Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps / Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software / Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik

Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps. Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software. Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik. Op mod 9,4 millioner flypassagerer har fået stjålet deres data. Tesla overrasker med posititvt regnskab for tredje kvartal.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du overblikket over dagens it-nyheder ved Jakob Schjoldager.

Dansk it-virksomhed tilbyder gratis alternativ til Google Maps

Den danske it-virksomhed Septima lancerer nu en et alternativ til it-gigantens kortjeneste Google Maps.

“Vi er nok ikke de eneste, der synes, at reklamer er irriterende, når vi skal vise, hvor vi bor på et kort. Vi kan derfor se et behov for, at virksomheder og andre kan få vist, hvor de ligger, på et kort, uden reklamer,” lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse.

Håbet er at konkurrere med Google Maps, om pladsen som den fortrukne kortleverandør til virksomheders hjemmesider.

Kortkomponentet kan integreres på samme måde som Google Maps, men modsat den amerikanske it-gigants produkt, kræver Septima ikke at man registrerer sig eller betaler for løsningen.

Italien udskriver bøder til Apple og Samsung for sløvende software

De italienske myndigheder har idømt Samsung og Apple bøder på fem millioner euro hver.

Det sker efter klager om, at de to selskaber bruger softwareopdateringer til at gøre deres produkter langsommere.

Det skriver Reuters.

Flere italienske forbrugergrupper har klaget til myndighederne over, at software-opdateringer fra de to selskaber gjorde produkterne langsommere for at forbrugerne skulle købe nye produkter.

Det bliver altså nu straffet af de italienske myndigheder.

“(opdateringerne red.) har skabt seriøs dysfunktion og reducerede ydeevnen signifikant, hvilket har accelereret behovet for at erstattet dem,” lyder det fra de italienske myndigheder ifølge Reuters.

Apple selv har tidligere erkendt, at software-opdateringer har været med til at sænke funktionaliteten på nogle telefoner, men afviser at have gjort noget aktivt for at sløve telefonerne.

Google forbedrer muligheden for at slette søgehistorik

Google er ellers kendt for at indsamle store mængder af data om sine brugere, men nu bliver det nemmere at slette data hos Google.

Hvis du er logget ind i Googles browser, Chrome, har du nu ikke bare mulighed for at slette browser-historikken fra computeren, men også fra Google selv.

Det skriver The Verge.

Den nye funktion er i første omgang kun tilgængelig på desktop men den skulle ifølge mediet også blive introduceret til iOS og Android inden for de næste uger.

Op mod 9,4 millioner flypassagerer har fået stjålet deres data

Det er det internationale flyselskab Cathay Pacific, der erkender at op imod 9,4 millioner passagerer har fået stjålet deres data fra selskabet, skriver The Verge.

Det er oplysninger fra passagerernes pas, der er blevet stjålet herunder informationer som navn, fødselsdato og kortnummer.

Oplysningerne blev stjålet tilbage i marts måned, oplyser flyselskabet.

"Selskabet har intet bevis for at nogen personoplysninger har været misbrugt. It-systemerne der er blevet ramt er helt adskilt fra flyets styresystemer og det har ikke haft nogen indflydelse på flysikkerheden," lyder det fra flyselskabet ifølge The Verge.

Cathay Pacific har base i Hong Kong men flyver både fra Europa og USA.

Tesla overrasker med posititvt regnskab for tredje kvartal

El-bilsproducenten Tesla kunne overraskende præsentere et regnskab der viste, at Tesler tjener penge på bilsalget.

Det skriver The Verge.

Selskabet tjente 311 millioner dollar eller hvad der svarer til omkring 2 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Det er første gang i to år, og tredje gang i Teslas historie, at selskabet kan præsentere et kvartalsregnskab, hvor man tjener penge.

Det er samtidig det største overskud Tesla nogensinde har haft.

Ifølge The Verge skyldes overskuddet særligt, at der næsten er blevet producenret dobbelt så mange af Teslas model 3 som i andet kvartal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere