Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps / Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software / Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik

Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps. Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software. Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik. Op mod 9,4 millioner flypassagerer har fået stjålet deres data. Tesla overrasker med posititvt regnskab for tredje kvartal.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du overblikket over dagens it-nyheder ved Jakob Schjoldager.

Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps

Den danske it-virksomhed Septima lancerer nu en et alternativ til it-gigantens kortjeneste Google Maps.

“Vi er nok ikke de eneste, der synes, at reklamer er irriterende, når vi skal vise, hvor vi bor på et kort. Vi kan derfor se et behov for, at virksomheder og andre kan få vist, hvor de ligger, på et kort, uden reklamer,” lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse.

Håbet er at konkurrere med Google Maps, om pladsen som den fortrukne kortleverandør til virksomheders hjemmesider.

Kortkomponentet kan integreres på samme måde som Google Maps, men modsat den amerikanske it-gigants produkt, kræver Septima ikke at man registrerer sig eller betaler for løsningen.

Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software

De italienske myndigheder har idømt Samsung og Apple bøder på fem millioner euro hver.

Det sker efter klager om, at de to selskaber bruger softwareopdateringer til at gøre deres produkter langsommere.

Det skriver Reuters.

Flere italienske forbrugergrupper har klaget til myndighederne over, at software-opdateringer fra de to selskaber gjorde produkterne langsommere for at forbrugerne skulle købe nye produkter.

Det bliver altså nu straffet af de italienske myndigheder.

“(opdateringerne red.) har skabt seriøs dysfunktion og reducerede ydeevnen signifikant, hvilket har accelereret behovet for at erstattet dem,” lyder det fra de italienske myndigheder ifølge Reuters.

Apple selv har tidligere erkendt, at software-opdateringer har været med til at sænke funktionaliteten på nogle telefoner, men afviser at have gjort noget aktivt for at sløve telefonerne.

Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik

Google er ellers kendt for at indsamle store mængder af data om sine brugere, men nu bliver det nemmere at slette data hos Google.

Hvis du er logget ind i Googles browser, Chrome, har du nu ikke bare mulighed for at slette browser-historikken fra computeren, men også fra Google selv.

Det skriver The Verge.

Den nye funktion er i første omgang kun tilgængelig på desktop men den skulle ifølge mediet også blive introduceret til iOS og Android inden for de næste uger.

Op mod 9,4 millioner flypassagerer har fået stjålet deres data

Det er det internationale flyselskab Cathay Pacific, der erkender at op imod 9,4 millioner passagerer har fået stjålet deres data fra selskabet, skriver The Verge.

Det er oplysninger fra passagerernes pas, der er blevet stjålet herunder informationer som navn, fødselsdato og kortnummer.

Oplysningerne blev stjålet tilbage i marts måned, oplyser flyselskabet.

"Selskabet har intet bevis for at nogen personoplysninger har været misbrugt. It-systemerne der er blevet ramt er helt adskilt fra flyets styresystemer og det har ikke haft nogen indflydelse på flysikkerheden," lyder det fra flyselskabet ifølge The Verge.

Cathay Pacific har base i Hong Kong men flyver både fra Europa og USA.

Tesla overrasker med posititvt regnskab for tredje kvartal

El-bilsproducenten Tesla kunne overraskende præsentere et regnskab der viste, at Tesler tjener penge på bilsalget.

Det skriver The Verge.

Selskabet tjente 311 millioner dollar eller hvad der svarer til omkring 2 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Det er første gang i to år, og tredje gang i Teslas historie, at selskabet kan præsentere et kvartalsregnskab, hvor man tjener penge.

Det er samtidig det største overskud Tesla nogensinde har haft.

Ifølge The Verge skyldes overskuddet særligt, at der næsten er blevet producenret dobbelt så mange af Teslas model 3 som i andet kvartal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere