Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM udpeger dansk veteran som nordisk cloud-boss: Får ansvaret for 5.000 mand

IBM forfremmer chefen for IBM Cloud i Danmark til den nordiske ledelse. "Det er et væsentligt niveau op i ansvar," lyder det fra manden selv, der nu får ansvaret for 5.000 på infrastructure service-forretningsområdet.

Danske Jesper Nikolaj Fogt, der hidtil har været chef for IBM Cloud i Danmark, er fra årsskiftet blevet forfremmet til stillingen director for IBM infrastructure services nordic.

Det fremgår af Jesper Nikolaj Fogts Linkedin-profil.

Dermed stiger Jesper Nikolaj Fogt betydeligt i graderne hos den amerikanske it-gigant.

Danskeren bliver også del af selskabets nordiske ledelse.

I sin nye stilling får han ifølge ITWatch ansvaret for 5.000 medarbejdere på forretningsområdet infrastructure services.

"Det er et væsentligt niveau op i ansvar," siger Jesper Nikolaj Fogt til mediet.

Læs også: IBM scorer nye milliardkunder på gammelt marked - men opgør om den danske model er en bombe under selskabets spirende forretningsområde

Dansker med stor erfaring

Jesper Nikolaj Fogt er i den grad firmaets mand og kan betegnes som en IBM-veteran.

Den nyudpegede nordiske cloud-chef runder snart 21 år hos det amerikanske selskab.

Her har gennem årene bestredet en lang række forskellige funktioner lige fra salgspecialist og chef for IBM's samarbejde med Danske Bank til vicedirektør for IBM Danmark og dansk direktør for IBM Cloud.

I den nordiske ledelse får Jesper Nikolaj Fogt en anden dansk IBM-veteran som øverste chef.

Der er tale om IBM's nordiske direktør er Henrik Tang Hedegaard, der har arbejdet for IBM siden 1988.

Det kan du læse mere om her: IBM-boss overtager 300 fyringstruede KMD-medarbejdere: "Om to til tre år vil mange af dem lave noget helt andet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere