Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps / Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software / Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik

Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps. Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software. Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik. Op mod 9,4 millioner flypassagerer har fået stjålet deres data. Tesla overrasker med posititvt regnskab for tredje kvartal.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du overblikket over dagens it-nyheder ved Jakob Schjoldager.

Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps

Den danske it-virksomhed Septima lancerer nu en et alternativ til it-gigantens kortjeneste Google Maps.

“Vi er nok ikke de eneste, der synes, at reklamer er irriterende, når vi skal vise, hvor vi bor på et kort. Vi kan derfor se et behov for, at virksomheder og andre kan få vist, hvor de ligger, på et kort, uden reklamer,” lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse.

Håbet er at konkurrere med Google Maps, om pladsen som den fortrukne kortleverandør til virksomheders hjemmesider.

Kortkomponentet kan integreres på samme måde som Google Maps, men modsat den amerikanske it-gigants produkt, kræver Septima ikke at man registrerer sig eller betaler for løsningen.

Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software

De italienske myndigheder har idømt Samsung og Apple bøder på fem millioner euro hver.

Det sker efter klager om, at de to selskaber bruger softwareopdateringer til at gøre deres produkter langsommere.

Det skriver Reuters.

Flere italienske forbrugergrupper har klaget til myndighederne over, at software-opdateringer fra de to selskaber gjorde produkterne langsommere for at forbrugerne skulle købe nye produkter.

Det bliver altså nu straffet af de italienske myndigheder.

“(opdateringerne red.) har skabt seriøs dysfunktion og reducerede ydeevnen signifikant, hvilket har accelereret behovet for at erstattet dem,” lyder det fra de italienske myndigheder ifølge Reuters.

Apple selv har tidligere erkendt, at software-opdateringer har været med til at sænke funktionaliteten på nogle telefoner, men afviser at have gjort noget aktivt for at sløve telefonerne.

Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik

Google er ellers kendt for at indsamle store mængder af data om sine brugere, men nu bliver det nemmere at slette data hos Google.

Hvis du er logget ind i Googles browser, Chrome, har du nu ikke bare mulighed for at slette browser-historikken fra computeren, men også fra Google selv.

Det skriver The Verge.

Den nye funktion er i første omgang kun tilgængelig på desktop men den skulle ifølge mediet også blive introduceret til iOS og Android inden for de næste uger.

Op mod 9,4 millioner flypassagerer har fået stjålet deres data

Det er det internationale flyselskab Cathay Pacific, der erkender at op imod 9,4 millioner passagerer har fået stjålet deres data fra selskabet, skriver The Verge.

Det er oplysninger fra passagerernes pas, der er blevet stjålet herunder informationer som navn, fødselsdato og kortnummer.

Oplysningerne blev stjålet tilbage i marts måned, oplyser flyselskabet.

"Selskabet har intet bevis for at nogen personoplysninger har været misbrugt. It-systemerne der er blevet ramt er helt adskilt fra flyets styresystemer og det har ikke haft nogen indflydelse på flysikkerheden," lyder det fra flyselskabet ifølge The Verge.

Cathay Pacific har base i Hong Kong men flyver både fra Europa og USA.

Tesla overrasker med posititvt regnskab for tredje kvartal

El-bilsproducenten Tesla kunne overraskende præsentere et regnskab der viste, at Tesler tjener penge på bilsalget.

Det skriver The Verge.

Selskabet tjente 311 millioner dollar eller hvad der svarer til omkring 2 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Det er første gang i to år, og tredje gang i Teslas historie, at selskabet kan præsentere et kvartalsregnskab, hvor man tjener penge.

Det er samtidig det største overskud Tesla nogensinde har haft.

Ifølge The Verge skyldes overskuddet særligt, at der næsten er blevet producenret dobbelt så mange af Teslas model 3 som i andet kvartal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere