Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel trækker sig omgående ud af modemchip-markedet til 5G-smartphone. Det sker som direkte konsekvens af Apple-forlig.

Intel dropper med omgående virkning markedet for modem-chip til 5G-smartphones.

Det sker som en direkte konsekvens af det overraskende forlig, som Apple netop har indgået med Intel-konkurrenten Qualcomm.

Forliget afslutter en årelang strid mellem Apple og Qualcomm, som Apple ellers har beskyldt for at være for dyr.

Men nu har Apple indvilget i at betale Qualcomm, der regnes for at være langt foran Intel, når det gælder udviklingen af modem-chip til 5G.

Det kan du læse mere om her: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone

Intel har stået på spring under hele sagen og har her øjnet en mulighed for at overtage Qualcomms position som hovedleverandør til Apple på området.

Men med forliget ser denne mulighed nu ud til at falde.

I en udsendt besked meddeler Intel, at selskabet er ‘meget begejstret’ for mulighederne i 5G og ‘cloudificeringen’ af netværkene.

“Men når det gælder modem-markedet til smartphone, er det blevet tydeligt, at der ikke er nogen klar vej til profitabilitet og positiv indtjening,” lyder det fra Intel.

'Strategisk prioritet'

Selskabets topchef, Bob Swan, understreger dog, at 5G fortsat vil være en ‘strategisk prioritet’ i Intel, der ifølge ham har udviklet en ‘værdifuld portefølje af trådløse produkter og intellektuelle aktiver.’

Intel vil trods exitten fra 5G-modemmarkedet fortsat leve op til selskabets kundeforpligtelser på markedet for modem-chip til 4G, meddeler selskabet.

Men der kommer altså ikke 5G-modemprodukter på markedet fra Intel som efterfølgere til de nuværende 4G-modemchip.

Intels fokus kommer nu til at ligge på investeringer i 5G-infrastruktur, pc’er, IoT og lignende.

Læs også:

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere