Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Apple på trapperne med ny tjeneste: Vil lave en Netflix for nyheder

Meget tyder på, at Apple i løbet af de kommende måneder vil være klar med en helt ny nyhedsbaseret tjeneste. Apples planer møder dog modstand i den amerikanske medieverden.

Apple planlægger at lancere en Netflix-lignende tjeneste for nyheder, hvor brugerne betaler i omegnen af 10 dollar om måneden for at få adgang til eksklusivt indhold fra en lang række forskellige medier.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen har Apple dog mødt modstand fra en række store amerikanske nyhedsmedier, fordi Apple ønsker at beholde knap 50 procent af abonnementssummen.

Aggressiv fordelingsnøgle

En fordeling der er betydeligt mere aggressiv end den fordelingsnøgle, som Apple anvender i sin App Store, hvor app-udvikleren Apple beholder op til 30 procent, mens de resterende 70 procent tilfalder app-udvikleren.

Ifølge Wall Street Journal har store amerikanske aviser som New York Times og Washington Post endnu ikke indgået en aftale med Apple, mens det i artiklen oplysers at Wall Street Journal har ”en produktiv dialog” med Apple.

Udover fordelingen af abonnementssummen er aviserne også bekymrede over, at de ikke får adgang til data om abonnenterne.

Som det også fremgår af Computerworlds morgen-briefing, skriver det amerikanske medie Buzzfeed News, at det forventes at Apple vil indkalde til en produktpræsentation med fokus på en nyheds-satning. Præsentationen ventes at finde sted den 25. marts.

Læs også: Folk betaler mere og mere for deres iPhones, men det kan ikke blive ved: Her er Apples næste gyldne træk

Satser på digitale tjenester

I takt med at smartphone-markedet er blevet mættet har Apple i gennem de seneste års øget sin satsning på abonnements-baserede services som eksempelvis iCloud og Apple Music.

Service-forretningen - som også inkluderer Apples App Store - har gennem de seneste kvartaler været Apples hurtigst voksende forretningsområde.

I den seneste kvartal var services således også Apple næststørste forretningsområde, kun overgået af iPhonen, og skabte dermed større omsætning end produkter som Mac og iPad.

Udover den kommende nyhedstjenesten så har Silicon Valley-mediet The Information også tidligere rapporteret, at Apple barsler med en ny abonnementsbaseret tv-tjeneste, der skal tage konkurrencen op med både Netflix og Amazon Prime.

Ifølge The Information ventes det, at den nye tjeneste i indledningsvist blive i første halvår af 2019. I første omgang i USA, men derefter er det ifølge mediet planen, at en lancering i op til 100 andre lande vil følge blot få måneder.

Læs også:
Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere