Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Danske software-selskaber fusionerer for at forbedre kundernes investeringer

Den danske it-virksomhed Ogencia køber software-selskabet Boardplace. Målet med fusionen er at tilbyde virksomhedens kunder en samlet produktsuite til håndtering af bestyrelsesarbejdet og investeringsporteføljen.

Den danske software-virksomhed Ogencia, der er ejet af den danske kapitalfond Promentum Equity Partners, har købt den danske virksomhed Boardplace.

Boardplace står bag en cloud-baseret digital platform, der har til formål at forenkle og effektivisere bestyrelsesarbejdet.

Virksomheden fusioneres nu med Ogencia, som udvikler software til styring af investeringsporteføljer.

Læs også: Morten Boel Sigurdsson solgte Omada på seks uger: "Det er en maindriver i mit liv at tæve de amerikanske konkurrenter med en europæisk-bygget software"

Målet med fusionen er at kunne tilbyde selskabets kunder en samlet produktsuite til håndtering af bestyrelsesarbejdet og investeringsporteføljen.

Stifteren af Boardplace, Claus Ellebjerg Due, bliver ny administrerende direktør for det fusionerede selskab.

"Der findes et væld af systemer, der hver især optimerer arbejdet i virksomhedens forskellige afdelinger. CRM-systemet, HR-systemet og så videre. Men når det kommer til arbejdet i topledelsen og bestyrelsen, så begrænses systemerne ofte til Word og Outlook. Resultatet er, at alle de vigtige beslutninger ligger og flyder som Word-dokumenter i e-mails. Og det er meget uhensigtsmæssigt i en tid, hvor trusselbilledet og dermed behovet for compliance aldrig har været større," lyder det fra Claus Ellebjerg Due i en pressemeddelelse, der fortsætter:

"Med vores nye samlede produktsuite kan vi, som de første, for alvor hjælpe virksomheders bestyrelse og ledelse med at effektivisere samarbejdet."

Læs også: Danske Abakion køber to it-selskaber

To år med underskud

Kapitalfondens Promentum Equity Partners tro på produktet skal blandt andet findes i fondens eget behov for at lette arbejdet.

"Vi har selv behov for at lette arbejdet for de startups, vi investerer i og ikke mindst for os selv som kapitalfond. Det var grundlaget for vores investering i Ogencia, som sikrer, at alle virksomhederne i vores investeringsportefølje rapporterer på samme nemme måde, i samme
formater og i samme system. Ved at integrere Boardplace bygger vi nu ét system til håndtering af både en virksomheds investeringer og alle de vigtige beslutninger, der træffes i ledelsen og bestyrelsen," lyder det fra Managing Partner Amer Ramzan fra Promentum Equity Partners i pressemeddelelsen.

Ogencias omsætning fremgår ikke af selskabets regnskaber, men i 2016 og 2017 har virksomheden præsteret underskud på henholdsvis 346.000 kroner og og 838.000 kroner.

Læs også: Kapitalfond sælger dansk it-virksomhed for milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere