Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Panikopbremsning af Windows 10-udrulning / Prisportaler anmeldt for vildledning / Regeringen: Ingen afgiftsstigning til elbiler / Ekspert: ’Tesla minder om Lehman Brothers’

Morgen-briefing: Panikopbremsning af Windows 10 udrulning. Prisportaler anmeldt for vildledning. Regeringen: Ingen afgiftsstigning til elbiler. Ekspert: ’Tesla minder om Lehman Brothers’

Windows 10 udrulning udskudt på grund af slettede filer

Fra og med i weekenden stod det klart, at Windows 10 brugerne måtte vente lidt endnu med at hente opdateringen til den nyeste version af styresystemet, døbt Windows 10 version 1809.

Udrulningen er standset på grund af meldinger om slettede filer i forbindelse med opdateringsprocessen.

Det skriver selskabet på deres support-hjemmeside.

Ifølge The Verge har opdateringen forårsaget andre kvaler hos brugerne, med enheder der ikke længere kan tilgå Microsofts Store, samt kompatibilitetsissues med visse Intel drivere.

Microsoft oplyser på nuværende tidspunkt ikke, hvornår Windows 10 udrulningen vil genoptages.

Prisportaler anmeldt for vildledning

Prissøgemaskiner er stadigt mere og mere populære blandt danskerne med oversigt over priser på alt fra hvidevarer, elektronik og rejser. Men flere leverer ikke den lovede vare: At de kan finde den billigste internet-pris på en vare.

Det er beskeden fra Forbrugerrådet Tænk, som vurderer, at langt fra alle prisportaler er til at stole på. Det skriver Finans.dk.

Nu bliver fem flyprisportaler anmeldt af rådet til Forbrugerombudsmanden, mens der samtidigt efterlyses en frivillig mærkningsordning af portalerne på tværs af branchen.

I en af de verserende sager reklamerede en flyrejseportal med nettets billigste priser, men en søgning på et konkurrerende site viste, at samme London-tur kunne skaffes 1.200 kroner billigere end de 3.732 kroner som sitet indikerede.

»Hvis en portal giver udtryk for, at den screener markedet og finder de bedste priser, vil det være vildledende, hvis den kun dækker et udsnit af markedet – f.eks. de virksomheder, som den har en aftale med,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Regeringen: Ingen afgiftsstigning til elbiler

Den planlagte stigning i registreringsafgift på nye elbiler i 2019 skal udskydes, mener regeringen.

Det skriver Børsen på baggrund af kilder med indsigt i ugens kommende luft- og klimaudspil fra VLAK.

I denne vil regeringen præsentere en afgiftsstruktur, hvor elbiler kun takseres med 20 procent den registreringsafgift som en tilsvarende benzin- eller dieselbil har.

Dermed holdes afgifterne på 2018-niveau, frem for den varslede stigning til 40 procent i 2019.

Særligt små og mellemstore elbiler op til 400.000 kroner vil gøres attraktive med udspilet.

Det bliver et led i regeringens kommende målsætning om at indføre en million grønne biler på vejene inden 2030.

Ekspert: ’Tesla minder om Lehman Brothers’

Elon Musk og hans elbil-selskab, Tesla, står overfor en massiv krise lyder advarslen fra den ledende analytikker David Einhorn, som i sin tid opnåede anerkendelse for at gå imod Lehman Brothers forud for finanskrisen i 2008.

Det skriver Bloomberg.com.

Han drager nu flere paralleller mellem Tesla og den kuldsejlede bank, hvis konkurs slog anslaget i den årelange markedsnedsmeltning. Tesla opererer på samme måde som banken mener han.

” De truer short-sellers, nægter at rejse kapital (de har endda tilbagekøbt aktier), mens ledelsen har åbent talt om en afnotering”, sagde analytikeren om banken måneder forud for dennes kollaps.

Teslas kvaler grunder ifølge ham i, at bilernes produktionspriser er endt højere end forventet, hvilket har affødt en stadig mere uberegnelig adfærd hos Elon Musk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere