Artikel top billede

Yousee lækkede data om 10.000 kunder, men ventede to måneder med at informere om det

Yousee opdagede et stort datalæk den 4. april sidste år, hverken kunderne eller myndighederne blev informeret øjeblikkeligt.

I april sidste år opdagede det TDC-ejede selskab Yousee et datalæk, der berørte 10.000 af selskabets kunder, men der gik to måneder før, at selskabet begyndte at informere kunderne. Det skriver it-mediet Version2.

Fejlen ramte kunder, der på grund af hemmelig adresse eller hemmeligt telefonummer ikke får deres oplysninger opgjort på søgetjenester som De Gule Sider eller Krak.

Men en fejl i forbindelse med en opdatering af Yousees it-systemer den 16. marts betød, at kunderne alligevel fik eksponeret deres oplysninger på søgetjenesterne i helt op til 11 uge.

Læs også: Ups – Yousee afslører 10.0000 hemmelige numre og adresser ved et uheld

Ventede med informere kunder og myndigheder

Selskabet opdagede fejlen den 4. april, men alligevel blev hverken myndigheder eller kunder informeret øjeblikkeligt. Yousee begyndte ifølge Version2 først at informere kunderne den 6. juni.

”Ved en menneskelig fejl blev hændelsen ikke – som TDC’s faste procedurer ellers foreskriver - registeret som en fejl i vores interne systemer, hvorfor to efterfølgende mindre datakørsler også var påvirket af fejlen. Af samme grund blev hændelsen heller ikke indberettet til myndighederne eller meddelt til kunderne før efter den tredje kørsel i slutningen af maj,” skriver Yousees direktør Jacob Mortensen i et skrifteligt svar til Version2.

Computerworld har tidligere spurgt Yousee om, hvorvidt datalækket blev indberettet til Datatilsynet. Men det spørgsmål ønskede TDC's presseafdeling ikke at besvare:

"Vi har ikke mere at tilføje end det Version2 har bragt,” lyder det fra TDC's presseafdeling," lød det i et svar fra presseafdelingen til Computerworld.

Læs også: YouSee tavs efter læk af 10.000 hemmelige telefonnumre: "Vi har ikke mere at tilføje"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.