Artikel top billede

Efter fem års pause er Dell snart tilbage på aktiemarkederne

Den gamle teknologi-kæmpe Dell vender snart tilbage på børsen. Det sker fem år efter, at selskabets stifter Michaell Dell tog selskabets aktier af børsen.

Den amerikanske it-virkomhed Dell vil snart være at finde på aktiemarkederne igen.

Det sker når selskabets aktie - efter fem års pause - den 28. december igen blive noteret på New York Stock Exchange, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Der vil dog ikke være tale om en traditionel børsnotering. I stedet vil Dell blive børsnoteret af bagvejen i en manøvre, hvor der bliver at gennemføre en slags byttehandel, hvor aktierne i en såkaldt ”tracking stock” som er tæt bundet op på vædien af Dell EMC’s ejerandel af Vmware, bliver byttet til Dell-aktier.

Blev afnoteret i 2013

Dell blev afnoteret fra Børsen i 2013, da selskabets magtfulde stifter, Michael Dell, vurderede, at de krav der er forbundet med at børsnoteret hæmmede selskabets manøvredygtighed.

I gennem de seneste fem år har selskabet således kunne bruge til at færddigøre en større transformation, hvor selskabet der tidligere var kendt som pc-producent i dag i højere grad fokuserer på infrastruktur-løsninger.

Læs også: Dell Technologies skal børsnoteres igen blot fem år efter afnotering - bruger smart manøvre til at undgå offentlighedens spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere