Artikel top billede

Digiplex datacenter i Stockholm.

Norsk datacenteroperatør udpeger driftschef for Danmark

Digiplex opruster ved at ansætte nye chefer for driften i henholdsvis Danmark og Sverige. Den nye danske chef skal blandt være med til Digiplex's ekspansion på det danske marked. Målet er, at Digiplex i 2020 skal have tre danske datacentre. I dag har selskabet et.

Den norske datacenteroperatør Digiplex, der har planer om at råde over tre danske datacentre i 2020, har nu sat navn på selskabets chef for driften i Danmark

Der er tale om Mark Kjeldstrøm, som blandt andet har en fortid hos ISS og Novo Nordisk, hvor han har opbygget erfaring med datacentre.

Mark Kjeldstrøms officielle titel bliver operations manager for driften i Danmark.

Han får ansvaret for driften af Digiplex's danske datacenter i København, men det ansvar bliver sandsynligvis udvidet i de kommende år, da Digiplex som nævnt skal øge selskabets fysiske tilstedeværelse i Danmark i de kommende år.

Læs også: "I dag er CIO'en den vigtigste rådgiver for virksomheders topledelse"

"Vi har etableret et datacenter i København, og nu er vi så på udkig efter grunde, hvor vi kan bygge flere datacentre i Danmark. Vi går efter to til tre datacentre mere i Danmark. Vi skal i hvert fald have tre datacentre i Danmark," lød det fra selskabets norske topchef, Gisle M. Eckhoff, i et interview til Computerworld i begyndelsen af august.

Det kan du læse mere om her: Digiplex skal bygge flere datacentre i Danmark: Disse områder kigger selskabet på

Har også fundet svensk chef

Gisle M. Eckhoff har også talt med Computerworld om, hvordan det norske selskab primært skal tiltrække udenlandske kunder til de danske datacentre.

Det kan du læse mere om her: Sådan skal kunder fra hele verden lokkes til danske datacentre: Henvendelserne fra franske, tyske og italienske selskaber er eksploderet på seks måneder

Udvover selskabets datacenter i København, råder Digiplex også over tre datacentre i Norge og et enkelt i Sverige.

Derfor har datacenteroperatøren også hentet en chef, der skal stå i spidsen for driften i Sverige.

Her er valget faldet Per Lähdet, der har været med til et etablere Amazon Web Services i Sverige, ligesom han også har en fortid hos hos Interxion, ligesom han har været ansat hos Johnson Controls, hvor Per havde ansvaret for driften af IBMs datacentre i Sverige.

Læs også: Over halvdelen af de store norske og svenske virksomheder ved ikke, hvor deres data opbevares: "Det må kunne gøres bedre"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere