Artikel top billede

Efter fem års pause er Dell snart tilbage på aktiemarkederne

Den gamle teknologi-kæmpe Dell vender snart tilbage på børsen. Det sker fem år efter, at selskabets stifter Michaell Dell tog selskabets aktier af børsen.

Den amerikanske it-virkomhed Dell vil snart være at finde på aktiemarkederne igen.

Det sker når selskabets aktie - efter fem års pause - den 28. december igen blive noteret på New York Stock Exchange, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Der vil dog ikke være tale om en traditionel børsnotering. I stedet vil Dell blive børsnoteret af bagvejen i en manøvre, hvor der bliver at gennemføre en slags byttehandel, hvor aktierne i en såkaldt ”tracking stock” som er tæt bundet op på vædien af Dell EMC’s ejerandel af Vmware, bliver byttet til Dell-aktier.

Blev afnoteret i 2013

Dell blev afnoteret fra Børsen i 2013, da selskabets magtfulde stifter, Michael Dell, vurderede, at de krav der er forbundet med at børsnoteret hæmmede selskabets manøvredygtighed.

I gennem de seneste fem år har selskabet således kunne bruge til at færddigøre en større transformation, hvor selskabet der tidligere var kendt som pc-producent i dag i højere grad fokuserer på infrastruktur-løsninger.

Læs også: Dell Technologies skal børsnoteres igen blot fem år efter afnotering - bruger smart manøvre til at undgå offentlighedens spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere