Artikel top billede

Skrantende iPhone-salg rammer Apple hårdt - men Mac, iPad og andre Apple-produkter går som varmt brød

Apples omsætning dykker markant på grund af skrantende iPhone-salg. Men der er fremgang at spore i salget af en række andre produkter.

Det ser ud til at være slut med at kunne fremvise de markante vækstkurver for Apple, der over de seneste 10 år ellers er vokset til at blive et af verdenshistoriens mest værdifulde og indbringende virksomheder.

Selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab for dets første kvartal i regnskabsåret 2019 viser tilbagegang i både omsætning og indtjening.

Omsætningen landede på 84,3 milliarder dollar (550 milliarder kroner), mens indtjeningen landede på 19,9 milliarder dollar (130 milliarder kroner).

Trods den fortsat eksorbitante størrelse svarer det til et fald på fem procent for det ellers vækstvante kæmpeselskab.

Hovedårsagen er svigtende salg af hovedproduktet iPhone.

Apple solgte i kvartalet iPhone verden over for 52 milliarder dollar (340 milliarder kroner).

Det svarer til et markant fald på 14,8 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det har nu fået Apple til at justere priserne i de store vækstmarkeder, hvor konklusionen er, at iPhone kort og godt er blevet så dyr, at køberne står af.

Det kan du læse mere om her: Apple sænker priserne på iPhone - men ikke alle steder

Fremgang andre steder

Mens salget af Apples ubetingede hovedprodukt således skranter, står det anderledes til med de mindre produktområder, hvor der generelt er fremgang at spore.

Såpedes er salget af iPad steget med 17,6 procent til 6,7 milliarder dollar (43,8 milliarder kroner), mens salget af Mac er steget med 7,3 procent til 7,4 milliarder dollar (48,4 milliarder kroner).

Det går også godt for Apples cloud-tjenester, der er samlet under det, som Apple kalder for ‘Services.’

Her er omsætningen steget med godt 21 procent til 10,9 milliarder dollar (71,2 milliarder kroner).

Salget af wearables, home and accessories er steget med hele 33 procent til 7,3 milliarder dollar (47,7 milliarder kroner).

Væksten på disse områder er dog langt fra nok til at kompensere for faldet i salget af iPhone.

Apple forventer, at tilbagegangen vil fortsætte i den kommende tid og er ikke optimistisk, når det gælder det næstkommende kvartalsregnskab.

Du finder Apples Q1-regnskab her.

Læs også:

Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere