Artikel top billede

Ekspertgruppe: Disse fire pejlemærker udvikler vi folkeskolens nye it-fag efter

En ekspertgruppe under Undervisningsministeriet er klar med første udkast til det, som folkeskolens nye it-fag skal indeholde.

En ekspertgruppe under Undervisningsministeriet er klar med det første udkast til formålsparagraffen til folkeskolens nye it-fag, der har fået navnet Teknologiforståelse.

Formand for ekspertgruppen, professor Ole Sejer Iversen, har netop løftet sløret for arbejdet med gruppens anbefalinger, skriver bladet Folkeskolen.

“Stod det til mig, sender vi ikke et eneste barn ud af grundskolen, der ikke forstår sammenhængen mellem datasæt, computeralgoritme og computermodel,” siger Ole Sejer Iversen ifølge Folkeskolen.

Ifølge professoren arbejder ekspertgruppen efter fire pejlemærker i arbejdet med at fastlægge fælles mål. læseplan, undervisningsvejledning og lignende.

De er:

Teknologisk handleevne: Alle børn skal forstå, hvad der sker, når man gør ting på en computer.

Computional tankegang: Alle børn skal have blik for, hvordan problemer kan løses ved brug af digitale teknologier.

Digital design og designprocesser: Alle børn skal forstå, hvordan de digitale produkter, de skaber, påvirker andre mennesker.

Digital myndiggørelse: Alle børn skal forstå, at der altid findes alternativer til det, der eksisterer.

Undervisningministeriet løftede for godt en måned siden sløret for de 46 folkeskoler, der over de kommende tre år skal være med til at udvikle faget Teknologiforståelse.

Det kan du læse mere om her: Undervisningsministeriet klar med listen: Disse 46 folkeskoler skal indføre it som forsøgsfag - begynder allerede til januar.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) fortalte i januar Computerworld om planerne for faget.

Den overordnede vision er at “alle danske børn skal lære at kode og forstå grund-præmisserne for moderne teknologi,” fortalte ministeren dengang til os.

I første omgang skal der altså over en tre-årig periode høstes erfaringer, holdninger og evalueres, inden der træffes en endelig beslutning om, hvordan it-undervisningen skal tilrettelægges i indskolingen, mellemtrinet og i udskolingen.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

140 skoler ville gerne være med

I alt har 140 folkeskoler søgt om at komme med i forsøgsordningen.

Heraf har ministeriet altså udvalgt de 46 skoler, som ligger i 32 kommuner fordelt over hele landet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere