Artikel top billede

Pinterest på vej på børsen: Værdisætter selskabet til knap 80 milliarder kroner

Det amerikanske sociale medie Pinterest er på vej på børsen i New York. Det kan ifølge medie værdisætte selskabet til knap 80 milliarder kroner.

Det sociale netværk Pinterest har for få dage siden søgt om børsnotering på New York Stock Exchange (NYSE).

Børsnoteringen forventes allerede i næste måned, hvor selskabet planlægger at sælge for omkring 1,5 milliarder dollars. Det vil værdisætte virksomheden til 12 milliarder dollars eller mere svarende til knap 80 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg.

Pinterest har valgt Goldman Sachs, JPMorgan og Allen & Co. til at stå for noteringen.

Pinterest er en platform til deling af fotos. Brugeren deler og kommenterer fotos, der ligger inden for dennes interesse, og kan ifølge selskabet skabe en social identitet via sine interesser, som inddeles i forskellige boards.

Læs også: Her er fem sandsynlige it-børsnoteringer der skal holdes øje med i 2019

De nuværende ejere og direktører hos Pinterest vil fastholde en stor stemmeandel efter noteringen, lyder det.

Selskabet rejste i 2017 150 millioner dollars i en privat investeringsrunde, som dengang gav Pinterest en værdisættelse på 12,3 milliarder dollars.

Pinterest oplyser, at den har 250 millioner aktive brugere heraf to tredjedele kvindelige brugere. I 2018 omsatte Pinterest for 756 millioner dollars.

Læs også: Jeppe Hedaa lægger børsnotering af 7N i graven: ”Jeg brugte et helt kalenderår på at undersøge det forfra og bagfra, men der er simpelthen for mange ulemper ved det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere