Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM-regnskab lever ikke op til forventningerne: Fald i salget af både software og servere

Den amerikanske it-gigant IBM måtte tirsdag præsentere et regnskab, der lå under forventningerne. Det var både et lavere salg af software og manglende efterspørgsel på servere der trak regnskabet ned.

Dårligt salg af software og en manglende efterspørgsle på servere har betydet, at IBM's seneste regnskab ikke lever op til forventningerne.

Det skriver Reuters.

Salget af mainframe-servere voksede kun med én procent. Det er langt fra imponerende i forhold til, at salget for selskabet sidste kvartal steg med 25 procent.

Også software-salget er gået dårligere end forventet.

Software-forretningen, der inkluderer den kunstige intelligens-platform Watson og flere it-sikkerhedsløsninger, indtjente virksomheden 4,1 milliarder dollars.

Læs også: IBM's Watson i farlig fejl: Anbefaler forkert medicin til blødende kræftpatient

Det er et fald på seks procent sammenlignet med sidste år.

Gode forventninger til resten af året

Der er dog høje forventninger og håb for fremtiden, hvis man spørger selskabets finansdirektør.

“Vi har en god pipeline inden for transaktion-software, når vi kommer ind i fjerde kvartal,” siger CFO James Kavanaugh, ifølge Reuters.

Læs også: Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid

Derudover regner IBM med, at den høje dollarkurs kommer til at hjælpe selskabet med en større indtjening.

Ifølge Reuters har selskabet nemlig mere end 60 procent af sin indtjening uden for USA's grænser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere