Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ekspertgruppe: Disse fire pejlemærker udvikler vi folkeskolens nye it-fag efter

En ekspertgruppe under Undervisningsministeriet er klar med første udkast til det, som folkeskolens nye it-fag skal indeholde.

En ekspertgruppe under Undervisningsministeriet er klar med det første udkast til formålsparagraffen til folkeskolens nye it-fag, der har fået navnet Teknologiforståelse.

Formand for ekspertgruppen, professor Ole Sejer Iversen, har netop løftet sløret for arbejdet med gruppens anbefalinger, skriver bladet Folkeskolen.

“Stod det til mig, sender vi ikke et eneste barn ud af grundskolen, der ikke forstår sammenhængen mellem datasæt, computeralgoritme og computermodel,” siger Ole Sejer Iversen ifølge Folkeskolen.

Ifølge professoren arbejder ekspertgruppen efter fire pejlemærker i arbejdet med at fastlægge fælles mål. læseplan, undervisningsvejledning og lignende.

De er:

Teknologisk handleevne: Alle børn skal forstå, hvad der sker, når man gør ting på en computer.

Computional tankegang: Alle børn skal have blik for, hvordan problemer kan løses ved brug af digitale teknologier.

Digital design og designprocesser: Alle børn skal forstå, hvordan de digitale produkter, de skaber, påvirker andre mennesker.

Digital myndiggørelse: Alle børn skal forstå, at der altid findes alternativer til det, der eksisterer.

Undervisningministeriet løftede for godt en måned siden sløret for de 46 folkeskoler, der over de kommende tre år skal være med til at udvikle faget Teknologiforståelse.

Det kan du læse mere om her: Undervisningsministeriet klar med listen: Disse 46 folkeskoler skal indføre it som forsøgsfag - begynder allerede til januar.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) fortalte i januar Computerworld om planerne for faget.

Den overordnede vision er at “alle danske børn skal lære at kode og forstå grund-præmisserne for moderne teknologi,” fortalte ministeren dengang til os.

I første omgang skal der altså over en tre-årig periode høstes erfaringer, holdninger og evalueres, inden der træffes en endelig beslutning om, hvordan it-undervisningen skal tilrettelægges i indskolingen, mellemtrinet og i udskolingen.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

140 skoler ville gerne være med

I alt har 140 folkeskoler søgt om at komme med i forsøgsordningen.

Heraf har ministeriet altså udvalgt de 46 skoler, som ligger i 32 kommuner fordelt over hele landet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere