Artikel top billede

Ecuador bombarderet: Udsat for 40 millioner cyber-angreb om dagen siden Assange-anholdelse

Ecuadors institutioner bliver udsat for 40 millioner cyber-angreb hver dag siden landet lod britisk politi anholde Wikileaks-stifter Julian Assange. Det fortæller Ecuadors viceminister for information og kommunikation.

Torsdag 11. april blev den australskfødte Wikileaks-stifter, Julian Assange, anholdt af britisk politi efter at have levet i eksil på den ecuadorianske ambassade i London i næsten syv år.

Ecuador havde fået nok og gav derfor den britiske politimyndighed, Scotland Yard, adgang til ambassaden, hvor Julian Assange blev anholdt.

Det har fået cyber-angrebene mod landet til at eskalere, ifølge Ecuadors viceminister for information og kommunikation, Patricio Real.

Han hævder, at Ecuador siden 11. april har været udsat for 40 millioner cyber-angreb hver eneste dag.

Det drejer sig blandt andet om angreb på landets centralbank, Ecuadors udenrigsministerium og andre nationale insititutioner.

"I løbet af aftenen 11. april hoppede vi (Ecuador, red.) 51. pladsen til 31. pladsen i verden på listen over de lande, der er udsat for flest cyber-angreb, lyder det fra Patricio Real ifølge Reuters.

Læs mere om sagen her: Wikileaks-stifter Julian Assange anholdt efter næsten syv års eksil på Ecuadors ambassade i Storbritannien

Her er sagen

Wikileaks-stifteren blev i 2010 anholdt i London som følge af en svensk kvindes voldtægtsanklager anklager imod ham.

Julian Assange har nægtet sig skyldig og mener, anklagen er en del af en smædekampagne imod ham.

I London blev han dømt til at blive udleveret til Sverige, men det undgik han ved at søge tilflugt på Ecuadors ambassade i den engelske hovedstad.

I 2017 trak svenskerne så anklagerne imod Julian Assange tilbage, men Storbritannien fastholdt arrestordren på ham, da han ikke overholdt betingelserne for løsladelse mod kaution ved at søge tilflugt på ambassaden.

Den egentlig grund til, at Julian Assange er gået så langt for at modsætte sig udleveringen til Sverige er, at han frygter, at Sverige til udlevere ham til USA, hvor han er anklaget for spionage i forbindelse med Wikileaks' utallige afsløringer om blandt andet Irak-krigen.

En eventuel dom i USA kan medføre dødstraf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere