Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er Satya Nadellas årsløn efter forrygende år for Microsoft - samt medianlønnen for alle selskabets medarbejdere

Microsoft har haft et af de bedste år nogensinde for selskabet, og det kan topchef Satya Nadella mærke på pengepungen. Se hans og den øvrige Microsoft-topledelses årsløn her.

Microsofts topchef, Satya Nadella, har fået en ganske pæn lønstigning i selskabets seneste regnskabsår, 2018, der lukkede med udgangen af juni.

Det viser en gennemgang af Microsofts såkaldte proxy statement, der er en slags oversigt til aktionærerne, som du finder her.

Topchefens løn steg nemlig med fem millioner dollar - omkring 32 millioner kroner - i forhold til hans løn året før.

Det skyldes, at Microsoft har haft et forrygende år under Satya Nadellas ledelse, hvor selskabet har nået en række af de mål, som Satya Nadellas løn bliver bestemt ud fra.

Blandt andet har aktiekursen for første gang rundet 100 dollar og omsætningen steg til rekordhøje 110 milliarder dollar.

Fra juni 2017 til juni 2018 steg Microsofts aktiekurs således med 45 procent.

Hertil kommer, at Microsoft i modsætning til mange af de øvrige toneangivende it-selskaber slet ikke har været rodet ind i skandaler eller ballade om konkurrence, sikkerheds-brud, politik eller andet.

Dokumenterne viser, at Satya Nadella i regnskabsåret 2018 i alt landede en årsløn på 25,8 millioner dollar. Det svarer til 167 millioner kroner - og omregnet altså en månedsløn på 13,9 millioner kroner.

I 2017 havde Nadella en årsløn på 17,7 millioner dollar, hvilket du kan læse mere om her.

Grundløn på 9,7 millioner kroner

51-årige Satya Nadellas grundløn er på 1,5 millioner dollar - 9,7 millioner kroner.

Hertil kommer så, at han har fået Microsoft-aktier for 16,8 millioner dollar samt såkaldt ‘incentive plan compensation’ på 7,4 millioner dollar.

Det er fire år siden, at Satya Nadella overtog ledelsen af Microsoft efter Steve Ballmer.

Siden har selskabets gennemgået en markant forandring i både forretning, produkt-fokus og - ikke mindst - kultur.

Satya Nadellas performance i 2018 vurderes i Microsoft-dokumenterne til at ligge op 130 point på en skala op til 200 point.

Han roses især for udviklingen i selskabets kommercielle cloudforretning (23 milliarder dollar i omsætning), for spildivisionen (10 milliarder dollar i omsætning) samt for opkøbene af LinkedIn og GitHub.

“Nadellas strategi for LinkedIn-integrationen har været succesfuld,” lyder det, ligesom Microsoft skriver, at opkøbet af GitHub er udtryk for en ‘vigtig og ny måde til at nå udviklere på og bidrage til langsigtet vækst.’

Du kan læse mere om Microsofts køb af GitHub for 50 milliarder kroner her: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber

Af dokumenterne fremgår også øvrige Microsoft-topchefers løn.

Vi kan således se, at CFO Amy Hoods årløn landede på 13,9 millioner dollar, mens juridisk chef Brad Smith landede en årsløn på i alt 12,5 millioner dollar. Selskabets salgs- og marketingdirektør, Jean-Philippe Courtois, fik en årsløn på 11,4 millioner dollar.

Det fremgår også af proxy statementet, at median-lønnen i Microsoft er knap 168.000 dollar - cirka 1,1 million kroner.

Medianlønnen er den løn, der ligger i midten af lønspændet i selskabet.