Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

Ny tjans til Pernille Erenbjerg: Bliver næstformand for teleselskab med 19.000 medarbejdere og hovedaktiviteter i Afrika og Latinamerika

TDC’s forhenværende topchef, Pernille Erenbjerg, tiltræder som næstformand i teleselskab med 19.000 medarbejdere og hovedaktiviteter i Latinamerika og Afrika.

TDC’s forhenværende topchef, Pernille Erenbjerg, bliver næstformand for bestyrelsen i teleselskabet Millicom.

Det meddeler selskabet, der er børsnoteret i Stockholm og er en del af Kinnevik-koncernen.

Millicom blev stiftet i 1979 i Stockholm og står i dag blandt andet bag en vifte af forskellige produkter inden for tele - netværk, satelliter, bredbånd, mobiltelefoni og andre ting.

Selskabet satser på mobilsiden med Tigo-brandet især på Latinamerika, hvor det har aktiviteter i Guatemala, Honduras, Paraguay, Nicaragua, Costa Rica, Boliva og Colombia samt Afrika (Chad, Congo, Ghana, Rwanda, Senegal og Tanzania).

Tigo er i flere af landene det største mobilselskab.

Millicom har i alt knap 19.000 medarbejdere.

“Fru Erenbjerg kommer med års erfaring med at drive en samlet leverandør af kommunikations- og underholdningstjenester, ligesom hun har erfaring med at forandrings-processser i komplekse organisationer - både organiske og via opkøb,” lyder det fra Millicom.

Hun kommer i bestyrelsen til at sidde ved siden af bestyrelsesformand José Antonio Rios Garcia, der har været formand siden foråret 2017.

Han har tidligere været CEO i selskaberne Cellistics Holdings og Vadium Technology

Pernille Erenbjerg sidder også i bestyrelsen i Nordea og medicinalselskabet Genmab.

Hun stoppede i begyndelsen af december i TDC, hvor hun blev afløst af skotten Allison Kirkby.

Det kan du læse mere om her: Pernille Erenbjerg færdig i TDC - har forladt selskabet.

Pernille Erenbjerg meddelte i foråret 2018, at hun trak sig som øverste chef for TDC.

Det skete i kølvandet på salget af TDC til et pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, som trådte ind som ejer med en klar plan om at splitte TDC op.

"Da vores nye ejere nu påbegynder en ny strategi, som indebærer at opdele det danske selskab i separate enheder, føler jeg, at det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på og starte processen med at overbringe stafetten til en anden,” meddelte Pernille Erenbjerg dengang.

Det kan du læse mere om her: Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”

Pernille Erenbjerg overtog CEO-posten fra Carsten Dilling i 2015.

Opslittes

TDC's nye ejer - der består af pensionskasserne ATP, PFA, PKA og australske Macquarie - delte 1. august TDC op i to forretningsenheder, nemlig en kundevendt del med navnet OpCo og en netværksfokuseret del med navnet NetCo.

Allison Kirkby får til opgave at gennemføre hele den store omlægning af selskabet.

"Ligesom vi ser andre industrier befinde sig en brydningstid, så ændrer telco-industrien sig også, og vi ser nye, spændende muligheder for at transformere og forny vores forretningsmodel i den digitale æra. Vi har derfor sat en ambitiøs retning for TDC - en retning, der kommer til at definere industriens fremtid og fremtiden for det digitale Danmark. Med udnævnelsen af Allison er vi klar til at tage de næste skridt ind i denne fremtid," meddelte bestyrelsesformand Bert Nordberg i forbindelse med udnævnelsen af Allison Kirkby.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere