Artikel top billede

Danske robotvirksomheder skal skynde sig: Har et kort vindue til at ramme Kina

Kina buldrer frem med en fart, der gør, at de succesfulde danske robotvirksomheder skal skynde sig, hvis de skal nå at få fodfæste på det kinesiske kæmpemarked.

Den succesfulde danske robot-industri skal skynde sig, hvis de skal nå at få fodfæste på det boomende kinesiske marked, der i dag suger mere end hver tredje industrirobot til sig, skriver Finans.

Budskabet kommer fra forfatter Christina Boutrup, som har skrevet en bog om den store tech-revolution i Kina.

Hun henviser til, at Kina har et erklæret mål om at ville være førende i verden inden for robotteknologi i 2025. Og det skal tages meget seriøst.

Til Finans siger en række af robotvirksomhedernes ledelser, at de er opmærksomme på udfordringen, og at de opfordrer til, at de små danske virksomheder tænker strategisk og udnytter mulighederne i Kina.

“For mange af dem, der har et produkt, der er interessant for det kinesiske marked, giver det mening at arbejde sammen med en kinesisk investor, der kan være med til at bringe deres produkt ud på det kinesiske marked,” siger Mikkel Christoffersen, business manager i Odense Robotics.

Læs også:

Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

Fynske robotvirksomheder begejstrer Silicon Vally-sværvægter: Vil etablere ny dansk venturefond på to milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere