Artikel top billede

Flügger nedjusterer forventningerne efter dom i Datacon-sag - overvejer at anke

Flügger Group nedjusterer forventningerne til resultatet som direkte konsekvens af dommen i selskabets sag mod it-firmaet Datacon.

Dommen i Flügger Groups erstatningssag mod det danske it-firma Datacon får direkte konsekvenser for selskabets resultat.

Det meddeler børsnoterede Flügger Group i en fondsbørsmeddelelse, som du finder her.

Du kan læse mere om dommen og hele den årelange sag her: Så er afgørelsen faldet i millionstriden mellem Datacon og Flügger: Her er dommen

“Flügger group A/S skal betale godt fem millioner kroner plus renter til Datacon samt sagsomkostninger på godt tre millioner kroner, og nedjusterer som konsekvens heraf forventningerne til EBIT for regnskabsåret 2018/19,” meddeler selskabet.

Sagen handler om et ERP-system, som Datacon skulle levere i 2014, men som Flügger ikke var tilfreds med. Flügger har flere gange under sagen fortalt, at hele projektet var tæt på at koste selskabet livet.

Datacon har hele tiden afvist at have det fulde ansvar for det problematiske projekt.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes Flügger"

Flüggers administrerende direktør, Jimmi Mortensen, meddeler, at selskabet nu vil overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

“Det var ikke den afgørelse, vi havde håbet på, og vi vil nu bruge den kommende tid til at vurdere dommens præmisser, og hvorvidt vi vil anke den,” siger han.

“Vi er dog tilfredse med, at retten har vurderet, at systemet ikke var klar til at blive sat i drift i december 2014, hvilket medførte en række problemer, herunder manglende performance og utilstrækkelig fejltolerance samt et antal konkrete funktionelle mangler og et antal mindre fejl,” siger han.

Læs også:

Netop nu udkæmpes dramatisk retsopgør om fejlslagent ERP-system, der var tæt på at koste malerkæden Flügger livet: "Hele vores infrastruktur gik mere eller mindre ned, da vi implementerede systemet"

"De laver et system, der er så fejlbehæftet, at vi er ved at gå konkurs"

Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.