Artikel top billede

Flügger nedjusterer forventningerne efter dom i Datacon-sag - overvejer at anke

Flügger Group nedjusterer forventningerne til resultatet som direkte konsekvens af dommen i selskabets sag mod it-firmaet Datacon.

Dommen i Flügger Groups erstatningssag mod det danske it-firma Datacon får direkte konsekvenser for selskabets resultat.

Det meddeler børsnoterede Flügger Group i en fondsbørsmeddelelse, som du finder her.

Du kan læse mere om dommen og hele den årelange sag her: Så er afgørelsen faldet i millionstriden mellem Datacon og Flügger: Her er dommen

“Flügger group A/S skal betale godt fem millioner kroner plus renter til Datacon samt sagsomkostninger på godt tre millioner kroner, og nedjusterer som konsekvens heraf forventningerne til EBIT for regnskabsåret 2018/19,” meddeler selskabet.

Sagen handler om et ERP-system, som Datacon skulle levere i 2014, men som Flügger ikke var tilfreds med. Flügger har flere gange under sagen fortalt, at hele projektet var tæt på at koste selskabet livet.

Datacon har hele tiden afvist at have det fulde ansvar for det problematiske projekt.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes Flügger"

Flüggers administrerende direktør, Jimmi Mortensen, meddeler, at selskabet nu vil overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

“Det var ikke den afgørelse, vi havde håbet på, og vi vil nu bruge den kommende tid til at vurdere dommens præmisser, og hvorvidt vi vil anke den,” siger han.

“Vi er dog tilfredse med, at retten har vurderet, at systemet ikke var klar til at blive sat i drift i december 2014, hvilket medførte en række problemer, herunder manglende performance og utilstrækkelig fejltolerance samt et antal konkrete funktionelle mangler og et antal mindre fejl,” siger han.

Læs også:

Netop nu udkæmpes dramatisk retsopgør om fejlslagent ERP-system, der var tæt på at koste malerkæden Flügger livet: "Hele vores infrastruktur gik mere eller mindre ned, da vi implementerede systemet"

"De laver et system, der er så fejlbehæftet, at vi er ved at gå konkurs"

Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere