Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Danske software-selskaber fusionerer for at forbedre kundernes investeringer

Den danske it-virksomhed Ogencia køber software-selskabet Boardplace. Målet med fusionen er at tilbyde virksomhedens kunder en samlet produktsuite til håndtering af bestyrelsesarbejdet og investeringsporteføljen.

Den danske software-virksomhed Ogencia, der er ejet af den danske kapitalfond Promentum Equity Partners, har købt den danske virksomhed Boardplace.

Boardplace står bag en cloud-baseret digital platform, der har til formål at forenkle og effektivisere bestyrelsesarbejdet.

Virksomheden fusioneres nu med Ogencia, som udvikler software til styring af investeringsporteføljer.

Læs også: Morten Boel Sigurdsson solgte Omada på seks uger: "Det er en maindriver i mit liv at tæve de amerikanske konkurrenter med en europæisk-bygget software"

Målet med fusionen er at kunne tilbyde selskabets kunder en samlet produktsuite til håndtering af bestyrelsesarbejdet og investeringsporteføljen.

Stifteren af Boardplace, Claus Ellebjerg Due, bliver ny administrerende direktør for det fusionerede selskab.

"Der findes et væld af systemer, der hver især optimerer arbejdet i virksomhedens forskellige afdelinger. CRM-systemet, HR-systemet og så videre. Men når det kommer til arbejdet i topledelsen og bestyrelsen, så begrænses systemerne ofte til Word og Outlook. Resultatet er, at alle de vigtige beslutninger ligger og flyder som Word-dokumenter i e-mails. Og det er meget uhensigtsmæssigt i en tid, hvor trusselbilledet og dermed behovet for compliance aldrig har været større," lyder det fra Claus Ellebjerg Due i en pressemeddelelse, der fortsætter:

"Med vores nye samlede produktsuite kan vi, som de første, for alvor hjælpe virksomheders bestyrelse og ledelse med at effektivisere samarbejdet."

Læs også: Danske Abakion køber to it-selskaber

To år med underskud

Kapitalfondens Promentum Equity Partners tro på produktet skal blandt andet findes i fondens eget behov for at lette arbejdet.

"Vi har selv behov for at lette arbejdet for de startups, vi investerer i og ikke mindst for os selv som kapitalfond. Det var grundlaget for vores investering i Ogencia, som sikrer, at alle virksomhederne i vores investeringsportefølje rapporterer på samme nemme måde, i samme
formater og i samme system. Ved at integrere Boardplace bygger vi nu ét system til håndtering af både en virksomheds investeringer og alle de vigtige beslutninger, der træffes i ledelsen og bestyrelsen," lyder det fra Managing Partner Amer Ramzan fra Promentum Equity Partners i pressemeddelelsen.

Ogencias omsætning fremgår ikke af selskabets regnskaber, men i 2016 og 2017 har virksomheden præsteret underskud på henholdsvis 346.000 kroner og og 838.000 kroner.

Læs også: Kapitalfond sælger dansk it-virksomhed for milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere