Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM fyrer 90 tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere få uger efter overtagelse

En tredjedel af de outsourcede medarbejdere fra KMD og Tech Mahindra bliver nu fyret af IBM. 90 medarbejdere ud af 280 medarbejdere skal fyres inden udgangen af november. Det erfarer Computerworld.

IBM fyrer 90 af de omkring 280 medarbejdere, som den amerikanske virksomhed overtog som en del af den to milliarder store outsourcingaftale med KMD 1. oktober.

Det erfarer Computerworld.

Aftalen indebar, at IBM overtog infrastrukturopgaver fra KMD.

Som en del af den ordning, skulle IBM ligeledes overtage omkring 300 medarbejdere fra henholdsvis KMD og Tech Mahindra.

Læs også: Danske fagforbund raser over IBM: "IBM rettede sigtekornet mod de kommende medarbejdere allerede fra begyndelsen, og nu trykker man på aftrækkeren

Det reelle tal antal medarbejdere, der skiftede job, var dog omkring 280 - herunder omkring 260 fra KMD, da en række medarbejdere sagde op i løbet af processen.

Dermed fyrer IBM altså næsten en tredjedel af de outsourcede medarbejdere.

De berørte medarbejdere vil blive informeret og opsagt ved udgangen af november.

Det står endnu uklart, hvordan fordelingen mellem vil være mellem IBM's kontorer i Aalborg, Odense og Brøndby.

Læs også: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere

Tryghedsaftaler bliver overholdt

IBM har fra aftalens indgåelse i midten af juni gjort det klart, at der ville ske reduktioner blandt de outsourcede medarbejdere.

Men meldingen har hele tiden været, at det først ville ved udgangen af året.

Læs også: IBM-boss overtager 300 fyringstruede KMD-medarbejdere: "Om to til tre år vil mange af dem lave noget helt andet"

Det har vakt vrede hos fagforeningerne HK Privat og Prosa, da det passer med, at medarbejdernes tryghedsaftaler, der giver en del af de berørte medarbejdere en ekstra fratrædelsgodtgørelse på 10 måneder, bliver opsagt.

Da medarbejderne nu bliver fyret ved udgangen af november, kommer de tryghedsaftaler til at blive overholdt.

Computerworld har fået følgende kommentar fra IBM:

"Vi har ikke noget at tilføje udover hvad der i dag er kommunikeret internt til vores medarbejdere. Her gør vi det klart, at vi påtænker at nedlægge cirka 90 stillinger og at vi i øjeblikket forhandler med
medarbejderrepræsentanter med henblik på at forsøge at nedbringe antallet af berørte stillinger," står der i en mail fra selskabets danske kommunikationschef Benedicte Strøm.

Læs mere på cw.dk om et øjeblik med kommentarer fra fagforbund.

Det kan du læse mere om her: Tech Mahindra opsagde tryghedsaftaler for kommende IBM-ansatte syv uger efter KMD: Fra nytår forsvinder 10 måneders fratrædelsesperiode

Læs også: KMD tippede Tech Mahindra om opsigelse af tryghedsaftaler
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.