Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM fyrer 90 tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere få uger efter overtagelse

En tredjedel af de outsourcede medarbejdere fra KMD og Tech Mahindra bliver nu fyret af IBM. 90 medarbejdere ud af 280 medarbejdere skal fyres inden udgangen af november. Det erfarer Computerworld.

IBM fyrer 90 af de omkring 280 medarbejdere, som den amerikanske virksomhed overtog som en del af den to milliarder store outsourcingaftale med KMD 1. oktober.

Det erfarer Computerworld.

Aftalen indebar, at IBM overtog infrastrukturopgaver fra KMD.

Som en del af den ordning, skulle IBM ligeledes overtage omkring 300 medarbejdere fra henholdsvis KMD og Tech Mahindra.

Læs også: Danske fagforbund raser over IBM: "IBM rettede sigtekornet mod de kommende medarbejdere allerede fra begyndelsen, og nu trykker man på aftrækkeren

Det reelle tal antal medarbejdere, der skiftede job, var dog omkring 280 - herunder omkring 260 fra KMD, da en række medarbejdere sagde op i løbet af processen.

Dermed fyrer IBM altså næsten en tredjedel af de outsourcede medarbejdere.

De berørte medarbejdere vil blive informeret og opsagt ved udgangen af november.

Det står endnu uklart, hvordan fordelingen mellem vil være mellem IBM's kontorer i Aalborg, Odense og Brøndby.

Læs også: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere

Tryghedsaftaler bliver overholdt
IBM har fra aftalens indgåelse i midten af juni gjort det klart, at der ville ske reduktioner blandt de outsourcede medarbejdere.

Men meldingen har hele tiden været, at det først ville ved udgangen af året.

Læs også: IBM-boss overtager 300 fyringstruede KMD-medarbejdere: "Om to til tre år vil mange af dem lave noget helt andet"

Det har vakt vrede hos fagforeningerne HK Privat og Prosa, da det passer med, at medarbejdernes tryghedsaftaler, der giver en del af de berørte medarbejdere en ekstra fratrædelsgodtgørelse på 10 måneder, bliver opsagt.

Da medarbejderne nu bliver fyret ved udgangen af november, kommer de tryghedsaftaler til at blive overholdt.

Computerworld har fået følgende kommentar fra IBM:

"Vi har ikke noget at tilføje udover hvad der i dag er kommunikeret internt til vores medarbejdere. Her gør vi det klart, at vi påtænker at nedlægge cirka 90 stillinger og at vi i øjeblikket forhandler med
medarbejderrepræsentanter med henblik på at forsøge at nedbringe antallet af berørte stillinger," står der i en mail fra selskabets danske kommunikationschef Benedicte Strøm.

Læs mere på cw.dk om et øjeblik med kommentarer fra fagforbund.

Det kan du læse mere om her: Tech Mahindra opsagde tryghedsaftaler for kommende IBM-ansatte syv uger efter KMD: Fra nytår forsvinder 10 måneders fratrædelsesperiode

Læs også: KMD tippede Tech Mahindra om opsigelse af tryghedsaftaler





Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Her er alt hvad du skal være opmærksom på ved den Microsoft cloud-baserede suite
Microsoft Office 365 fortsætter med at blive bedre og bedre og Office 365's kommercielle indtjening alene er steget med 38% i Q4 i 2018. Dette er måske ikke så overraskende, med styrken og fleksibiliteten in mente, men mange organisationer er stadig uvidende om begrænsningerne af Office 365, specielt når det gælder backup. I dette whitepaper kigger vi nærmere på, hvorfor Litigation Hold er en rigtig dårlig idé at bruge som backup.