Artikel top billede

Efter fem års pause er Dell snart tilbage på aktiemarkederne

Den gamle teknologi-kæmpe Dell vender snart tilbage på børsen. Det sker fem år efter, at selskabets stifter Michaell Dell tog selskabets aktier af børsen.

Den amerikanske it-virkomhed Dell vil snart være at finde på aktiemarkederne igen.

Det sker når selskabets aktie - efter fem års pause - den 28. december igen blive noteret på New York Stock Exchange, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Der vil dog ikke være tale om en traditionel børsnotering. I stedet vil Dell blive børsnoteret af bagvejen i en manøvre, hvor der bliver at gennemføre en slags byttehandel, hvor aktierne i en såkaldt ”tracking stock” som er tæt bundet op på vædien af Dell EMC’s ejerandel af Vmware, bliver byttet til Dell-aktier.

Blev afnoteret i 2013

Dell blev afnoteret fra Børsen i 2013, da selskabets magtfulde stifter, Michael Dell, vurderede, at de krav der er forbundet med at børsnoteret hæmmede selskabets manøvredygtighed.

I gennem de seneste fem år har selskabet således kunne bruge til at færddigøre en større transformation, hvor selskabet der tidligere var kendt som pc-producent i dag i højere grad fokuserer på infrastruktur-løsninger.

Læs også: Dell Technologies skal børsnoteres igen blot fem år efter afnotering - bruger smart manøvre til at undgå offentlighedens spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere