Artikel top billede

Mærsk-fond investerer trecifret millionbeløb i dansk robotforskning: Nu skal dansk universitet opføre topmoderne forskningsfaciliter

A.P. Møller Fonden giver nu et økonomisk boost til den fynske robotklynge. Fonden har netop doneret 100 millioner kroner til robotforskning på Syddansk Universitet.

Syddansk Universitet (SDU) har netop modtaget en donation på 100 millioner kroner til robotforskning fra A.P. Møller Fonden

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Den store donation skal bruges til udvidelse af SDU’s faciliter til robotforskning i Odense, og i 2022 forventer universitets således, at en ny topmoderne bygning vil stå klar til brug.

”Vi er meget taknemmelige for donationen, som kommer til at styrke robotforskningen betydeligt. Robotområdet er allerede i dag på allerhøjeste internationale niveau, og med den store donation kan universitetet opføre en ny bygning til området,” siger bestyrelsesformand for SDU Niels Thorborg ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel

Skal understøtte fynsk robot-mirakel

Investeringen kan dermed være med til at understøtte udviklingen i den såkaldte robotklynge, der har etableret sig i Odense-området.

Roboteventyret startede ifølge SDU på universitetet helt tilbage i 1980’erne, hvor netop A.P. Møller Mærsk, der stod bag det fynske skibsværft Lindø Værftet, indgik et samarbejde med universitet om at udvikle nye automatiserede produktionsteknologier.

Gennem de seneste år har den store motor bag robotklyngen været den danske robotsucces Universal Robotics, men efterfølgende har en række andre danske robotselskaber også etableret sig på Fyn. I dag omfatter klyngen ifølge SDU 120 virksomheder.

“Robotmiljøet i Odense ligger i den absolutte internationale top. Jeg vurderer, at vi globalt set er i top 5, og selv i Tokyo har de nu fået øjnene op for, at der sker noget interessant i Odense,” sagde Esben Østergaard, der er medstifter af Universal Robots, til Computerworld for lige knap et år siden.

Læs også: Danske robotvirksomheder skal skynde sig: Har et kort vindue til at ramme Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere