Artikel top billede

Apple kaster sig ud i patentkrig med Norges næststørste parti: Protesterer over brug af æble-logo

Fremskridtspartiet i Norge endt i en strid med it-giganten Apple om, der har protesteret over partiets brug af et æble-logo.

Fremskridtspartiet i Norge, der er landets næststørste parti, er blevet kastet ud i et patentopgør med den amerikanske it-gigant Apple.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Patentopgøret startede, da Fremskridtspartiet i september 2018 sendte en ansøgning til den norske patentstyrelse om at registrere et æble som logo.

Herefter er praksis at andre selskaber ifølge E24 har to måneder til at komme med en indsigelse, og det var netop hvad der skete 10. december sidste år. Her kom der en indsigelse fra ingen ringere end Apple.

Læs også: Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple: Logo kan forveksles
Apples advokat, Trine Greak Herzog, oplyser ifølge E24, at den amerikanske it-gigant vurderer, at den norske partis logo kan forveksles med Apples ikoniske æble-logo samt en række andre logoer, som Apple bruger. Eksempelvis logoet til Apples Pay.

”Indsigelsen er begrundet i, at det registrerede varemærke kan forveksles med vores klients tidligere registrerede rettigheder,” lyder det i et brev fra Apples advokat til Patentstyrelsen

Partiet har brugt æble-logoet siden starten af 90’erne, men ifølge det norske medie har det været nødvendigt at indsende en ny ansøgning, fordi partiet har lavet en række designmæssige opdateringer til logoet.

I den forbindelse har Fremskridtpartiet varemærkeregistreret logoet i 10 nye kategorier.

Eksempelvis har Fremskridtpartiet også valgt at få registreret logoet til brug på beklædningsgenstande, som eksempelvis t-shirts og andet tøj, som skal bruges i forbindelse med valgkampe.

Skal finde en løsning senest 12. maj

De to parter har nu frem til 12. maj til at finde en løsning på konflikten, og hvis det ikke lade sig gøre, skal den norske patentstyrelse foretage en ny vurdering.

Fremskridtpartiet er dog optimistiske i forhold til at finde en løsning på problemet, oplyser Frederik Färber, der er generalsekretær i partiet til E24.

”Apple leverer it-produkter, imens Fremskridtspartiet beskæftiger sig med politik. Der er ingen fare for forvekslinger,” lyder det ifølge E24 fra Frederik Färber.

Læs også: Her er de mest betydningsfulde øjeblikke i Apples 40-årige historie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere