Morgen-briefing: Danfoss bygger nyt datacenter / Danskere med på imponerende liste / Østrig opfordrer til fælles front i Huawei-spørgsmål / Google vil bruge 86 milliarder kroner på amerikanske datacentre og kontorer

Danfoss bygger nyt datacenter. Danskere indtager plads på imponerende liste. Østrig opfordrer til fælles front i Huawei-spørgsmål. Google vil bruge 86 milliarder kroner på nye amerikanske datacentre og kontorer, og så tror Fujitsu-boss ikke, at det hjælper at stjæle talenter fra konkurrenten

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

Danfoss bygger nyt datacenter
En af landets erhvervsmæssige ikoner, Danfoss, bygger et nyt energieffektivt datacenter.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Datacentret skal understøtte virksomhedens vækst, og virksomheden har i sinde at bruge sin egen viden om energieffektivisering til at bygge datacentret.

Det forklarer Sune Tornbo Baastrup, der er senior vice president og CIO hos Danfoss.

"Vi er overbeviste om, at vores hybridløsning med en kombination af datacentre og cloud er svaret på at kunne levere stærk innovation og ultimativ effektivitet i vores end-to-end it-løsninger,” siger han.

Danfoss bygger centret sammen med HPE, og strategien er at bygge i moduler, så man løbende kan udvide centret.

Læs mere her: Sådan undgik Danfoss at havne som Mærsk: ”Vi lukkede simpelthen Ukraine ned”

Danskere indtager plads på imponerende liste
En række unge danske talenter har fundet vej til Forbes' liste over unge talenter under 30 år, der har gjort noget særligt indenfor netop deres felt.

Det skriver Finans.

Tager man it-brillerne på kan man nemt zoome ind på et par af de i alt ti danskere, der har fundet vej ind på listen.

Det drejser sig blandt andet om Anders Krohn, der er 26 år og medstifter af kommunikationsplatformen Aula. Derudover er der blevet plads til den 19-årige professionelle e-sport-spiller Rasmus Borregaard Winther og Camilla Hassellund Lastein på 25 år, der er grundlægger af studiebogsplatformen Lix.

Listen er delt op i en række underkategorier og dækker regionerne USA og Canada, Europa og Asien.

Læs mere her: Anders Holch Povlsen investerer 34 millioner kroner i lille dansk startup

Østrig opfordrer til fælles front i Huawei-spørgsmål
Europæerne skal finde fælles fodslag i spørgsmålet om, hvorvidt man skal invitere Huawei indenfor eller konsekvent udelukke den kinesiske virksomhed fra at levere 5G-udstyr til de europæiske lande.

Sådan lyder opfordringen fra den østrigske teknologiminister.

Det skriver Reuters.

Ministeren "finder det fornuftigt at addreserer spørgsmålet på et europæisk niveau og finde en fælles tilgang," skriver Reuters.

Opfordringen kommer på baggrund af de seneste måneders ballade om den kinesiske leverandør af netværksudstyr, der er under mistanke for at være en form for majonet for den kinesiske regering.

I de seneste uger har flere lande og virksomheder bekendt kulørt i forhold til Huawei, som også er under massivt pres fra de amerikanske myndigheder.

Læs mere her: USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

Google vil bruge 86 milliarder kroner på nye amerikanske datacentre og kontorer
Der er afsat enorme 86 milliarder kroner til en udbygning af Google's amerikanske datacentre og kontorer.

Det skriver Bloomberg.

Investeringen bygger ovenpå sidste års investeringer på knap 60 milliarder kroner og har til formål at understøtte Google's strategi om at opnå vækst indenfor særligt cloud-forretningen.

Det forventes, at investeringen vil skabe op mod 10.000 nye jobs på tværs af USA, og virksomheden har planer om, at de nye job kommer til at opstå i en lang række stater, udtaler topchef Sundar Pichai.

Det er dog ikke kun Google, der har fundet checkhæftet frem for at investere tungt i nye fasciliteter. Det samme gælder Apple, der bygger løs i Austin, og Amazon der har planer om at opføre to nye hovedkontorer i New York City og tæt på hovedstaden Washington D.C.

Læs mere her: Apple investerer i nyt mega-byggeri: Her kommer det til at stå

Læs mere her: 238 byer meldte sig på banen - men nu har Amazon besluttet sig: Her kommer Amazons nye hovedkvarter til at ligge


Fujitsu-boss: Det hjælper ikke at stjæle talenter fra konkurrenten
Står du og mangler en nøglemedarbejder, er løsningen ikke altid at hente vedkommende hos den direkte konkurrent.

Det fortæller Søren Rinnov Østergaard, der er administrerende direktør hos Fujitsu i Danmark til Børsen.

"Hvis vi for eksempel er udfordrede på det offentlige marked, stjæler vi salgsdirektøren fra konkurrenten og hiver ham herover. Men i bund og grund synes jeg, at det er dybt overvurderet at stjæle toptalenter og putte dem ind i sin egen organisation."

Hans erfaring er nemlig, at såkaldte "A-spillere" ikke nødvendigvis fungerer godt i en anden organisation. Derimod tror han i højere grad på, at medarbejdere kan flytte virksomheden på baggrund af en fælles vision og udviklingsplaner for den enkelte medarbejder.

Læs mere her: Tag med Computerworld på besøg i Fujitsus udviklingslab i japanske Kawasaki: I fuld gang med radikalt kursskifte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.