Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple må indkassere en bøde lige i underkanten af en milliard kroner for at have brudt et patent - ejet af den canadiske virksomhed WiLan. Apple ønsker ikke at kommentere sagen, men har anket dommen i Californien.

Apple er blevet idømt en bøde på 145 millioner dollar - omkring 925 millioner kroner - af en jury i den californiske by San Diego.

Juryen har fundet Apple skyldig i at have brugt en teknologi i flere iPhones, der er patenteret hos det canadiske selskab WiLan.

Det skriver CNBC.

Apple har ikke ønsket at kommentere sagen over for mediet, men har valgt at anke afgørelsen.

I 2013 fik Apple medhold i en lignende sag, hvor WiLan krævede en erstatning på 248 millioner dollar, svarende til 1,6 milliarder kroner.

Læs også: Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed

Service-afdeling brillerer i nyt kvartalsregnskab

Apple har for nyligt præsenteret et kvartalregnskab, der viste, at særligt service-afdelingen i koncernen, brillerer.

Service-afdelingen alene tegner sig alene for en omsætning på 9,5 milliarder dollar i det seneste kvartal, hvilket svarer til 18 procent af Apples samlede omsætning på 53,3 milliarder dollar.

I danske kroner svarer det til henholdsvis godt 60 milliarder og små 340 milliarder.

Det giveren vækst på mere end 30 procent i forhold til samme periode i 2017, og en markant stigning i forhold til den resterende del af forretningen, som kun har en samlet vækstrate på knap 15 procent.

Det kan du læse mere om her: Service-tjenesterne boomer hos Apple - mens hardware-salget flader ud: Se tallene her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere