Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Brancheorganisationer stærkt betænkelige ved ny cyberlov - skal behandles i Folketinget i dag

De store danske erhvervsorganisationer er ‘meget kede’ af den nye cyberlov, som Folketinget tirsdag går i gang med at behandle.

De store danske erhvervsorganisationer Danske Industri og Dansk Erhverv giver udtryk for en del bekymring over den nye cyberlov, som i dag skal førstebehandles i Folketinget, skriver Ritzau.

Med cyberloven følger en række beføjelser til Center for Cybersikkerhed, da der er lagt op til, at centeret skal kunne tvinge virksomhederne med ind i den såkaldte Netsikkerhedstjeneste.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil give Center for Cybersikkerhed adgang til virksomheders og ansattes data uden retskendelser: DI bekymret.

Fra Dansk Industri meddeler direktør Lars Frelle-Petersen, at organisationens medlemmer er ‘meget, meget kede’ af tvangselementet i lovforslaget.

“For virksomheder, der er aktive i udlandet, kan dette her give bekymringer hos partnere. Det kan være svært for dem at forklare, hvad en dansk efterretningstjeneste kan tvinge sig adgang til,” siger han.

Dansk Erhverv meddeler til Ritzau, at organisationen finder ordningen ‘principielt betænkelig.’

Også IT-Branchen har tidligere udtryk alvorlig bekymring over lovforslaget, som ifølge organisationen kan ende med at koste dansk erhvervsliv dyrt. IT-Branchen har betegnet lovforslaget som 'noget, der er lige så slemt somm russiske og kinesiske love.'

Det kan du læse mere om her: IT-Branchen: Ny beføjelser til Center for Cybersikkerhed kan koste dansk erhvervsliv milliarder af kroner

Computerworld har tidligere afsløret, at overvågningsnetværket reelt kan ende på fremmede hænder, da Center for Cybersikkerhed overvejer at outsource opgaven.

Det kan du læse mere om her: Omstridt dansk overvågnings-netværk kan ende på private hænder: Center for Cybersikkerhedovervejer udbud

Læs også:
Politisk flertal for at give Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvangsovervåge virksomheder

Tradeshift bliver alligevel i Danmark efter ændringer af ny overvågningslov: “Tvangselementet eksisterer stadigvæk, men det er fint nok i forhold til rigets sikkerhed”

Ny overvågningslov skal behandles i Folketinget i dag - men kan skade dansk erhvervsliv, frygter kritikker: “Det er et meget invasivt indgreb i en virksomheds privatliv”

It-eksperter: Drop Center for Cybersikkerhed til at overvåge Danmark mod hackere: Opret en ny myndighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere