Artikel top billede

Flügger nedjusterer forventningerne efter dom i Datacon-sag - overvejer at anke

Flügger Group nedjusterer forventningerne til resultatet som direkte konsekvens af dommen i selskabets sag mod it-firmaet Datacon.

Dommen i Flügger Groups erstatningssag mod det danske it-firma Datacon får direkte konsekvenser for selskabets resultat.

Det meddeler børsnoterede Flügger Group i en fondsbørsmeddelelse, som du finder her.

Du kan læse mere om dommen og hele den årelange sag her: Så er afgørelsen faldet i millionstriden mellem Datacon og Flügger: Her er dommen

“Flügger group A/S skal betale godt fem millioner kroner plus renter til Datacon samt sagsomkostninger på godt tre millioner kroner, og nedjusterer som konsekvens heraf forventningerne til EBIT for regnskabsåret 2018/19,” meddeler selskabet.

Sagen handler om et ERP-system, som Datacon skulle levere i 2014, men som Flügger ikke var tilfreds med. Flügger har flere gange under sagen fortalt, at hele projektet var tæt på at koste selskabet livet.

Datacon har hele tiden afvist at have det fulde ansvar for det problematiske projekt.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes Flügger"

Flüggers administrerende direktør, Jimmi Mortensen, meddeler, at selskabet nu vil overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

“Det var ikke den afgørelse, vi havde håbet på, og vi vil nu bruge den kommende tid til at vurdere dommens præmisser, og hvorvidt vi vil anke den,” siger han.

“Vi er dog tilfredse med, at retten har vurderet, at systemet ikke var klar til at blive sat i drift i december 2014, hvilket medførte en række problemer, herunder manglende performance og utilstrækkelig fejltolerance samt et antal konkrete funktionelle mangler og et antal mindre fejl,” siger han.

Læs også:

Netop nu udkæmpes dramatisk retsopgør om fejlslagent ERP-system, der var tæt på at koste malerkæden Flügger livet: "Hele vores infrastruktur gik mere eller mindre ned, da vi implementerede systemet"

"De laver et system, der er så fejlbehæftet, at vi er ved at gå konkurs"

Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere