Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Brancheorganisationer stærkt betænkelige ved ny cyberlov - skal behandles i Folketinget i dag

De store danske erhvervsorganisationer er ‘meget kede’ af den nye cyberlov, som Folketinget tirsdag går i gang med at behandle.

De store danske erhvervsorganisationer Danske Industri og Dansk Erhverv giver udtryk for en del bekymring over den nye cyberlov, som i dag skal førstebehandles i Folketinget, skriver Ritzau.

Med cyberloven følger en række beføjelser til Center for Cybersikkerhed, da der er lagt op til, at centeret skal kunne tvinge virksomhederne med ind i den såkaldte Netsikkerhedstjeneste.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil give Center for Cybersikkerhed adgang til virksomheders og ansattes data uden retskendelser: DI bekymret.

Fra Dansk Industri meddeler direktør Lars Frelle-Petersen, at organisationens medlemmer er ‘meget, meget kede’ af tvangselementet i lovforslaget.

“For virksomheder, der er aktive i udlandet, kan dette her give bekymringer hos partnere. Det kan være svært for dem at forklare, hvad en dansk efterretningstjeneste kan tvinge sig adgang til,” siger han.

Dansk Erhverv meddeler til Ritzau, at organisationen finder ordningen ‘principielt betænkelig.’

Også IT-Branchen har tidligere udtryk alvorlig bekymring over lovforslaget, som ifølge organisationen kan ende med at koste dansk erhvervsliv dyrt. IT-Branchen har betegnet lovforslaget som 'noget, der er lige så slemt somm russiske og kinesiske love.'

Det kan du læse mere om her: IT-Branchen: Ny beføjelser til Center for Cybersikkerhed kan koste dansk erhvervsliv milliarder af kroner

Computerworld har tidligere afsløret, at overvågningsnetværket reelt kan ende på fremmede hænder, da Center for Cybersikkerhed overvejer at outsource opgaven.

Det kan du læse mere om her: Omstridt dansk overvågnings-netværk kan ende på private hænder: Center for Cybersikkerhedovervejer udbud

Læs også:
Politisk flertal for at give Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvangsovervåge virksomheder

Tradeshift bliver alligevel i Danmark efter ændringer af ny overvågningslov: “Tvangselementet eksisterer stadigvæk, men det er fint nok i forhold til rigets sikkerhed”

Ny overvågningslov skal behandles i Folketinget i dag - men kan skade dansk erhvervsliv, frygter kritikker: “Det er et meget invasivt indgreb i en virksomheds privatliv”

It-eksperter: Drop Center for Cybersikkerhed til at overvåge Danmark mod hackere: Opret en ny myndighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.