Artikel top billede

Mærsk-fond investerer trecifret millionbeløb i dansk robotforskning: Nu skal dansk universitet opføre topmoderne forskningsfaciliter

A.P. Møller Fonden giver nu et økonomisk boost til den fynske robotklynge. Fonden har netop doneret 100 millioner kroner til robotforskning på Syddansk Universitet.

Syddansk Universitet (SDU) har netop modtaget en donation på 100 millioner kroner til robotforskning fra A.P. Møller Fonden

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Den store donation skal bruges til udvidelse af SDU’s faciliter til robotforskning i Odense, og i 2022 forventer universitets således, at en ny topmoderne bygning vil stå klar til brug.

”Vi er meget taknemmelige for donationen, som kommer til at styrke robotforskningen betydeligt. Robotområdet er allerede i dag på allerhøjeste internationale niveau, og med den store donation kan universitetet opføre en ny bygning til området,” siger bestyrelsesformand for SDU Niels Thorborg ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel

Skal understøtte fynsk robot-mirakel

Investeringen kan dermed være med til at understøtte udviklingen i den såkaldte robotklynge, der har etableret sig i Odense-området.

Roboteventyret startede ifølge SDU på universitetet helt tilbage i 1980’erne, hvor netop A.P. Møller Mærsk, der stod bag det fynske skibsværft Lindø Værftet, indgik et samarbejde med universitet om at udvikle nye automatiserede produktionsteknologier.

Gennem de seneste år har den store motor bag robotklyngen været den danske robotsucces Universal Robotics, men efterfølgende har en række andre danske robotselskaber også etableret sig på Fyn. I dag omfatter klyngen ifølge SDU 120 virksomheder.

“Robotmiljøet i Odense ligger i den absolutte internationale top. Jeg vurderer, at vi globalt set er i top 5, og selv i Tokyo har de nu fået øjnene op for, at der sker noget interessant i Odense,” sagde Esben Østergaard, der er medstifter af Universal Robots, til Computerworld for lige knap et år siden.

Læs også: Danske robotvirksomheder skal skynde sig: Har et kort vindue til at ramme Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere