Danske Abakion opkøber to it-selskaber

Abakion opkøber to virksomheder, der skal løfte omsætningen og overskuddet markant. De to virksomhedshandler er sket som såkaldte aktieswaps.

Det danske it-konsulenthus Abakion har fra starten af august købt to danske it-selskaber.

Der er tale om virksomhederne Dynateam CRM og Clevercode, der råder over henholdsvis seks og fire medarbejdere, hvilket bringer det samlede antal af medarbejdere hos Abakion op på 92 medarbejdere.

Handlerne er foregået som såkaldte aktieswaps, hvilket betyder, at de tidligere ejere af Dynateam CRM og Clevercode til sammen nu ejer lige under 12 procent af Abakion.

Det oplyser Abakions administrerende direktør Kenneth Kryger Gram til Computerworld.

Læs også: Kapitalfonden Axcel gør klar til at sælge it-selskabet Conscia

Mål om markant vækst på både top- og bundlinje
Abakion, der arbejder med udvikling og implementering af it-forretningsløsninger til mellemstore virksomheder og specialiserer sig inden for forretningssystemerne Dynamics NAV, Dynamics 365 Business Central og Dynamics 365 for Sales, havde i 2017 en omsætning på lidt over 70 millioner kroner.

Det resulterede i et overskud på omkring 400.000 kroner.

Med de to nye opkøb forventer selskabet at nå en omsætning på 90 millioner kroner i 2018, hvilket efter planen skal munde ud i et overskud på 10 millioner kroner, ifølge Abakion-bossen.

"De første syv måneder af året, har vi haft en vækst i omsætningen på 26 procent i forhold til samme periode sidste år. Vi har tidligere vækstet omkring 20 procent per år, så effekten af simpelt pakket forretningsløsninger med betaling per bruger per måned har accelereret vores vækst og øget indtjeningen betydeligt," skriver Kenneth Kryger Gram i en mail til Computerworld.

Læs også: Amerikansk kapitalfond køber svensk software-virksomhed for over 8,5 milliarder kroner

Ændrer regnskabsår
I forbindelse med de to opkøb skifter Abakion også regnskabspraksis.

Fra 1. august starter det nye regnskabsår, som inkluderer de to nye virksomheder.

Det afkortede regnskabsår fra 1. januar til 1. august ender med en omsætning på 47,9 millioner kroner og et overskud på omkring 5 millioner kroner, såfremt der ikke sker ændringer i den endelige revision.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør

Her er nøgletallene for de to nye virksomheder
Dynateam CRM omsatte i 2017 omkring 5,9 millioner med et resultat før skat på 785.000 kroner.

Toplinjen hos Clevercode var på omkring 3,5 millioner kroner i 2017, mens bundlinjen viste 275.000 kroner.

Fra 1. august indgår de to nye virksomheder altså i Abakions resultater.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.