BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Skrantende iPhone-salg rammer Apple hårdt - men Mac, iPad og andre Apple-produkter går som varmt brød

Apples omsætning dykker markant på grund af skrantende iPhone-salg. Men der er fremgang at spore i salget af en række andre produkter.

Det ser ud til at være slut med at kunne fremvise de markante vækstkurver for Apple, der over de seneste 10 år ellers er vokset til at blive et af verdenshistoriens mest værdifulde og indbringende virksomheder.

Selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab for dets første kvartal i regnskabsåret 2019 viser tilbagegang i både omsætning og indtjening.

Omsætningen landede på 84,3 milliarder dollar (550 milliarder kroner), mens indtjeningen landede på 19,9 milliarder dollar (130 milliarder kroner).

Trods den fortsat eksorbitante størrelse svarer det til et fald på fem procent for det ellers vækstvante kæmpeselskab.

Hovedårsagen er svigtende salg af hovedproduktet iPhone.

Apple solgte i kvartalet iPhone verden over for 52 milliarder dollar (340 milliarder kroner).

Det svarer til et markant fald på 14,8 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det har nu fået Apple til at justere priserne i de store vækstmarkeder, hvor konklusionen er, at iPhone kort og godt er blevet så dyr, at køberne står af.

Det kan du læse mere om her: Apple sænker priserne på iPhone - men ikke alle steder

Fremgang andre steder
Mens salget af Apples ubetingede hovedprodukt således skranter, står det anderledes til med de mindre produktområder, hvor der generelt er fremgang at spore.

Såpedes er salget af iPad steget med 17,6 procent til 6,7 milliarder dollar (43,8 milliarder kroner), mens salget af Mac er steget med 7,3 procent til 7,4 milliarder dollar (48,4 milliarder kroner).

Det går også godt for Apples cloud-tjenester, der er samlet under det, som Apple kalder for ‘Services.’

Her er omsætningen steget med godt 21 procent til 10,9 milliarder dollar (71,2 milliarder kroner).

Salget af wearables, home and accessories er steget med hele 33 procent til 7,3 milliarder dollar (47,7 milliarder kroner).

Væksten på disse områder er dog langt fra nok til at kompensere for faldet i salget af iPhone.

Apple forventer, at tilbagegangen vil fortsætte i den kommende tid og er ikke optimistisk, når det gælder det næstkommende kvartalsregnskab.

Du finder Apples Q1-regnskab her.

Læs også:

Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker bratBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Løbet er kørt for Intels lynhurtige lager-teknologi ’Optane’: Aflives om kort tid
Det er slut med de lynhurtige Optane-ssd diske til desktop-pc'er. Om godt en måned er løbet helt kørt.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.