Artikel top billede

Danske software-selskaber fusionerer for at forbedre kundernes investeringer

Den danske it-virksomhed Ogencia køber software-selskabet Boardplace. Målet med fusionen er at tilbyde virksomhedens kunder en samlet produktsuite til håndtering af bestyrelsesarbejdet og investeringsporteføljen.

Den danske software-virksomhed Ogencia, der er ejet af den danske kapitalfond Promentum Equity Partners, har købt den danske virksomhed Boardplace.

Boardplace står bag en cloud-baseret digital platform, der har til formål at forenkle og effektivisere bestyrelsesarbejdet.

Virksomheden fusioneres nu med Ogencia, som udvikler software til styring af investeringsporteføljer.

Læs også: Morten Boel Sigurdsson solgte Omada på seks uger: "Det er en maindriver i mit liv at tæve de amerikanske konkurrenter med en europæisk-bygget software"

Målet med fusionen er at kunne tilbyde selskabets kunder en samlet produktsuite til håndtering af bestyrelsesarbejdet og investeringsporteføljen.

Stifteren af Boardplace, Claus Ellebjerg Due, bliver ny administrerende direktør for det fusionerede selskab.

"Der findes et væld af systemer, der hver især optimerer arbejdet i virksomhedens forskellige afdelinger. CRM-systemet, HR-systemet og så videre. Men når det kommer til arbejdet i topledelsen og bestyrelsen, så begrænses systemerne ofte til Word og Outlook. Resultatet er, at alle de vigtige beslutninger ligger og flyder som Word-dokumenter i e-mails. Og det er meget uhensigtsmæssigt i en tid, hvor trusselbilledet og dermed behovet for compliance aldrig har været større," lyder det fra Claus Ellebjerg Due i en pressemeddelelse, der fortsætter:

"Med vores nye samlede produktsuite kan vi, som de første, for alvor hjælpe virksomheders bestyrelse og ledelse med at effektivisere samarbejdet."

Læs også: Danske Abakion køber to it-selskaber

To år med underskud

Kapitalfondens Promentum Equity Partners tro på produktet skal blandt andet findes i fondens eget behov for at lette arbejdet.

"Vi har selv behov for at lette arbejdet for de startups, vi investerer i og ikke mindst for os selv som kapitalfond. Det var grundlaget for vores investering i Ogencia, som sikrer, at alle virksomhederne i vores investeringsportefølje rapporterer på samme nemme måde, i samme
formater og i samme system. Ved at integrere Boardplace bygger vi nu ét system til håndtering af både en virksomheds investeringer og alle de vigtige beslutninger, der træffes i ledelsen og bestyrelsen," lyder det fra Managing Partner Amer Ramzan fra Promentum Equity Partners i pressemeddelelsen.

Ogencias omsætning fremgår ikke af selskabets regnskaber, men i 2016 og 2017 har virksomheden præsteret underskud på henholdsvis 346.000 kroner og og 838.000 kroner.

Læs også: Kapitalfond sælger dansk it-virksomhed for milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere