Artikel top billede

Mobilpriserne stiger igen efter mange års priskrig: Danske telefirmaer tjener nu flere penge per kunde

De danske teleselskabers indtjening per kunde stiger. Og det er bekymrende, mener Forbrugerrådet Tænk.

Efter mere end 10 år med faldende priser, ser telepriserne nu igen ud til at stige herhjemme.

Det skriver Finans, der peger på, at alle de tre store teleselskaber herhjemme, Telenor, Telia og TDC, har øget indtjeningen per kunde i 2018.

Det finder Forbrugerrådet Tænk bekymrende.

“Det er bekymrende, at priskonkurrencen ikke er så hård som for få år siden. Det er forbrugerne, der betaler prisen, mens selskaberne bare hæver deres indtjening, siger cheføkononom i rådet, Martin Salomon, til avisen.

Ifølge ham stiger abonnements-priserne med små ryk på 10-2o kroner om måneden.

Avisen skriver, at en del af den højere indtjening ryger direkte ned på bundlinien, da investeringerne i samme periode er faldet.

En af årsagerne til, at priskrigen ser ud til at være nået til vejs ende, er, at alle de små udfordrere i markedet som Telmore, CBB Mobil, Onfone og senest Plenti er blevet opkøbt af de store teleselskaber.

Det kan du læse mere om her: TDC drejer nøglen om på Plenti - alle kunder tvangs-overflyttes til Telmore

Læs også:

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Televeteranen Peter Mægbæk: Der skal ny lovgivning til for at skabe ordentlig konkurrence på bredbåndsmarkedet - det minder efterhånden om elmarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere