Apple kaster sig ud i patentkrig med Norges næststørste parti: Protesterer over brug af æble-logo

Fremskridtspartiet i Norge endt i en strid med it-giganten Apple om, der har protesteret over partiets brug af et æble-logo.

Fremskridtspartiet i Norge, der er landets næststørste parti, er blevet kastet ud i et patentopgør med den amerikanske it-gigant Apple.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Patentopgøret startede, da Fremskridtspartiet i september 2018 sendte en ansøgning til den norske patentstyrelse om at registrere et æble som logo.

Herefter er praksis at andre selskaber ifølge E24 har to måneder til at komme med en indsigelse, og det var netop hvad der skete 10. december sidste år. Her kom der en indsigelse fra ingen ringere end Apple.

Læs også: Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple: Logo kan forveksles
Apples advokat, Trine Greak Herzog, oplyser ifølge E24, at den amerikanske it-gigant vurderer, at den norske partis logo kan forveksles med Apples ikoniske æble-logo samt en række andre logoer, som Apple bruger. Eksempelvis logoet til Apples Pay.

”Indsigelsen er begrundet i, at det registrerede varemærke kan forveksles med vores klients tidligere registrerede rettigheder,” lyder det i et brev fra Apples advokat til Patentstyrelsen

Partiet har brugt æble-logoet siden starten af 90’erne, men ifølge det norske medie har det været nødvendigt at indsende en ny ansøgning, fordi partiet har lavet en række designmæssige opdateringer til logoet.

I den forbindelse har Fremskridtpartiet varemærkeregistreret logoet i 10 nye kategorier.

Eksempelvis har Fremskridtpartiet også valgt at få registreret logoet til brug på beklædningsgenstande, som eksempelvis t-shirts og andet tøj, som skal bruges i forbindelse med valgkampe.

Skal finde en løsning senest 12. maj
De to parter har nu frem til 12. maj til at finde en løsning på konflikten, og hvis det ikke lade sig gøre, skal den norske patentstyrelse foretage en ny vurdering.

Fremskridtpartiet er dog optimistiske i forhold til at finde en løsning på problemet, oplyser Frederik Färber, der er generalsekretær i partiet til E24.

”Apple leverer it-produkter, imens Fremskridtspartiet beskæftiger sig med politik. Der er ingen fare for forvekslinger,” lyder det ifølge E24 fra Frederik Färber.

Læs også: Her er de mest betydningsfulde øjeblikke i Apples 40-årige historie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Microsofts skovler penge ind under coronakrisen: Særligt et forretningsområde buldrer frem
Endnu engang kan den amerikanske it-gigant Microsoft fremvise et imponerende regnskab midt under den globale coronakrisen. Særligt det stigende hjemmearbejde verden over er godt nyt for selskabet.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.