Artikel top billede

TV2 vil skrue op for brugen af algoritmer og ny teknologi: Gør sig klar til streaming-krig med Netflix og HBO

Nu skal TV2 være en tech-virksomhed, lyder det fra stationens direktør, der forbereder sig på at gå streamingkrig med Netflix og HBO.

De traditionelle tv-stationer oplever et stigende pres fra streamingtjenester som Netflix og HBO, og derfor skal TV2 nu i højere grad se sig selv som en tech-virksomhed.

Det fortæller TV2’s administrerende direktør til Merete Eldrup til Finans.

Ifølge Merete Eldrup skal TV2 skrue op for brugen af algoritmer og tekniske løsinger, der kan præsentere brugerne af TV2’s streamingtjeneste TV2 Play for en palette af indhold, der matcher den enkelte brugers smag.

”Man kan godt sige, at vi også får karakter af en tech-virksomhed, selv om medieproduktion og public-service fortsat er vores dna. Men de specialiserede it-kompetencer bliver simpelthen en vigtigere del af strategien, og vi vil investere endnu mere i den del af forretningen,” siger hun til Finans.

Det er TV2-bossens forhåbning, at it-satsningen vil betyde, at TV2 kan fastholde sine digitale abonnementer i længere tid.

I øjeblikket kæmper TV2 med, at mange tegner et abonnement på TV2 Play for at se en særlig sportsbegivenhed. Eksempelvis Tour De France. Men når den begivenhed er afsluttet så opsiger brugerne deres abonnement.

Konkurrencen fra de udenlandske streamingtjenester kan blive yderligere intensiveret i de kommende år.

Det skyldes blandt andet, at det seneste medieforlig pålægger internationale streamingtjenester, at de skal investere i dansk indhold, hvis de ønsker at være aktive på det danske marked.

Det kan du læse mere om her:
Med medieforlig skal Netflix og HBO tvinges til kæmpe-investeringer i dansk indhold - men hvordan skal det lige foregå?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere