Artikel top billede

Digiplex datacenter i Stockholm.

Norsk datacenteroperatør udpeger driftschef for Danmark

Digiplex opruster ved at ansætte nye chefer for driften i henholdsvis Danmark og Sverige. Den nye danske chef skal blandt være med til Digiplex's ekspansion på det danske marked. Målet er, at Digiplex i 2020 skal have tre danske datacentre. I dag har selskabet et.

Den norske datacenteroperatør Digiplex, der har planer om at råde over tre danske datacentre i 2020, har nu sat navn på selskabets chef for driften i Danmark

Der er tale om Mark Kjeldstrøm, som blandt andet har en fortid hos ISS og Novo Nordisk, hvor han har opbygget erfaring med datacentre.

Mark Kjeldstrøms officielle titel bliver operations manager for driften i Danmark.

Han får ansvaret for driften af Digiplex's danske datacenter i København, men det ansvar bliver sandsynligvis udvidet i de kommende år, da Digiplex som nævnt skal øge selskabets fysiske tilstedeværelse i Danmark i de kommende år.

Læs også: "I dag er CIO'en den vigtigste rådgiver for virksomheders topledelse"

"Vi har etableret et datacenter i København, og nu er vi så på udkig efter grunde, hvor vi kan bygge flere datacentre i Danmark. Vi går efter to til tre datacentre mere i Danmark. Vi skal i hvert fald have tre datacentre i Danmark," lød det fra selskabets norske topchef, Gisle M. Eckhoff, i et interview til Computerworld i begyndelsen af august.

Det kan du læse mere om her: Digiplex skal bygge flere datacentre i Danmark: Disse områder kigger selskabet på

Har også fundet svensk chef

Gisle M. Eckhoff har også talt med Computerworld om, hvordan det norske selskab primært skal tiltrække udenlandske kunder til de danske datacentre.

Det kan du læse mere om her: Sådan skal kunder fra hele verden lokkes til danske datacentre: Henvendelserne fra franske, tyske og italienske selskaber er eksploderet på seks måneder

Udvover selskabets datacenter i København, råder Digiplex også over tre datacentre i Norge og et enkelt i Sverige.

Derfor har datacenteroperatøren også hentet en chef, der skal stå i spidsen for driften i Sverige.

Her er valget faldet Per Lähdet, der har været med til et etablere Amazon Web Services i Sverige, ligesom han også har en fortid hos hos Interxion, ligesom han har været ansat hos Johnson Controls, hvor Per havde ansvaret for driften af IBMs datacentre i Sverige.

Læs også: Over halvdelen af de store norske og svenske virksomheder ved ikke, hvor deres data opbevares: "Det må kunne gøres bedre"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere