Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.com)

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump

Huaweis grundlægger, 74-årige Ren Zhengfei, afviser blankt alle beskyldninger om, at Kinas mest succesrige mobilfirma skulle spionere.

Huaweis grundlægger har i Kina nærmest samme status, som Apples Steve Jobs havde i USA.

Den 74-årige Ren Zhengfei har opbygget Kinas i dag største mobilproducent og en af verdens tre største leverandører af mobilnetværk helt fra bunden.

I dag er selskabet blevet så stort, at en række lande mener, at det udgør en sikkerhedsrisiko alene på grund af rygter om, at selskabet spionerer på vegne af den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Ren Zhengfei har siden spionage-krisen for alvor brød ud med anholdelsen af hans datter og CFO i Huawei, Meng Wanzhou, i Canada, holdt lav profil.

Nu udtaler han sig for første gang. Han siger til en række amerikanske medier, at han savner sin datter meget, og at han håber, at USA’s præsident, Donald Trump, vil blande sig i sagen.

Ifølge New York Times kalder han desuden Trump for ‘en stor præsident’, ligesom han siger, at Donald Trumps skattelettelser har været gode for amerikansk erhvervsliv.

Ren Zhengfei afviser desuden blankt, at Huawei har spioneret.

“Jeg elsker mit land. Jeg støtter kommunist-partiet. Men jeg vil aldrig gøre noget, der kan skade et af verdens lande,” siger han.

Læs også:

Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’

Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Dansk Huawei-chef: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå andres forretningshemmeligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere