Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Netflix bliver undersøgt af de britiske skattemyndigheder: Mistænkes for at manipulere med omsætningen

Netflix bliver undersøgt af det britiske myndigheder, der mistænker streamingtjenesten for at opgive en kunstig lav omsætning.

Den britiske afdeling af Netflix har leveret et overskud på 1,27 millioner euro - svarende til små 10 millioner kroner med en omsætning på 26,9 millioner euro, hvilket svarer til omkring 200 millioner kroner.

Det har tilsyneladende gjort de britiske skattemyndigheder, HM Revenue & Customs, mistænksom.

Derfor er HM Revenue & Customs nu gået i gang med at granske streamingstjenestens skatteforhold.

Det skriver den britiske avis The Times, hvor Netflix selv bekræfter, at selskabet i øjeblikket bliver undersøgt af de britiske skattemyndigheder.

Læs også: Danmark har verdens dårligste (og dyreste) Netflix-abonnement

Beskyldes for kunstig lav omsætning

Ifølge The Times er den opgivne omsætning for Netflix på 26,9 millioner euro alt for lav og burde i stedet være på hele 968,9 millioner euro om året, hvilket svarer til omkring 7,2 milliarder kroner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne

Netflix har desuden fået en skattenedsættelse på 199.000 euro - svarende til 1,5 millioner kroner - som incitament til at producere flere film og serier i Storbritannien.

Streamingtjenesten har 14 ansatte på kontoret i London.

Selskabets europæiske hovedkvarter er placeret i Holland.

Læs også: Lyssky hjemmeside videresælger din Netflix-konto med 90 procent rabat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.