Artikel top billede

(Foto: Computerworld.com)

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump

Huaweis grundlægger, 74-årige Ren Zhengfei, afviser blankt alle beskyldninger om, at Kinas mest succesrige mobilfirma skulle spionere.

Huaweis grundlægger har i Kina nærmest samme status, som Apples Steve Jobs havde i USA.

Den 74-årige Ren Zhengfei har opbygget Kinas i dag største mobilproducent og en af verdens tre største leverandører af mobilnetværk helt fra bunden.

I dag er selskabet blevet så stort, at en række lande mener, at det udgør en sikkerhedsrisiko alene på grund af rygter om, at selskabet spionerer på vegne af den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Ren Zhengfei har siden spionage-krisen for alvor brød ud med anholdelsen af hans datter og CFO i Huawei, Meng Wanzhou, i Canada, holdt lav profil.

Nu udtaler han sig for første gang. Han siger til en række amerikanske medier, at han savner sin datter meget, og at han håber, at USA’s præsident, Donald Trump, vil blande sig i sagen.

Ifølge New York Times kalder han desuden Trump for ‘en stor præsident’, ligesom han siger, at Donald Trumps skattelettelser har været gode for amerikansk erhvervsliv.

Ren Zhengfei afviser desuden blankt, at Huawei har spioneret.

“Jeg elsker mit land. Jeg støtter kommunist-partiet. Men jeg vil aldrig gøre noget, der kan skade et af verdens lande,” siger han.

Læs også:

Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’

Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Dansk Huawei-chef: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå andres forretningshemmeligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”