Artikel top billede

Morgen-briefing: Coolshop bød 65 millioner for Fætter BR-resterne / Kæmpe donation skaffer mikro-computere til tusindvis af danske skolebørn / Dating-appen Tinder kastes ud i skilsmisse-slagsmål / Visma tager første spadestik til nyt domicil i København

Coolshop bød 65 millioner for Fætter BR-resterne. Millionbevillinger skaffer mikro-computere til tusindvis af danske skolebørn. Dating-appen Tinder kastes ud skillsmisse-slagsmål. Visma tager første spadestik til nye domicil i København. Microsoft investerer milliarder i billige boliger og Jim Hagemann Snabe mener, at teknologien skal give muligheder til mennesker

Godmorgen.

Her er kommer torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud med nyheden om, at det blev Salling Group, der endte med at købe store dele af resterne af det konkursramte TopToy, der står bag Fætter BR-kæden.

Det betød således også, at den danske e-købmand Jacob Risgaard trak nitten i kampen om konkursboet, selvom han tidligt var ude og lufte sin interesse for dele af det konkursramte selskab.

Coolshop bød 65 millioner for Fætter BR-resterne

Den danske webshop Coolshop bød 65 millioner kroner for at få fingre i både Top Toys varelager og varemærker

Det skriver Børsen.

Coolshops stifter Jacob Risgaard oplyser dog til Børsen, at han aldrig hørte fra kuratoren, selvom selskabet endda var villig til at hæve sit bud.

"Vi har intet hørt. Vi har endda forsøgt at ringe og skrive til ham, at vi er klar til at byde opad, men det har vi heller ikke fået svar på. Jeg synes, at processen har været enorm mærkelig," siger Jacob Risgaard til Børsen.

I et interview med Computerworld i starten af januar oplyste Jacob Risgaard dog, at han var dialog med kurator. Her slog han samtidig også fast, at han ikke var interesseret i de fysiske Fætter BR-butikker.

Million-donation skaffer mikro-computere til tusindvis af skolebørn

En bevilling på 12,6 millioner kroner fra Industriens Fond betyder, at op mod 100.000 børn i 4,5 og 6. klasse får adgang til mikro-computeren Ultra-bit.

Det oplyser Danmarks Radio (DR) i en pressemeddelelse.

Ultra-bit er udviklet i samarbejde mellem DR’s børneprogram DR Ultra og Centre for Undervisningsmidler (CFU).

Formålet er ifølge pressemeddelelsen at give danske skoleelever mulighed for at udvikle digitale færdighed indenfor blandt andet programmering.

I løbet af de første seks måneder har 1450 skoler allerede tilmeldt sig projektet.

Skoler der endnu ikke har tilmeldt sig, kan tilmelde sig her.

Dating-appen Tinder kastes ud i skilsmisse-slagsmål

Sean Rad, der er medstifter dating-appen Tinder, er nu blevet sagsøgt af selskabet, der i dag ejer Tinder. Nemlig Match Group Inc og moderselskabet IAC/InterActiveCorp.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selskaberne bag Tinder beskylder Sean Rad for i al hemmelighed at have kopieret filer og fortrolige oplysninger.

Sean Rad blev fyret af Tinder i 2016, og siden dengang har han været invovleret i, hvad der bedst kan betegnes som et skilsmisseslagsmål med selskabet.

Sagsanlægget mod Sean Rad kommer således også kun et halvt år efter, at Sean Rad sammen med en række andre medstiftere og folk der tidligere har haft ledende stillinger i Tinder lagde sagde mod Match Group.

Her kræver de en erstatning på mindst 250 millioner dollar, fordi de mener, at selskabet bevidst har undervurderet værdien af Tinder for at undgå at skulle udbetale et milliardbeløb til dem.

Visma tager første spadestik til nyt domicil i København

Den norske it-koncern Visma tog onsdag det første spadestik til sit nye domicil i Carlsberg-byen på Vesterbro i København. Det oplyser Visma i en pressemeddelelsen.

Det 20.000 m2 store domicil skal efter planen stå færdig i starten af 2021 og kommer til at rumme 1100 arbejdspladser.

Det er planen at alle Vismas selskaber i København skal samles i den nye kontorbygning, hvilket betyder at Visma E-Conomic, Dinero og Dataløn om to år vil få adresse i det nye hus.

Placeringen i Carlsbergbyen er blandt andet blevet valgt, fordi Visma vurderer at en placering centralt i København er en fordel i arbejdet med at rekruttere talentfulde it-folk.

”Der er ingen tvivl om at en central placering er afgørende, når det kommer til at tiltrække og fastholde vores dygtige medarbejdere. Denne beliggenhed midt i København er unik. Vi glæder os helt ubeskriveligt,” siger Carsten Boje Møller, divisionsdirektør i Visma, ifølge en pressemeddelelse fra Visma.

Microsoft vil investere milliarder i billige boliger

Den amerikanske it-gigant Microsoft vil investere 500 millioner dollar - svarende til 3,2 milliarder kroner - i billige boliger i selskabets hjemby Seattle.

Det skriver det amerikanske dagblad New York Times.

Ifølge New York Times skal de billige bolige adresere den stigende ulighed og mangel på boliger, der er opstået efter at byen, der også er hjemsted for Amazon, i de seneste år er blevet ramt af et sandt teknologi-boom.

Jim Hagemann Snabe: Vi skal sikre, at teknologien giver muligheder til mennesker

Danske Jim Hagemann Snabe, der er tidligere topchef for SAP, mener, at vi i dag har for stor fokus på teknologien. I stedet ønsker han, at vi skal sætte mennesket centrum.

Det siger han i interview med erhvervsmediet Finans, hvor han slår på tromme for, at globaliseringen ikke blot skal have en økonomisk dimension, men også en social dimension.

”Jeg mener, at vi i langt højere grad skal sætte mennesket i centrum. Hvordan sikrer vi, at teknologien giver menneskene fordelene? Hvordan drager vi omsorg for, at teknologien gør menneskene bedre i stedet for at erstatte dem,” lyder den lettere luftige analyse fra Jim Hagemann Snabe.
Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.