Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browseren

Med skiftet til Chromium i maskinrummet vil Microsofts Edge-browser understøtte Chrome-udvidelser.

Da Microsoft denne måned offentliggjorde selskabets plan for at inkorporere open-source maskinrummet Chromium i sin Edge-browser, lod selskabet vide, at det vil blive en aktiv bidragsyder til platformen.

Tredjeparter ser nu ud til også at kunne bidrage med ny funktionalitet til browseren, som i dag er at finde sammen med Windows 10 styresystemet.

Se også: Microsoft skifter maskinrummet i Edge ud: Browseren får ny open-source motor

Det vil ske via de såkaldte ’extensions’ – de tilføjelsesprogrammer, som i dag fungerer med Googles Chrome browser, som blandt andet giver mulighed for at begrænse scripts, reklamer eller tilføje ny funktionalitet til det browseren viser.

Det skriver netmediet Thurrott på baggrund af en samtale med Microsofts Edge-chef, Kyle Alden, på nyhedsforummet Reddit.

Det nye Edge vil være at finde på en stribe øvrige styresystemer herunder Windows 7, Windows 8, Android, MacOS og Xbox’s med Windows ombord.

Med skiftet vil det ikke alene være Microsofts Edge-browser som vil få ny funktionalitet, men også de dele i af Windows 10 styresystemet som i dag benytter selskabets afgående EdgeHTML.

I takt med, at den del af Windows 10 styresystemet skifter til Chromium-motoren, vil tilføjelser også kunne fungere i samspil med de såkaldte ’Progressive Web Apps’ og ’Universal Windows Platform’ web-apps.

Læs også: Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere