Artikel top billede

Skrantende iPhone-salg rammer Apple hårdt - men Mac, iPad og andre Apple-produkter går som varmt brød

Apples omsætning dykker markant på grund af skrantende iPhone-salg. Men der er fremgang at spore i salget af en række andre produkter.

Det ser ud til at være slut med at kunne fremvise de markante vækstkurver for Apple, der over de seneste 10 år ellers er vokset til at blive et af verdenshistoriens mest værdifulde og indbringende virksomheder.

Selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab for dets første kvartal i regnskabsåret 2019 viser tilbagegang i både omsætning og indtjening.

Omsætningen landede på 84,3 milliarder dollar (550 milliarder kroner), mens indtjeningen landede på 19,9 milliarder dollar (130 milliarder kroner).

Trods den fortsat eksorbitante størrelse svarer det til et fald på fem procent for det ellers vækstvante kæmpeselskab.

Hovedårsagen er svigtende salg af hovedproduktet iPhone.

Apple solgte i kvartalet iPhone verden over for 52 milliarder dollar (340 milliarder kroner).

Det svarer til et markant fald på 14,8 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det har nu fået Apple til at justere priserne i de store vækstmarkeder, hvor konklusionen er, at iPhone kort og godt er blevet så dyr, at køberne står af.

Det kan du læse mere om her: Apple sænker priserne på iPhone - men ikke alle steder

Fremgang andre steder

Mens salget af Apples ubetingede hovedprodukt således skranter, står det anderledes til med de mindre produktområder, hvor der generelt er fremgang at spore.

Såpedes er salget af iPad steget med 17,6 procent til 6,7 milliarder dollar (43,8 milliarder kroner), mens salget af Mac er steget med 7,3 procent til 7,4 milliarder dollar (48,4 milliarder kroner).

Det går også godt for Apples cloud-tjenester, der er samlet under det, som Apple kalder for ‘Services.’

Her er omsætningen steget med godt 21 procent til 10,9 milliarder dollar (71,2 milliarder kroner).

Salget af wearables, home and accessories er steget med hele 33 procent til 7,3 milliarder dollar (47,7 milliarder kroner).

Væksten på disse områder er dog langt fra nok til at kompensere for faldet i salget af iPhone.

Apple forventer, at tilbagegangen vil fortsætte i den kommende tid og er ikke optimistisk, når det gælder det næstkommende kvartalsregnskab.

Du finder Apples Q1-regnskab her.

Læs også:

Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere