Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Mobilepay slår igennem i Finland / Amazon planlægger at åbne nye butikker / Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet / I USA printer man nu glas

Morgen-briefing: Mobilepay slår igennem i Finland. Amazon planlægger at åbne nye butikker. Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet og så printer man nu glas i USA.

Godmorgen og godt nytår. Her får du årets første morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Mobilepay slår igennem i Finland

Succesfulde Mobilepay har fået godt og grundigt hul igennem på det finske marked efter flere års tilløb. Det skriver Børsen.

Antallet af transaktioner på den finske udgave af Mobilepay stiger hastigt og app'en er nu den største betalingskanal i Finland.

"Vi ser nu de samme vækstrater, som vi også oplevede med Mobilepay i Danmark de første år," siger Mark Wraa-Hansen, der er adm. direktør i Mobilepay-koncernen til Børsen.

Ifølge avisen har Mobilepay i dag 800.000 finske brugere, og hver måned kommer 40.000 nye til.

Læs mere her: Mobilepay har i al hemmelighed lanceret ny funktion

Amazon planlægger at åbne nye butikker

Mægtige Amazon planlægger at åbne flere Whole Foods-butikker på tværs af USA.

Amazon, der ejer Whole Foods-kæden, vil bruge de nye butikker til at komme endnu tættere på kunderne.

Det skriver Wall Street Journal.

Ved at åbne de nye butikker og komme tættere på kunderne får endnu flere muligheden for at benytte sig af gigantens to timers levering.

Åbningen af de nye butikker er et vendepunkt for Whole Foods-kæden, der tidligere har måtte lukke butikker i stor stil, indtil Amazon købte kæden i 2017.

Læs mere om Amazon her: Amazon køber yderligere en kæmpe-grund i Skandinavien

Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet

Danske Cbrain har besluttet sig for i højere grad at rette fokus mod det internationale marked, og det kommer til at koste selskabet.

Det forklarer virksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

Hvor man tidligere har forventet med en højere vækst, nedjusterer virksomheden nu sine forventninger til 2018, så de matcher året forinden.

"Selskabet har besluttet at øge sit fokus på de internationale aktiviteter, og at dette forventes at medføre et lavere aktivitetsniveau i Danmark," skriver virksomheden i meddelelsen.

Selskabet skriver samtidigt, at man har til hensigt at fastholde sit fokus på at øge aktiviteterne i udlandet.

Læs mere her: Danske cBrain lander selskabets største tyske ordre nogensinde

I USA printer man nu glas

På det amerikanske universitet MIT (Massachusetts Institute of Technology .red) er forskerne nu begyndt at kunne 3D-printe i et glaslignende materiale.

Det skriver Techcrunch.

Det særlige ved systemet er, at glasmaterialet forbliver klart, når det størkner. Det gør det muligt at bruge teknikken til at lave dekorationer eller printe ting, der skal være transparente.

Man vil i fremtiden kunne begynde at se en helt ny type byggesten, lyder det fra forskerne bag det nye materiale.

Læs mere her: Fuld fart på markedet for 3D-print: Her investeres der massivt i løsninger til 3D-print
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere