Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Apple kaster sig ud i patentkrig med Norges næststørste parti: Protesterer over brug af æble-logo

Fremskridtspartiet i Norge endt i en strid med it-giganten Apple om, der har protesteret over partiets brug af et æble-logo.

Fremskridtspartiet i Norge, der er landets næststørste parti, er blevet kastet ud i et patentopgør med den amerikanske it-gigant Apple.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Patentopgøret startede, da Fremskridtspartiet i september 2018 sendte en ansøgning til den norske patentstyrelse om at registrere et æble som logo.

Herefter er praksis at andre selskaber ifølge E24 har to måneder til at komme med en indsigelse, og det var netop hvad der skete 10. december sidste år. Her kom der en indsigelse fra ingen ringere end Apple.

Læs også: Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple: Logo kan forveksles
Apples advokat, Trine Greak Herzog, oplyser ifølge E24, at den amerikanske it-gigant vurderer, at den norske partis logo kan forveksles med Apples ikoniske æble-logo samt en række andre logoer, som Apple bruger. Eksempelvis logoet til Apples Pay.

”Indsigelsen er begrundet i, at det registrerede varemærke kan forveksles med vores klients tidligere registrerede rettigheder,” lyder det i et brev fra Apples advokat til Patentstyrelsen

Partiet har brugt æble-logoet siden starten af 90’erne, men ifølge det norske medie har det været nødvendigt at indsende en ny ansøgning, fordi partiet har lavet en række designmæssige opdateringer til logoet.

I den forbindelse har Fremskridtpartiet varemærkeregistreret logoet i 10 nye kategorier.

Eksempelvis har Fremskridtpartiet også valgt at få registreret logoet til brug på beklædningsgenstande, som eksempelvis t-shirts og andet tøj, som skal bruges i forbindelse med valgkampe.

Skal finde en løsning senest 12. maj

De to parter har nu frem til 12. maj til at finde en løsning på konflikten, og hvis det ikke lade sig gøre, skal den norske patentstyrelse foretage en ny vurdering.

Fremskridtpartiet er dog optimistiske i forhold til at finde en løsning på problemet, oplyser Frederik Färber, der er generalsekretær i partiet til E24.

”Apple leverer it-produkter, imens Fremskridtspartiet beskæftiger sig med politik. Der er ingen fare for forvekslinger,” lyder det ifølge E24 fra Frederik Färber.

Læs også: Her er de mest betydningsfulde øjeblikke i Apples 40-årige historie




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere