Artikel top billede

TV2 vil skrue op for brugen af algoritmer og ny teknologi: Gør sig klar til streaming-krig med Netflix og HBO

Nu skal TV2 være en tech-virksomhed, lyder det fra stationens direktør, der forbereder sig på at gå streamingkrig med Netflix og HBO.

De traditionelle tv-stationer oplever et stigende pres fra streamingtjenester som Netflix og HBO, og derfor skal TV2 nu i højere grad se sig selv som en tech-virksomhed.

Det fortæller TV2’s administrerende direktør til Merete Eldrup til Finans.

Ifølge Merete Eldrup skal TV2 skrue op for brugen af algoritmer og tekniske løsinger, der kan præsentere brugerne af TV2’s streamingtjeneste TV2 Play for en palette af indhold, der matcher den enkelte brugers smag.

”Man kan godt sige, at vi også får karakter af en tech-virksomhed, selv om medieproduktion og public-service fortsat er vores dna. Men de specialiserede it-kompetencer bliver simpelthen en vigtigere del af strategien, og vi vil investere endnu mere i den del af forretningen,” siger hun til Finans.

Det er TV2-bossens forhåbning, at it-satsningen vil betyde, at TV2 kan fastholde sine digitale abonnementer i længere tid.

I øjeblikket kæmper TV2 med, at mange tegner et abonnement på TV2 Play for at se en særlig sportsbegivenhed. Eksempelvis Tour De France. Men når den begivenhed er afsluttet så opsiger brugerne deres abonnement.

Konkurrencen fra de udenlandske streamingtjenester kan blive yderligere intensiveret i de kommende år.

Det skyldes blandt andet, at det seneste medieforlig pålægger internationale streamingtjenester, at de skal investere i dansk indhold, hvis de ønsker at være aktive på det danske marked.

Det kan du læse mere om her:
Med medieforlig skal Netflix og HBO tvinges til kæmpe-investeringer i dansk indhold - men hvordan skal det lige foregå?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere