Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM-regnskab lever ikke op til forventningerne: Fald i salget af både software og servere

Den amerikanske it-gigant IBM måtte tirsdag præsentere et regnskab, der lå under forventningerne. Det var både et lavere salg af software og manglende efterspørgsel på servere der trak regnskabet ned.

Dårligt salg af software og en manglende efterspørgsle på servere har betydet, at IBM's seneste regnskab ikke lever op til forventningerne.

Det skriver Reuters.

Salget af mainframe-servere voksede kun med én procent. Det er langt fra imponerende i forhold til, at salget for selskabet sidste kvartal steg med 25 procent.

Også software-salget er gået dårligere end forventet.

Software-forretningen, der inkluderer den kunstige intelligens-platform Watson og flere it-sikkerhedsløsninger, indtjente virksomheden 4,1 milliarder dollars.

Læs også: IBM's Watson i farlig fejl: Anbefaler forkert medicin til blødende kræftpatient

Det er et fald på seks procent sammenlignet med sidste år.

Gode forventninger til resten af året

Der er dog høje forventninger og håb for fremtiden, hvis man spørger selskabets finansdirektør.

“Vi har en god pipeline inden for transaktion-software, når vi kommer ind i fjerde kvartal,” siger CFO James Kavanaugh, ifølge Reuters.

Læs også: Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid

Derudover regner IBM med, at den høje dollarkurs kommer til at hjælpe selskabet med en større indtjening.

Ifølge Reuters har selskabet nemlig mere end 60 procent af sin indtjening uden for USA's grænser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere