Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM fyrer 90 tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere få uger efter overtagelse

En tredjedel af de outsourcede medarbejdere fra KMD og Tech Mahindra bliver nu fyret af IBM. 90 medarbejdere ud af 280 medarbejdere skal fyres inden udgangen af november. Det erfarer Computerworld.

IBM fyrer 90 af de omkring 280 medarbejdere, som den amerikanske virksomhed overtog som en del af den to milliarder store outsourcingaftale med KMD 1. oktober.

Det erfarer Computerworld.

Aftalen indebar, at IBM overtog infrastrukturopgaver fra KMD.

Som en del af den ordning, skulle IBM ligeledes overtage omkring 300 medarbejdere fra henholdsvis KMD og Tech Mahindra.

Læs også: Danske fagforbund raser over IBM: "IBM rettede sigtekornet mod de kommende medarbejdere allerede fra begyndelsen, og nu trykker man på aftrækkeren

Det reelle tal antal medarbejdere, der skiftede job, var dog omkring 280 - herunder omkring 260 fra KMD, da en række medarbejdere sagde op i løbet af processen.

Dermed fyrer IBM altså næsten en tredjedel af de outsourcede medarbejdere.

De berørte medarbejdere vil blive informeret og opsagt ved udgangen af november.

Det står endnu uklart, hvordan fordelingen mellem vil være mellem IBM's kontorer i Aalborg, Odense og Brøndby.

Læs også: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere

Tryghedsaftaler bliver overholdt
IBM har fra aftalens indgåelse i midten af juni gjort det klart, at der ville ske reduktioner blandt de outsourcede medarbejdere.

Men meldingen har hele tiden været, at det først ville ved udgangen af året.

Læs også: IBM-boss overtager 300 fyringstruede KMD-medarbejdere: "Om to til tre år vil mange af dem lave noget helt andet"

Det har vakt vrede hos fagforeningerne HK Privat og Prosa, da det passer med, at medarbejdernes tryghedsaftaler, der giver en del af de berørte medarbejdere en ekstra fratrædelsgodtgørelse på 10 måneder, bliver opsagt.

Da medarbejderne nu bliver fyret ved udgangen af november, kommer de tryghedsaftaler til at blive overholdt.

Computerworld har fået følgende kommentar fra IBM:

"Vi har ikke noget at tilføje udover hvad der i dag er kommunikeret internt til vores medarbejdere. Her gør vi det klart, at vi påtænker at nedlægge cirka 90 stillinger og at vi i øjeblikket forhandler med
medarbejderrepræsentanter med henblik på at forsøge at nedbringe antallet af berørte stillinger," står der i en mail fra selskabets danske kommunikationschef Benedicte Strøm.

Læs mere på cw.dk om et øjeblik med kommentarer fra fagforbund.

Det kan du læse mere om her: Tech Mahindra opsagde tryghedsaftaler for kommende IBM-ansatte syv uger efter KMD: Fra nytår forsvinder 10 måneders fratrædelsesperiode

Læs også: KMD tippede Tech Mahindra om opsigelse af tryghedsaftaler

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
ComputerViews: Huawei indkasserer flere voldsomme bredsider fra blandt andre den amerikanske stat og Google. Den kinesiske tech-gigant er dog ikke sendt til tælling - endnu. Se her, hvad der kan komme til at ske.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.