Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Yousee lækkede data om 10.000 kunder, men ventede to måneder med at informere om det

Yousee opdagede et stort datalæk den 4. april sidste år, hverken kunderne eller myndighederne blev informeret øjeblikkeligt.

I april sidste år opdagede det TDC-ejede selskab Yousee et datalæk, der berørte 10.000 af selskabets kunder, men der gik to måneder før, at selskabet begyndte at informere kunderne. Det skriver it-mediet Version2.

Fejlen ramte kunder, der på grund af hemmelig adresse eller hemmeligt telefonummer ikke får deres oplysninger opgjort på søgetjenester som De Gule Sider eller Krak.

Men en fejl i forbindelse med en opdatering af Yousees it-systemer den 16. marts betød, at kunderne alligevel fik eksponeret deres oplysninger på søgetjenesterne i helt op til 11 uge.

Læs også: Ups – Yousee afslører 10.0000 hemmelige numre og adresser ved et uheld

Ventede med informere kunder og myndigheder

Selskabet opdagede fejlen den 4. april, men alligevel blev hverken myndigheder eller kunder informeret øjeblikkeligt. Yousee begyndte ifølge Version2 først at informere kunderne den 6. juni.

”Ved en menneskelig fejl blev hændelsen ikke – som TDC’s faste procedurer ellers foreskriver - registeret som en fejl i vores interne systemer, hvorfor to efterfølgende mindre datakørsler også var påvirket af fejlen. Af samme grund blev hændelsen heller ikke indberettet til myndighederne eller meddelt til kunderne før efter den tredje kørsel i slutningen af maj,” skriver Yousees direktør Jacob Mortensen i et skrifteligt svar til Version2.

Computerworld har tidligere spurgt Yousee om, hvorvidt datalækket blev indberettet til Datatilsynet. Men det spørgsmål ønskede TDC's presseafdeling ikke at besvare:

"Vi har ikke mere at tilføje end det Version2 har bragt,” lyder det fra TDC's presseafdeling," lød det i et svar fra presseafdelingen til Computerworld.

Læs også: YouSee tavs efter læk af 10.000 hemmelige telefonnumre: "Vi har ikke mere at tilføje"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere