Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

Ny tjans til Pernille Erenbjerg: Bliver næstformand for teleselskab med 19.000 medarbejdere og hovedaktiviteter i Afrika og Latinamerika

TDC’s forhenværende topchef, Pernille Erenbjerg, tiltræder som næstformand i teleselskab med 19.000 medarbejdere og hovedaktiviteter i Latinamerika og Afrika.

TDC’s forhenværende topchef, Pernille Erenbjerg, bliver næstformand for bestyrelsen i teleselskabet Millicom.

Det meddeler selskabet, der er børsnoteret i Stockholm og er en del af Kinnevik-koncernen.

Millicom blev stiftet i 1979 i Stockholm og står i dag blandt andet bag en vifte af forskellige produkter inden for tele - netværk, satelliter, bredbånd, mobiltelefoni og andre ting.

Selskabet satser på mobilsiden med Tigo-brandet især på Latinamerika, hvor det har aktiviteter i Guatemala, Honduras, Paraguay, Nicaragua, Costa Rica, Boliva og Colombia samt Afrika (Chad, Congo, Ghana, Rwanda, Senegal og Tanzania).

Tigo er i flere af landene det største mobilselskab.

Millicom har i alt knap 19.000 medarbejdere.

“Fru Erenbjerg kommer med års erfaring med at drive en samlet leverandør af kommunikations- og underholdningstjenester, ligesom hun har erfaring med at forandrings-processser i komplekse organisationer - både organiske og via opkøb,” lyder det fra Millicom.

Hun kommer i bestyrelsen til at sidde ved siden af bestyrelsesformand José Antonio Rios Garcia, der har været formand siden foråret 2017.

Han har tidligere været CEO i selskaberne Cellistics Holdings og Vadium Technology

Pernille Erenbjerg sidder også i bestyrelsen i Nordea og medicinalselskabet Genmab.

Hun stoppede i begyndelsen af december i TDC, hvor hun blev afløst af skotten Allison Kirkby.

Det kan du læse mere om her: Pernille Erenbjerg færdig i TDC - har forladt selskabet.

Pernille Erenbjerg meddelte i foråret 2018, at hun trak sig som øverste chef for TDC.

Det skete i kølvandet på salget af TDC til et pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, som trådte ind som ejer med en klar plan om at splitte TDC op.

"Da vores nye ejere nu påbegynder en ny strategi, som indebærer at opdele det danske selskab i separate enheder, føler jeg, at det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på og starte processen med at overbringe stafetten til en anden,” meddelte Pernille Erenbjerg dengang.

Det kan du læse mere om her: Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”

Pernille Erenbjerg overtog CEO-posten fra Carsten Dilling i 2015.

Opslittes

TDC's nye ejer - der består af pensionskasserne ATP, PFA, PKA og australske Macquarie - delte 1. august TDC op i to forretningsenheder, nemlig en kundevendt del med navnet OpCo og en netværksfokuseret del med navnet NetCo.

Allison Kirkby får til opgave at gennemføre hele den store omlægning af selskabet.

"Ligesom vi ser andre industrier befinde sig en brydningstid, så ændrer telco-industrien sig også, og vi ser nye, spændende muligheder for at transformere og forny vores forretningsmodel i den digitale æra. Vi har derfor sat en ambitiøs retning for TDC - en retning, der kommer til at definere industriens fremtid og fremtiden for det digitale Danmark. Med udnævnelsen af Allison er vi klar til at tage de næste skridt ind i denne fremtid," meddelte bestyrelsesformand Bert Nordberg i forbindelse med udnævnelsen af Allison Kirkby.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere