Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browseren

Med skiftet til Chromium i maskinrummet vil Microsofts Edge-browser understøtte Chrome-udvidelser.

Da Microsoft denne måned offentliggjorde selskabets plan for at inkorporere open-source maskinrummet Chromium i sin Edge-browser, lod selskabet vide, at det vil blive en aktiv bidragsyder til platformen.

Tredjeparter ser nu ud til også at kunne bidrage med ny funktionalitet til browseren, som i dag er at finde sammen med Windows 10 styresystemet.

Se også: Microsoft skifter maskinrummet i Edge ud: Browseren får ny open-source motor

Det vil ske via de såkaldte ’extensions’ – de tilføjelsesprogrammer, som i dag fungerer med Googles Chrome browser, som blandt andet giver mulighed for at begrænse scripts, reklamer eller tilføje ny funktionalitet til det browseren viser.

Det skriver netmediet Thurrott på baggrund af en samtale med Microsofts Edge-chef, Kyle Alden, på nyhedsforummet Reddit.

Det nye Edge vil være at finde på en stribe øvrige styresystemer herunder Windows 7, Windows 8, Android, MacOS og Xbox’s med Windows ombord.

Med skiftet vil det ikke alene være Microsofts Edge-browser som vil få ny funktionalitet, men også de dele i af Windows 10 styresystemet som i dag benytter selskabets afgående EdgeHTML.

I takt med, at den del af Windows 10 styresystemet skifter til Chromium-motoren, vil tilføjelser også kunne fungere i samspil med de såkaldte ’Progressive Web Apps’ og ’Universal Windows Platform’ web-apps.

Læs også: Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.