Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Dan Jensen)

Erik Kaae stopper som topchef i EG efter salg til DXC Technology - forlader nu helt it-branchen

Salgsdirektør i EG og tidligere partnerchef i Microsoft, Erik Kaae, har opsagt sin stilling og forlader nu helt it-branchen. Det sker i kølvandet på salget af EG's serviceforretning til DXC Technology

EG’s salgsdirektør, Erik Kaae, forlader både selskabet og it-branchen.

Han tiltræder nemlig nu stillingen som kommerciel direktør i ISS Danmark.

“Efter 20 pragtfulde år i it-industrien er det tid til at komme videre,” skriver Erik Kaae i et opslag på LinkedIn.

“Jeg er spændt og pumpet fuld af energi af dette nye kapitel i mit liv,” skriver han.

Med beslutningen forlader Erik Kaae den branche, som han har været i det hele sit voksne arbejdsliv.

Han har tidligere været ansat i AT&T, NCR, Compaq, Hewlett-Packard samt 10 år i ledende stillinger i Microsoft Danmark som først COO og marketing-direktør og dernæst som salgsdirektør og chef for partnerforretningen i Danmark.

Her havde han ansvaret for mere end halvdelen af Microsofts danske forretning med en omsætning på den gode side af to milliarder kroner.

Ansat i EG i 2014

Erik Kaae stoppede i Microsoft i 2014, da han blev ansat som salgsdirektør i fremadstormende EG med opgave at få den stribe af virksomheder, som EG dengang havde opkøbt over de seneste par år, til at spille sammen og genere endnu mere vækst.

Det kan du læse mere om her: Her er dansk Microsoft-topchefs nye job: Erik Kaae går til dansk software-firma.

“Jeg har elsket alt i it-industrien, de store selskaber, menneskene og kulturen. Jeg har investeret alle mine arbejdstimer i industrien, og jeg har haft det priveleige at arbejde med nogle af de bedste, skarpeste og sjoveste hjerner,” skriver han.

Hans exit kommer under en måned efter EG’s salg af selskabets serviceforretning til DXC Technology.

Dette salg kan du læse mere om her: Analyse: Derfor køber DXC Technology EG's serviceforretning - skal genskabe fordums styrke

EG’s nu frasolgte serviceforretning bestod af videresalg og servicering af andre it-leverandørers produkter - herunder ikke mindst produkter fra Microsoft Dynamics.

Med frasalget bliver EG splittet op, så serviceforretningen overgår til DXC, mens resten beholdes af kapitalfonden Axcel.

“Det har været en fantastisk rejse over de seneste fire år. I kigger alle ind i en fantastisk fremtid. Jeg er i sandhed taknemmelig over det, som jeg har lært af jer og vores nye topprofessionelle ejere i Axcel,” meddeler han.

Den tilbageværende del af EG med omkring 1.200 medarbejdere er lidt af en blandet landhandel, der forhandler en bred vifte EG's egen-udviklede løsninger.

CEO Mikkel Bardram har tidligere sagt, at blikket nu bliver rettet mod at få denne del af EG til at vokse med henblik på et fremtidigt salg.

Det kan du læse mere om her: EG gør klar til at sælge resten af forretningen efter salg af service-del til DXC Technology.

Erik Kaae har i det seneste års tid desuden været næstformand for IT-Brancheforeningen. Denne position skal han også fratræde inden længe.

Læs også:

Erik Kaae: 'Jeg mødte engang David Korn, der er Unix-manden bag programmeringssproget Korn shell'