Artikel top billede

Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browseren

Med skiftet til Chromium i maskinrummet vil Microsofts Edge-browser understøtte Chrome-udvidelser.

Da Microsoft denne måned offentliggjorde selskabets plan for at inkorporere open-source maskinrummet Chromium i sin Edge-browser, lod selskabet vide, at det vil blive en aktiv bidragsyder til platformen.

Tredjeparter ser nu ud til også at kunne bidrage med ny funktionalitet til browseren, som i dag er at finde sammen med Windows 10 styresystemet.

Se også: Microsoft skifter maskinrummet i Edge ud: Browseren får ny open-source motor

Det vil ske via de såkaldte ’extensions’ – de tilføjelsesprogrammer, som i dag fungerer med Googles Chrome browser, som blandt andet giver mulighed for at begrænse scripts, reklamer eller tilføje ny funktionalitet til det browseren viser.

Det skriver netmediet Thurrott på baggrund af en samtale med Microsofts Edge-chef, Kyle Alden, på nyhedsforummet Reddit.

Det nye Edge vil være at finde på en stribe øvrige styresystemer herunder Windows 7, Windows 8, Android, MacOS og Xbox’s med Windows ombord.

Med skiftet vil det ikke alene være Microsofts Edge-browser som vil få ny funktionalitet, men også de dele i af Windows 10 styresystemet som i dag benytter selskabets afgående EdgeHTML.

I takt med, at den del af Windows 10 styresystemet skifter til Chromium-motoren, vil tilføjelser også kunne fungere i samspil med de såkaldte ’Progressive Web Apps’ og ’Universal Windows Platform’ web-apps.

Læs også: Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere