Artikel top billede

Foto: Umbraco

Umbraco fortsætter sit væksteventyr med nyt power-regnskab: Omsætningen stiger med 30 procent - og det skal den blive ved med

CMS-leverandøren Umbracos vækst fortsætter med at stige voldsomt. I sidste årsregnskab kunne virksomheden fortælle, at omsætningen var fordoblet. I år den så steget med 30 procent. Ambitionen er at fastholde det tempo, lyder det fra virksomheden.

På Fyn klinger kasseapparatet hos Umbraco.

Virksomheden, der leverer leverer Content Management Systemer (CMS .red), har virkelig gang i forretnignen. I sit seneste regnskab kan virksomheden præsentere en vækst i omsætningen på 30 procent.

Således omsatte virksomheden i 2018 for 36,3 milloner kroner i forhold til 28 millioner kroner året forinden. Dermed forsætter Umbraco sin hastige udvikling. Året forinden var omsætningen således fordoblet sammenholdt med året før.

Læs mere om det her: Danske Umbraco efter forrygende år: "Vi har endelig knækket nødden med, hvordan vi skaber omsætning i en open source-forretning"

Vil være mere globale

Umbraco leverer for øjeblikket til mere end 500.000 hjemmesider over hele verden og arbejder intenst på at øge sit tilstedevær på markeder uden for Danmark.

"Det er stadig USA, England, Danmark der trækker det det store læs. Men vi er lykkedes med at få godt fat i det svenske og hollandske marked også," siger Kim Sneum Madsen, Chief Friend Maker hos Umbraco.

Virksomheden, der senest har åbnet et kontor i USA, mærker, hvordan levetiden for hjemmesider falder. Det står man hos Umbraco parat til at udnytte.

"Levetiden for eksempelvis hjemmesider bliver hele tiden kortere og kortere, hvilket i stigende grad stiller krav om smidige og simple løsninger, hvilket er Umbracos DNA, og derfor rammer vi den tendens med fuld styrke," siger Kim Sneum Madsen.

Læs mere her: Kendte it-danskere: Offentlige it-udbud skaber ingenting og sender milliarder af kroner til de forkerte firmaer

Fynske optimister

De seneste to års voldsomme vækst i omsætningen skal ikke ses som ekstraordinært eller usædvanligt. Det er i hvert fald ikke ambitionen hos fynboerne, der holder pedalen i bund.

Og selvom det jo er sådan med vækst, at i takt med at den stiger, bliver det sværere og sværere at opretholde samme vækstrate, er det ambitionen hos Umbraco.

Her forventer man således at kunne holde fast i de 30 procents vækst i omsætningen det kommende år.

Det skal blandt andet ske ved at investere tungt i at udvikle virksomheden, lyder meldingen fra Umbraco selv.

Fokus er således på flere medarbejdere end de 50, man er i dag, samt udbygningen af et helt nyt forretningsområde.

"Tidligere har Umbraco haft medarbejdere spredt ud over lokationer i en række forskellige lande, men efter vi har samlet aktiviteterne og bygget et stærkt hovedkvarter i Odense, baseret på en professionel organisation, kan vi bare konstatere, at vi er langt bedre rustet til at koble produktet og teknologien endnu tættere til markedet og samtidig også styre den sunde udvikling og vækst," siger Kim Sneum Madsen.

Læs mere her: "I en verden, hvor alle snakker kunstig intelligens, er det som om, at folk har glemt den helt almindelige intelligens"

Læs mere her: Sådan rekrutterer succes-virksomheden Umbraco: "Nogle går endda ned i løn for at starte hos os"