Artikel top billede

Intels kommende grafikkort bliver udstyret med den banebrydende raytracing-teknologi

Når processor-giganten i de kommende år springer ud som grafikkort-producent, vil de også byde på den skelsættende raytracing-teknologi.

Mens Intel for nyligt kastede håndklædet i ringen, når det gælder 5G-teknologi, lægger Intel anderledes fra land, når det gælder grafikteknologi.

Ved årets ’FMX’ grafikmesse, fik tech-giganten konkretiseret selskabets grafikplaner for, hvad der skal blive deres kollektion af ’Xe’-grafikkort.

Her noterer mediet Anandtech, at Intel der kom med et løfte om, at inkludere en grad af raytracing-understøttelse. Raytracing-teknologien vender op og ned på, hvordan grafikkort arbejder, og giver mulighed for at rendere endnu mere naturtro scener digitalt.

"Det glæder mig at kunne meddele, at Intels planer for Xe-arkitekturen til datacentre vil inkludere raytracing-support til Intels Rendering Framework API’er," lyder beskeden fra Intels direktør for grafikarkitektur, David Blythe.

Se også: Intel løfter sløret: Giver smugkig på selskabets første grafikkort i 20 år

På sin blog beskriver han samtidigt, hvordan Intel vil tage en ’holistisk’ tilgang til raytracing udregnninger, ved at dele opgaverne mellem processoren og den grafiske processor.

Grafikgiganten Nvidia løftede i efteråret 2018 sløret for selskabets egen raytracing-grafikkort, den nu lancerede GeForce RTX-serie.

Se også: Nvidias RTX 2080 Ti monster-grafikkort til test: Dyrt, overlegent og skabt til fremtidens spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere