Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Britisk forsvarsminister fyret efter Huawei-læk / Folketing vedtager ny lov om Center for Cybersikkerhed / Stor opdatering til Googles privatlivsindstillinger / Nord Energi og Altibox indgår Fibernet-aftale

Morgen-briefing: Britisk forsvarsminister fyret efter Huawei-læk / Folketing vedtager ny lov om Center for Cybersikkerhed / Stor opdatering til Googles privatlivsindstillinger / Nord Energi og Altibox indgår Fibernet-aftale

Godmorgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbriefing. Ved roret ved dagens briefing er Niels de Boissezon.

Britisk forsvarsminister fyret efter Huawei-læk

Den britiske premierminister Theresa May, har fyret sin regerings forsvarsminister, Gavin Williamson, efter at have lækket oplysninger om den kinesiske tech-gigant Huawei.

Premierministeren har her til aften bedt Gavin Williamson om at forlade regeringen, da hun har mistet tilliden til hans evner til at klare posten som forsvarsminister og til at være medlem af regeringen, siger en talskvinde for Downing Street.

Seneste uge kunne den britiske avis The Telegraph fortælle om den britiske regerings ønske om at lade Huawei få en rolle i udrulningen af Storbritanniens 5G-mobilnetværk. Et træk som er blevet stærkt frarådet af USA.

En intern undersøgelse fik efterfølgende placeret ansvaret for lækket hos forsvarsministeren. Theresa May har afvist af politianmelde den fyrede minister. Hans afløser på posten bliver nu Penny Mordaunt.

Folketing vedtager ny lov om Center for Cybersikkerhed

I dag 2. maj skal Folketinget tredjebehandle, og dermed endeligt vedtage, ny lov om Center for Cybersikkerhed.

Den nye lov skal sikre at lovgrundlaget for Center for Cybersikkerhed er tilpasset det aktuelle trusselsbillede samt den teknologiske udvikling.

Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 27. februar 2019 i en aftale om lovforslaget, som en del den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed.

Forslaget blev førstebehandlet 2. april 2019 og siden andenbehandlet 25. april.

Stor opdatering til Googles privatlivsindstillinger

Google gør det fremover lettere at styre og kontrollere, hvordan brugernes lokationshistorik, web-aktivitet samt app-brug håndteres af Googles mange services.

Frem over vil brugere kunne sætte en tidsbegrænsning på tre eller 18 måneder, for hvor lang tid Google må gemme oplysninger, mens al ældre data automatisk bliver slettet fra brugernes konti.

Brugerne kan i dag gå ind og slette dele eller hele deres datahistorik under privatlivsindstillingerne på deres Google-konto.

Nord Energi og Altibox indgår Fibernet-aftale

Nord Energi Fibernet indgår en aftale, som giver Altibox adgang til at levere hurtigt fiber-internet samt fjernsynspakker til de mere end 100.000 husstande, som er dækket af Nord Energis fibernet.

"Aftalen med Altibox er for os første skridt i at give flere udbydere af internet og tv-adgang til fibernettet. Flere udbydere betyder konkurrence og dermed flere valgmuligheder for vores andelshavere og husstande i dækningsområdet. Flere valgmuligheder skulle gerne betyde, at en større andel af husstandene i vores dækningsområde vælger internetadgang og tjenester via fibernettet," forklarer Christian Frost Lauritsen, direktør i Nord Energi Fibernet.

Brian Mikkelsen indvier innovations tech-lab

Direktør for Dansk Erhverv indvier i dag 2. maj innovationslab’et ’Nowlab’ på Chrisitianshavn, hvor innovationsnetværket Dentsu Aegis Network i samarbejde med Adobe vil åbne sit andet innovationskontor.

"Isobar Nowlab er ikke et fremtidslaboratorium, men et værksted hvor vi skaber innovation til nuet. Med udgangspunkt i virksomhedernes kunder og i markedet og baseret på hands-on kendskab til de nyeste teknologier arbejder designere, konceptudviklere og teknologer med at omsætte ny teknologi og nye forretningsmuligheder til nærværende koncepter," fortæller Mads Bredal, adm. Direktør hos Dentsu Aegis Network.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere