Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Aktiemarkederne er ikke imponeret over Apple-præsentation / Støvsuger-giganten Nilfisk satser på kunstig intelligens / Tesla dropper det faste servicetjek / Volvos topchef advarer mod usikre selvkørende biler

Wall Street ikke imponeret over Apple-præsentation. Støvsuger-giganten Nilfisk satser på kunstig intelligens. Tesla dropper det faste servicetjek. Volvos topchef advarer mod usikre selvkørende biler og så er Kina og USA uenige om online-handel.

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing med dagens første it-nyheds-fix.

Vi starter i Cupertino i Californien. Her var Apple mandag aften klar med en lige knap to timer lang produktpræsentation, som blandt andet bød på en helt ny tv-tjeneste, en abonnementsbaseret nyhedstjeneste og et nyt banebrydende digitalt betalingskort.

Wall Street ikke imponeret over Apple-præsentation

Apples nye digitale tjenester imponerede dog tilsyneladende ikke investorerne på aktiemarkederne.

For Apples aktier faldt med knap 2 procent efter præsentationen, og samtidig steg Netflix' aktie en anelse med 1 procent

Støvsuger-giganten Nilfisk satser på kunstig intelligens

Støvsuger-firmaet Nilfisk satser i stigende grad på rengøringsrobotter til professionelle kunder, og derfor har selskabet nu indgået et partnerskab med it-virksomheden Brain Corp, der udvikler kunstig intelligens-platforme til mobile robotter.

Det oplyser Nilfisk i en pressemeddelelse.

"Vi skal til enhver tid kunne give vores kunder adgang til den teknologi-platform, der matcher netop deres rengøringsbehov. Det kræver skalérbarhed, og at vi er tilpasningsparate, når vi samtidig også skal stå stærkest muligt i et voksende økosystem af forbundne teknologier og "smart buildings" generelt. Det er netop det, vores partnerskaber bidrager til,” siger Hans Henrik Lund, administrerende direktør i Nilfisk ifølge pressemeddelelsen.

Brain Corp har udviklet et intelligent operativ- og styringssystemer til robotter, som går under navnet Brain OS. Styresystemet bruger blandt andet kunstig intelligens til at optimere robotternes lokalitetsbevidsthed.

Tesla dropper det faste servicetjek

Hvis du har en Tesla, så vil du i fremtiden ikke blive indkaldt til de traditionelle serviceeftersyn. Det skriver bil-mediet The Drive.

Forklaringen er angiveligt, at der i en el-bil er langt færre dele, der kan blive slidt, end tilfældet er i en traditionel brændstof-drevet bil.

Samtidig viser en række interne og eksterne tests ifølge Tesla desuden, at selskabets biler kan køre længere end først beregnet, før det er nødvendigt med et serviceeftersyn.

I fremtiden anbefaler Tesla i stedet blot, at ejerne sender bilen til serviceeftersyn, når en specifik komponent har behov for at blive udskiftet. Bestilling af serviceeftersyn kan foretages direkte via Teslas app.

Volvos topchef advarer mod usikre selvkørende biler

Volvos administrerende direktør Hakan Samuelsson advarer mod det, som han betegner som en uansvarlig udrulning af selvkørende teknologi. Det skriver Financial Times.

Hakan Samuelson forklarer i et interview med Financial Times, at han mener, at en for tidlig implementering af selvkørende teknologi kan dræbe teknologien i sin vugge.

”Vi har et ansvar, og alle i den her industri har et ansvar. For vi risikerer at tage livet af en teknologi, der meget vel kan ende med at redde flere menneskeliv end nogen anden teknologi i bilens historie,” siger Volvo-chefen til den britiske avis.

Kina og USA uenige om digital handel

Digital handel er en af de afgørende knaster i forhandlingerne om en handelsaftale mellem USA og Kina. Det skriver Financial Times.

Ifølge den britiske avis kræver USA efter pres fra den amerikanske tech-industri, at Kina blandt andet stopper med at diskriminere mod udenlandske cloud-leverandører.

Indetil videre har kineserne dog ikke ønsket at følge de amerikanske krav, men forhandlingerne ventes dog at fortsætte, når den amerikanske finansminister Steven Mnuchin på torsdag besøger Beijing for at mødes med den kinesiske vicepremierminister Liu He.

Dagen i dag:

I dag er det 23 år siden, at David Packard, medstifteren af Hewlett-Packard, døde.

David Packard stiftede i 1939 Hewlett-Packard sammen med Bill Hewlett i sidstnævntes garage i Palo Alto i Californien, og de to iværksættere var dermed med til at lægge kimen til det, som vi i dag kender som Silicon Valley. David Packard blev 83 år gammel.