Artikel top billede

Oracle Danmarks omsætning styrtdykker - licenssalg faldet med 62 procent på blot et år

Oracles danske omsætning er på et år dykket med 25 procent, viser selskabet netop offentliggjorte regnskab. Både licens- og hardware-salget styrtdykker.

Oracle har i de seneste år været godt i gang med at omstille forretningen fra den klassiske og stærkt lukrative licens-forretning til den nye cloudverden, og omstillingen rammer nu selskabets omsætning for stor kraft.

Alene i løbet af det seneste år er Oracles danske omsætning således faldet hele 25 procent, viser selskabets netop offentliggjorte regnskab, som du finder her.

Heraf fremgår det, at Oracle Danmarks omsætning i 2017/18 lander på 292,2 millioner kroner. For forrige regnskabsår landede omsætningen på 389,7 millioner kroner.

Også selskabet indtjening før skat og afskrivninger er faldet markant - nemlig til nu blot 2,1 millioner kroner. Sidste år var indtjeningen her 17,3 millioner kroner. Det svarer til et markant fald på 86,7 procent.

Licens-salget styrtdykker

Det fremgår af regnskabet, at omsætningen er faldet inden for både konsulentforretningen og selskabets produktsalg.

Omsætningen på konsulentforrentingen er faldet med 26,2 procent, mens den på produkt-salget er faldet med 24,9 procent.

“Den største bidragyder til nedgangen i produktsalget er en nedgang på 74 procent i hardware-salget,” lyder det fra Oracle.

Det fremgår da også, at hardware-salget på det danske marked er faldet fra 73,7 millioner kroner i fjor til nu blot 19,3 millioner kroner.

Licens-salget er i samme periode faldet med hele 62 procent til nu 99,9 millioner kroner.

Bundlinie steget

Men omsætningen på de klassiske områder falder kraftigt, står det bedre til med selskabets bundlinie.

Netto-indtjeningen er nemlig steget fra 2,1 millioner kroner i fjor til nu 4,4 millioner kroner.

Oracle har i Danmark et par hundrede medarbejdere. Computerworld udarbejde fornylig en survey, der viste, at gennemsnitslønnen i Oracle Danmark ligger i den ganske pæne ende.

Det kan du læse mere om her: Løn i den danske it-branche: Microsoft, Oracle og Dell er helt i toppen på lønnen - så meget tjener de ansatte i gennemsnit.

Selskabets danske direktør, nordmanden Ingrid Mjøen, har tidligere fortalt Computerworld om Oracles omstilling fra salg af softwarelicenser til salg af cloud-baserede ydelser, som nu udgør 16 procent af den samlede, globale forretning.

Det kan du læse mere om her: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Læs også:

Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen

Oracle Danmark har taget drastiske midler i brug: Straffer sig selv med dummebøder, hvis selskabet fejler overfor kunderne.

Oracle: Slut med ond cirkel af uforudsigelige kæmpe-opdateringer til vores systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere