Artikel top billede

Oracle Danmarks omsætning styrtdykker - licenssalg faldet med 62 procent på blot et år

Oracles danske omsætning er på et år dykket med 25 procent, viser selskabet netop offentliggjorte regnskab. Både licens- og hardware-salget styrtdykker.

Oracle har i de seneste år været godt i gang med at omstille forretningen fra den klassiske og stærkt lukrative licens-forretning til den nye cloudverden, og omstillingen rammer nu selskabets omsætning for stor kraft.

Alene i løbet af det seneste år er Oracles danske omsætning således faldet hele 25 procent, viser selskabets netop offentliggjorte regnskab, som du finder her.

Heraf fremgår det, at Oracle Danmarks omsætning i 2017/18 lander på 292,2 millioner kroner. For forrige regnskabsår landede omsætningen på 389,7 millioner kroner.

Også selskabet indtjening før skat og afskrivninger er faldet markant - nemlig til nu blot 2,1 millioner kroner. Sidste år var indtjeningen her 17,3 millioner kroner. Det svarer til et markant fald på 86,7 procent.

Licens-salget styrtdykker

Det fremgår af regnskabet, at omsætningen er faldet inden for både konsulentforretningen og selskabets produktsalg.

Omsætningen på konsulentforrentingen er faldet med 26,2 procent, mens den på produkt-salget er faldet med 24,9 procent.

“Den største bidragyder til nedgangen i produktsalget er en nedgang på 74 procent i hardware-salget,” lyder det fra Oracle.

Det fremgår da også, at hardware-salget på det danske marked er faldet fra 73,7 millioner kroner i fjor til nu blot 19,3 millioner kroner.

Licens-salget er i samme periode faldet med hele 62 procent til nu 99,9 millioner kroner.

Bundlinie steget

Men omsætningen på de klassiske områder falder kraftigt, står det bedre til med selskabets bundlinie.

Netto-indtjeningen er nemlig steget fra 2,1 millioner kroner i fjor til nu 4,4 millioner kroner.

Oracle har i Danmark et par hundrede medarbejdere. Computerworld udarbejde fornylig en survey, der viste, at gennemsnitslønnen i Oracle Danmark ligger i den ganske pæne ende.

Det kan du læse mere om her: Løn i den danske it-branche: Microsoft, Oracle og Dell er helt i toppen på lønnen - så meget tjener de ansatte i gennemsnit.

Selskabets danske direktør, nordmanden Ingrid Mjøen, har tidligere fortalt Computerworld om Oracles omstilling fra salg af softwarelicenser til salg af cloud-baserede ydelser, som nu udgør 16 procent af den samlede, globale forretning.

Det kan du læse mere om her: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Læs også:

Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen

Oracle Danmark har taget drastiske midler i brug: Straffer sig selv med dummebøder, hvis selskabet fejler overfor kunderne.

Oracle: Slut med ond cirkel af uforudsigelige kæmpe-opdateringer til vores systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere