Artikel top billede

Intels kommende grafikkort bliver udstyret med den banebrydende raytracing-teknologi

Når processor-giganten i de kommende år springer ud som grafikkort-producent, vil de også byde på den skelsættende raytracing-teknologi.

Mens Intel for nyligt kastede håndklædet i ringen, når det gælder 5G-teknologi, lægger Intel anderledes fra land, når det gælder grafikteknologi.

Ved årets ’FMX’ grafikmesse, fik tech-giganten konkretiseret selskabets grafikplaner for, hvad der skal blive deres kollektion af ’Xe’-grafikkort.

Her noterer mediet Anandtech, at Intel der kom med et løfte om, at inkludere en grad af raytracing-understøttelse. Raytracing-teknologien vender op og ned på, hvordan grafikkort arbejder, og giver mulighed for at rendere endnu mere naturtro scener digitalt.

"Det glæder mig at kunne meddele, at Intels planer for Xe-arkitekturen til datacentre vil inkludere raytracing-support til Intels Rendering Framework API’er," lyder beskeden fra Intels direktør for grafikarkitektur, David Blythe.

Se også: Intel løfter sløret: Giver smugkig på selskabets første grafikkort i 20 år

På sin blog beskriver han samtidigt, hvordan Intel vil tage en ’holistisk’ tilgang til raytracing udregnninger, ved at dele opgaverne mellem processoren og den grafiske processor.

Grafikgiganten Nvidia løftede i efteråret 2018 sløret for selskabets egen raytracing-grafikkort, den nu lancerede GeForce RTX-serie.

Se også: Nvidias RTX 2080 Ti monster-grafikkort til test: Dyrt, overlegent og skabt til fremtidens spil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere