Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Hollandske Sentia køber det danske hosting-selskab Netgroup

Hollandske Sentia køber det danske hosting-selskab Netgroup, erfarer Computerworld.

Hollandske Sentia er på vej til at overtage det danske hosting-selskab Netgroup.

Købet er endnu ikke meldt ud, men Computerworld erfarer fra flere kilder, der ønsker at være anonyme, at Netgroups medarbejdere torsdag blev orienteret om det kommende opkøb.

Købet mangler endnu godkendelse af konkurrencemyndighederne.

Går det igennem, bliver Netgroup Sentias sjette danske opkøb siden sommeren 2016.

Hollandske Sentia har nemlig i de seneste par år overtaget både Jaynet, Solido, Cohaesio, Athena IT Group og Hosters i en veritabel opkøbsbølge.

Sentia har for tiden omkring 150 medarbejdere i Danmark. Med opkøbet af Netgroup tilføres yderligere omkring 50 mand.

Læs også: Sentia skifter dansk topchef efter bare ni måneder

Netgroup omsætter for over 100 millioner kroner

Netgroup omsatte i fjor for godt 115 millioner kroner. Selskabet driver fire sammenhængende datacentre i henholdsvis Taastrup, Glostrup, Ballerup og København.

Selskabet havde sidste år ‘betydelig vækst i public cloud-ydelser og sikkerheds-relaterede ydelser,’ lød det det seneste regnskab.

Samme melding er Sentias nu afgående topchef, Jakob Norup, kommet med i disse spalter.

Det kan du læse mere om her: Ny Sentia-chef skal fortsætte massiv opkøbsbølge: Forventer flere opkøb inden årets udgang - se hvad han er på udkig efter her

For en måned siden sagde han, at Sentia ville fokusere på at udvikle selskabets services ‘omkring en større integration til skyen.’

"Mange af dem, der er dygtige i public cloud i dag, er født i public cloud, så de selskaber vil altid sælge en public cloud, men det vil ikke altid være det naturlige valg for kunden. Vi kan godt have en public cloud-strategi sammen med kunden om, at kunden skal over på cloud om et år eller to. Det er typisk kunder, der er bundet op om traditionelle applikationer, som kræver en traditionel infrastruktur,” sagde han dengang til os.

Computerworld erfarer, at Sentia og Netgroup nu afventer, at de danske konkurrencemyndigheder godkender opkøbsplanerne, inden de melder noget officielt ud om planerne.

Sentia har for tiden derfor ingen kommentarer til Computerworlds oplysninger.

Læs også: Sentia-boss smelter fem selskaber sammen til ét for at blive kundernes cloud-rådgiver: Måtte tage et opgør med mesterlærekulturen

Opkøbsbølge

Den danske hostingbranche har i de senere år været præget af en kraftig konsolideringsbølge, hvor spillerne skal være større og større for at kunne få så meget volumen, at de kan konkurrere.

Det betyder, at hostingvirksomhederne enten skal købe op eller blive solgt.

Det kan du læse mere om her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber på stribe bliver opkøbt af udenlandske spillere

Rivende udvikling

Samtidig er hostingbranchen er i rivende udvikling. Det skyldes ikke mindt, at de mindre virksomheder bliver mere og mere digitaliserede, og her skal hosting-leverandørerne følge med i at udvikle og levere de ønskede ydelser. Det kræver kapital.

Og her øjner kapitalfondene muligheden for at tjene gode penge.

Konsolideringsbølgen har i de senere år således ført til salg af GlobalConnect (købt af kapitalfonden EQT), Zitcom og ScanNet (købt af HG Capital) Systemhosting (købt af Columbus), TDC Hosting (købt af Maj Invest), IT Relation og Frontdata (købt af Adelis Equity Partners), FrontSafe (købt af J2 Global), DanDomain (købt af Intelligent) og altså Jaynet, Solido, Cohaesio, Athena IT Group, Hosters og snart Netgroup (købt af Sentia).

Læs også:

Opkøbsbølge i den danske hostingbranche er godt nyt for kunderne

Opbrud blandt danske hostingselskaber: Konsolideringen har ramt markedet for fuld styrke