Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen

Oracle ændrer pludselig regnskabspraksis for sin cloud-forretning. Analytikere spekulerer i, om det skyldes, at Oracle taber markedsandele på de vigtigste cloudområder.

Oracle ændrer pludselig den måde, hvorpå selskabet opridser de finansielle resultater for selskabets cloud-forretning i dets regnskaber.

Hidtil har Oracle oplyst omsætningen for henholdsvist Software-as-a-Service (SaaS) samt de kombinerede Platform-as-a-Service (Paas) og Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Nu slås de tre områder sammen til et samlet område med navnet ‘cloud services and licens support.’

Det kommer til at dække både Saas, cloud-baserert PaaS, Iaas samt omsætning på opdateringer, produkt-support og licens-support til de cloud-baserede løsninger.

Manøvren har betydet, at cloud pludselig står for 60 procent af Oracles samlede omsætning i det netop overståede fjerde regnskabs-kvartal.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er markedet imidlertid ikke særligt imponeret. I hvert fald dykkede Oracle-aktien med syv procent i kølvandet på regnskabet.

Samtidig spekulerer flere analytikere i, at Oracles regnskabs-manøvre mest af alt har til formål at camouflere, at Oracle sakker bagud i forhold til de store konkurrenter på cloud-markedet, som er Microsoft, Amazon Web Services og Google.

“Oracles stabile maintenance-base er en ‘cash cow,’ men vi tror, at selskabet hastigt taber markedsandele på de mest interessante områder inden for infrastruktur-software (Paas/IaaS),” lyder det fra analysehuset Stifel, skriver CNBC.

Ifølge Oracles topchef, Safra Katz, er ændringen det direkte resultat af selskabets såkaldte BYOL (bring your own license), som Oracle har introduceret til on-premisekunder, der vil skifte til clouden.

“BYOL giver kunderne mulighed for at flytte deres eksisterende on-premise licenser over i Oracle Cloud, såfremt de fortsætter med at betale for support for licenserne,” siger Safra Katz til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det betyder ifølge hende, at Oracles opgjorde licens-omsætning fremover bliver en ‘kombination af nye cloud-licenser og nye on-premise-licenser.’

“Klart? Ikke helt. Katz siger egentligt, at kunderne nu hælder med en hybrid tilgang, og det betyder, at omsætninges-tallene ikke kan opdeles i cloud og on-premise, og derfor kalder Oracle bare det hele for cloud,” lyder det fra vores amerikanske nyhedsbureau.

Det globale cloud-marked vokser kraftigt for tiden. De fem største cloud-leverandører - alt medregnet - er for tiden Amazon, Microsoft, IBM, Google og Alibaba.

Læs også:

Det svære valg for enhver it-chef: Skal du vælge cloud, jern eller outsourcing? Sådan træffer du det bedste valg

Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere