Artikel top billede

Netflix bliver undersøgt af de britiske skattemyndigheder: Mistænkes for at manipulere med omsætningen

Netflix bliver undersøgt af det britiske myndigheder, der mistænker streamingtjenesten for at opgive en kunstig lav omsætning.

Den britiske afdeling af Netflix har leveret et overskud på 1,27 millioner euro - svarende til små 10 millioner kroner med en omsætning på 26,9 millioner euro, hvilket svarer til omkring 200 millioner kroner.

Det har tilsyneladende gjort de britiske skattemyndigheder, HM Revenue & Customs, mistænksom.

Derfor er HM Revenue & Customs nu gået i gang med at granske streamingstjenestens skatteforhold.

Det skriver den britiske avis The Times, hvor Netflix selv bekræfter, at selskabet i øjeblikket bliver undersøgt af de britiske skattemyndigheder.

Læs også: Danmark har verdens dårligste (og dyreste) Netflix-abonnement

Beskyldes for kunstig lav omsætning

Ifølge The Times er den opgivne omsætning for Netflix på 26,9 millioner euro alt for lav og burde i stedet være på hele 968,9 millioner euro om året, hvilket svarer til omkring 7,2 milliarder kroner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne

Netflix har desuden fået en skattenedsættelse på 199.000 euro - svarende til 1,5 millioner kroner - som incitament til at producere flere film og serier i Storbritannien.

Streamingtjenesten har 14 ansatte på kontoret i London.

Selskabets europæiske hovedkvarter er placeret i Holland.

Læs også: Lyssky hjemmeside videresælger din Netflix-konto med 90 procent rabat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere