Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel trækker sig omgående ud af modemchip-markedet til 5G-smartphone. Det sker som direkte konsekvens af Apple-forlig.

Intel dropper med omgående virkning markedet for modem-chip til 5G-smartphones.

Det sker som en direkte konsekvens af det overraskende forlig, som Apple netop har indgået med Intel-konkurrenten Qualcomm.

Forliget afslutter en årelang strid mellem Apple og Qualcomm, som Apple ellers har beskyldt for at være for dyr.

Men nu har Apple indvilget i at betale Qualcomm, der regnes for at være langt foran Intel, når det gælder udviklingen af modem-chip til 5G.

Det kan du læse mere om her: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone

Intel har stået på spring under hele sagen og har her øjnet en mulighed for at overtage Qualcomms position som hovedleverandør til Apple på området.

Men med forliget ser denne mulighed nu ud til at falde.

I en udsendt besked meddeler Intel, at selskabet er ‘meget begejstret’ for mulighederne i 5G og ‘cloudificeringen’ af netværkene.

“Men når det gælder modem-markedet til smartphone, er det blevet tydeligt, at der ikke er nogen klar vej til profitabilitet og positiv indtjening,” lyder det fra Intel.

'Strategisk prioritet'

Selskabets topchef, Bob Swan, understreger dog, at 5G fortsat vil være en ‘strategisk prioritet’ i Intel, der ifølge ham har udviklet en ‘værdifuld portefølje af trådløse produkter og intellektuelle aktiver.’

Intel vil trods exitten fra 5G-modemmarkedet fortsat leve op til selskabets kundeforpligtelser på markedet for modem-chip til 4G, meddeler selskabet.

Men der kommer altså ikke 5G-modemprodukter på markedet fra Intel som efterfølgere til de nuværende 4G-modemchip.

Intels fokus kommer nu til at ligge på investeringer i 5G-infrastruktur, pc’er, IoT og lignende.

Læs også:

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere