips. I de spritnye iPhones er det også Intel, der står bag modemchips.

Læs også: Her er anmeldernes dom over Apples nye iPhone Xs og Xs Max

De to californiske selskaber har gennem de seneste år været kastet ud i en juridisk hanekamp, der for alvor tog fart i januar og nu kan skrive endnu et kapitel til slåskampen.

Tidligere har Apple lagt sag an mod Qualcomm, hvor den beskyldte Qualcomm for at misbruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Læs også: Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere