Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Apple kaster sig ud i patentkrig med Norges næststørste parti: Protesterer over brug af æble-logo

Fremskridtspartiet i Norge endt i en strid med it-giganten Apple om, der har protesteret over partiets brug af et æble-logo.

Fremskridtspartiet i Norge, der er landets næststørste parti, er blevet kastet ud i et patentopgør med den amerikanske it-gigant Apple.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Patentopgøret startede, da Fremskridtspartiet i september 2018 sendte en ansøgning til den norske patentstyrelse om at registrere et æble som logo.

Herefter er praksis at andre selskaber ifølge E24 har to måneder til at komme med en indsigelse, og det var netop hvad der skete 10. december sidste år. Her kom der en indsigelse fra ingen ringere end Apple.

Læs også: Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple: Logo kan forveksles
Apples advokat, Trine Greak Herzog, oplyser ifølge E24, at den amerikanske it-gigant vurderer, at den norske partis logo kan forveksles med Apples ikoniske æble-logo samt en række andre logoer, som Apple bruger. Eksempelvis logoet til Apples Pay.

”Indsigelsen er begrundet i, at det registrerede varemærke kan forveksles med vores klients tidligere registrerede rettigheder,” lyder det i et brev fra Apples advokat til Patentstyrelsen

Partiet har brugt æble-logoet siden starten af 90’erne, men ifølge det norske medie har det været nødvendigt at indsende en ny ansøgning, fordi partiet har lavet en række designmæssige opdateringer til logoet.

I den forbindelse har Fremskridtpartiet varemærkeregistreret logoet i 10 nye kategorier.

Eksempelvis har Fremskridtpartiet også valgt at få registreret logoet til brug på beklædningsgenstande, som eksempelvis t-shirts og andet tøj, som skal bruges i forbindelse med valgkampe.

Skal finde en løsning senest 12. maj

De to parter har nu frem til 12. maj til at finde en løsning på konflikten, og hvis det ikke lade sig gøre, skal den norske patentstyrelse foretage en ny vurdering.

Fremskridtpartiet er dog optimistiske i forhold til at finde en løsning på problemet, oplyser Frederik Färber, der er generalsekretær i partiet til E24.

”Apple leverer it-produkter, imens Fremskridtspartiet beskæftiger sig med politik. Der er ingen fare for forvekslinger,” lyder det ifølge E24 fra Frederik Färber.

Læs også: Her er de mest betydningsfulde øjeblikke i Apples 40-årige historie




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere