Artikel top billede

Flügger nedjusterer forventningerne efter dom i Datacon-sag - overvejer at anke

Flügger Group nedjusterer forventningerne til resultatet som direkte konsekvens af dommen i selskabets sag mod it-firmaet Datacon.

Dommen i Flügger Groups erstatningssag mod det danske it-firma Datacon får direkte konsekvenser for selskabets resultat.

Det meddeler børsnoterede Flügger Group i en fondsbørsmeddelelse, som du finder her.

Du kan læse mere om dommen og hele den årelange sag her: Så er afgørelsen faldet i millionstriden mellem Datacon og Flügger: Her er dommen

“Flügger group A/S skal betale godt fem millioner kroner plus renter til Datacon samt sagsomkostninger på godt tre millioner kroner, og nedjusterer som konsekvens heraf forventningerne til EBIT for regnskabsåret 2018/19,” meddeler selskabet.

Sagen handler om et ERP-system, som Datacon skulle levere i 2014, men som Flügger ikke var tilfreds med. Flügger har flere gange under sagen fortalt, at hele projektet var tæt på at koste selskabet livet.

Datacon har hele tiden afvist at have det fulde ansvar for det problematiske projekt.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes Flügger"

Flüggers administrerende direktør, Jimmi Mortensen, meddeler, at selskabet nu vil overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

“Det var ikke den afgørelse, vi havde håbet på, og vi vil nu bruge den kommende tid til at vurdere dommens præmisser, og hvorvidt vi vil anke den,” siger han.

“Vi er dog tilfredse med, at retten har vurderet, at systemet ikke var klar til at blive sat i drift i december 2014, hvilket medførte en række problemer, herunder manglende performance og utilstrækkelig fejltolerance samt et antal konkrete funktionelle mangler og et antal mindre fejl,” siger han.

Læs også:

Netop nu udkæmpes dramatisk retsopgør om fejlslagent ERP-system, der var tæt på at koste malerkæden Flügger livet: "Hele vores infrastruktur gik mere eller mindre ned, da vi implementerede systemet"

"De laver et system, der er så fejlbehæftet, at vi er ved at gå konkurs"

Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Software Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere