Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM sænker antallet af fyringer blandt tidligere KMD-ansatte fra 90 til 64

Amerikanske IBM fyrer maksimalt 64 af de omkring 280 overdragne medarbejdere fra KMD og Tech Mahindra. Tallet er nedbragt fra 90 og kan falde yderligere frem til 28. november, hvor medarbejderne får besked. Størstedelen af de berørte medarbejdere er omfattet af tryghedsaftaler.

IBM nedbringer antallet af fyringer blandt de omkring 280 ansatte, som den amerikanske virksomhed har overtaget fra henholdsvis KMD og Tech Mahindra den 1. oktober.

Torsdag stod det klart, at IBM ved udgangen af november vil afskedige 90 af de overdragne medarbejdere, men det sænker IBM nu til 64.

Tallet kan falde yderligere i de kommende dage frem til den 28. november, hvor de berørte medarbejdere vil få besked.

Det bekræfter fagforeningerne Prosa og HK Privat over for Computerworld.

Ifølge Computerworld's oplysninger skyldes nedbringelsen af antallet fra 90 til maksimalt 64, at IBM vil finde en del af besparelserne ved at opsige kontrakterne med en række eksterne konsulenter.

"Jeg kan bekræfte, at antallet af berørte medarbejdere er signifikant lavere," lyder det fra IBM's danske kommunikationschef, Benedicte Strøm, i en skriftlig kommentar til Computerworld.

Læs mere om sagen her: IBM fyrer 90 tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere få uger efter overtagelse

Tryghedsaftaler træder i kraft

Selvom de berørte medarbejdere først vil få besked, om de skal fyres 28. november, vil 63 ud af de 64 medarbejdere, der påtænkes at blive fyret, være omfattet af en tryghedsaftale.

Det erfarer Computerworld.

Det betyder, at de berørte medarbejdere vil være sikret en ekstra fratrædelsgodtgørelse på op til 10 måneder, hvis de bliver opsagt inden nytår.

Læs mere om tryghedsaftalerne her: Tech Mahindra opsagde tryghedsaftaler for kommende IBM-ansatte syv uger efter KMD: Fra nytår forsvinder 10 måneders fratrædelsesperiode

Læs også: KMD tippede Tech Mahindra om opsigelse af tryghedsaftaler

Fyringer har været varslet i lang tid

Umiddelbart efter kontrakten om den to milliarder store outsourcing-aftale blev underskrevet i midten af juni, meldte IBM ud, at der sandsynligvis ville ske reduktioner blandt de overdragne medarbejdere ved udgangen af året.

Den besked blev sidenhen gentaget af IBM's nordiske chef, Henrik Tang Hedegaard, over for Computerworld.

"Vi har også været ret åbne om, at vi forventer, der vil kunne ske reduktioner ved udgangen af året," sagde han dengang.

Det kan du læse mere om her: IBM-boss overtager 300 fyringstruede KMD-medarbejdere: "Om to til tre år vil mange af dem lave noget helt andet"