Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel trækker sig omgående ud af modemchip-markedet til 5G-smartphone. Det sker som direkte konsekvens af Apple-forlig.

Intel dropper med omgående virkning markedet for modem-chip til 5G-smartphones.

Det sker som en direkte konsekvens af det overraskende forlig, som Apple netop har indgået med Intel-konkurrenten Qualcomm.

Forliget afslutter en årelang strid mellem Apple og Qualcomm, som Apple ellers har beskyldt for at være for dyr.

Men nu har Apple indvilget i at betale Qualcomm, der regnes for at være langt foran Intel, når det gælder udviklingen af modem-chip til 5G.

Det kan du læse mere om her: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone

Intel har stået på spring under hele sagen og har her øjnet en mulighed for at overtage Qualcomms position som hovedleverandør til Apple på området.

Men med forliget ser denne mulighed nu ud til at falde.

I en udsendt besked meddeler Intel, at selskabet er ‘meget begejstret’ for mulighederne i 5G og ‘cloudificeringen’ af netværkene.

“Men når det gælder modem-markedet til smartphone, er det blevet tydeligt, at der ikke er nogen klar vej til profitabilitet og positiv indtjening,” lyder det fra Intel.

'Strategisk prioritet'

Selskabets topchef, Bob Swan, understreger dog, at 5G fortsat vil være en ‘strategisk prioritet’ i Intel, der ifølge ham har udviklet en ‘værdifuld portefølje af trådløse produkter og intellektuelle aktiver.’

Intel vil trods exitten fra 5G-modemmarkedet fortsat leve op til selskabets kundeforpligtelser på markedet for modem-chip til 4G, meddeler selskabet.

Men der kommer altså ikke 5G-modemprodukter på markedet fra Intel som efterfølgere til de nuværende 4G-modemchip.

Intels fokus kommer nu til at ligge på investeringer i 5G-infrastruktur, pc’er, IoT og lignende.

Læs også:

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.