Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Venturefond investerer millioner i dansk AI-firma / Borgere fra disse 12 lande skal nemmere kunne ansættes i danske firmaer / Madspildsapp indgår aftale med Q8 / Amerikanere køber op i Simcorp - ejer nu aktier for mere end en milliard

Venturefond investerer millioner i dansk AI-firma. Borgere fra disse 12 lande skal nemmere kunne ansættes i danske firmaer. Madspildsapp indgår aftale med Q8. Amerikanere køber op i Simcorp - ejer nu aktier for mere end en milliard. ISP’er sagsøger Californien for net neutralitet. Dell overvejer igen børsnotering.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Venturefond investerer millioner i dansk AI-firma

Venturefonden Borean Innovation investerer ‘et større millionbeløb’ i den danske startup JumpStory, der står bag en AI-baseret løsning til tekst-skrivning for tekstforfattere og andre.

“Pengene skal bruges til at fortsætte den teknologiske udvikling samt udbrede kendskabet til JumpStory herhjemme og i udlandet,” lyder det fra selskabet. Bag JumpStory står Jonathan Löw og Anders Thiim Harder.

”JumpStory er early-stage, og vi har i høj grad investeret i det dygtige team bag. Udover Anders og Jonathan består kerneteamet af to eksperter i kunstig intelligens og maskinlæring fra Aalborg Universitet. Det er den kombination af erfarne kommunikationsfolk og unge spydspidser indenfor AI, som vi tror rigtig meget på”, fortæller Søren Niebuhr, der er porteføljechef hos Borean Innovation.

Han indtræder i forbindelse med investeringen som formand for JumpStorys bestyrelse.

Borgere fra disse 12 lande skal nemmere kunne ansættes i danske firmaer

Regeringen er klar med en liste med 12 lande, hvis borgere skal have nemmere ved at blive rekrutteret på det danske arbejdsmarked.

Regeringen vil have sænket den såkaldte beløbsgrænse, som den mener står i vejen for ansættelsen af nødvendige og kompetente folk, til 330.000 kroner om året.

Det kan du læse mere om her: Snart kan det blive nemmere at skaffe it-arbejdskraft: Regeringen klar til at åbne for arbejdskraft fra bestemte lande.

De 12 lande er: USA, Singapore, Kina (+ Hong Kong), Australien, Canada, Japan, Brasilien, Malaysia, Indien, Thailand, Mexico og Rusland.

Madspildsapp indgår aftale med Q8

Madspildsappen Too Good To Go har indgået aftale med Q8, der fremover vil sælge overskudsmads på Q8’s 107 tankstationer via appen, skriver Børsen.

Direktør Mette Lykke forventer, at der årligt vil blive solgt 50.000 måltider via Q8.

“Det åbner markedet op for, at vi kommer ud til alle tankstationerne i så stor en kæde i Danmark. Mange af tankstationerne ligger ikke i centrum af en større by, men ligger geografisk spredt over hele Danmark, og det betyder, at vi får hele landet med,” siger hun til avisen.

En række velhavende danskere står bag appen. De tæller foruden Endomondo-stifter Mette Lykke it-rigmanden Preben Damgaard samt Torben Lind og Birgit Aaby.

De har indtil videre investeret 70 millioner kroner i butikken, som endnu aldrig har givet overskud.

Amerikanere køber op i Simcorp - ejer nu aktier for mere end en milliard

Den amerikanske investeringsfond Capital Group Companies køber yderligere op i danske Simcorp.

I denne meddelelse oplyser Simcorp, at amerikanerne nu ejer 5,20 procent af aktiekapitalen i selskabet.

Med dagens aktiekurs betyder det, at den amerikanske investeringsfond nu i alt ejer aktier for 1,18 milliarder kroner i Simcorp.

Selskabets aktiekurs er siden nytår steget med næsten 60 procent.

ISP’er sagsøger Californien for net neutralitet

Fire store brancheorganisationer, der repræsenterer både ISP’er og kabel-selskaber, trækker Californien i retten i et forsøg på at blokere for Californiens genindførelse af net neutralitet.

Firmaer tæller store selskaber som AT&T, Verizon og Comcast.

De mener, at net neutralitet er ‘skadelig for millioner af forbrugere, ny investeringer og økonomisk vækst.’

Også den amerikanske regering har sagsøgt Californien, der netop har genindført net-neutralitet over hele staten, efter Trump-regeringen omkring årsskiftet ellers efter en del ballade ophævede neutralitets-reglerne over hele USA.

Det kan du læse mere om her: Slut med netneutralitet i USA: ‘Det frie internet’ afskaffes - men gør det noget?

Dell overvejer igen børsnotering

Dell Technologies overvejer igen en børsnotering, efter selskabet blev afnoteret for fem år siden.

Ifølge Reuters har Dell haft drøftelser med forskellige investeringsbanker om en børsnotering, som skal kunne effektueres, hvis Dells planer om at opkøbe hele VMware slår fejl. Dell ejer i dag 80 procent af VMware.

Læs også: Dell Technologies skal børsnoteres igen blot fem år efter afnotering - bruger smart manøvre til at undgå offentlighedens spørgsmål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere