Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Jens Stoltenberg varsler løft af cyberforsvaret i NATO / Nets frifundet i aktie-sag / Sybo Games hæver bruttofortjenesten med 28 procent

Jens Stoltenberg varsler løft af cyberforsvaret i NATO. Nets frifundet i aktie-sag. Sybo Games hæver bruttofortjenesten med 28 procent. Dansk spilfirma tjener millioner på computerspil

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-biefing her dagen efter vi har været til afstemning om, hvem der skal repræsentere Danmark de næste fem år i Europa-Parlamentet.

Vi begynder også dagens morgen-briefing uden for Danmark grænser.

Jens Stoltenberg varsler løft af cyberforsvaret i NATO

NATO's generaldirektør Jens Stoltenberg vil opruste den vestlige forsvasalliance i cyberspace.

På en tale i London advarerede den tidligere norske statsminister mod de farer NATO's medlemslande står over for i den digitale verden.

Det skriver digi.no.

"Det tager bare et enkelt 'klik' at sende en virus verdens rundt, men det kræver en global indsats for at forhindre det i at udløse kaos," sagde Stoltenberg.

Når medlemslandende mødes i december er cyberforsvar en 'topprioritet' på NATO's møde i London.

Nets frifundet i aktie-sag

Den danske betalingskoncern Nets kan ånde lettet op efter at selskabet har vundet en retssag mod tidligere finansdirektør Ralitsa Møller.

Efter sin afgang som direktør i selskabet krævede hun et tocifret millionbeløb af Nets i erstatning for salget af sine medarbejderaktier som hun solgte kort før Nets blev børsnoteret.

Det skriver Børsen.

Udover den økonomiske uenighed mener Ralitsa Møller desuden, at hun var blevet uretmæssigt fyret forud for børsnoteringen.

"Det er natuligvis beklageligt, når en afskedigelse af en medarbejder ender i en tvist. Vi er dog tilfredse med, at byretten nu har bekræftet vilkårene for afskedigelsen og afvist alle anklager fra Ralitsa Møller," siger pressechef i Nets Søren Winge til avisen.

Sybo Games hæver bruttofortjenesten med 28 procent

Spilvirksomheden Sybo, der blandt andet står bag kæmpesuccesen Subway Sufers, har fremlagt nyt regnskab der viser en øget fortjeneste.

Selskabets administrerende direktør, Mathias Gredal Nørvig, kalder regnskabet for meget tilfredsstillende.

"I 2017 lagde vi en strategi for at blive en af de internationalt førende udviklere af innovative og underholdende universer, der kan blive til mobilspil, animeret indhold og licensprodukter. Det er en langsigtet strategi, der kræver store investeringer. Derfor er årets resultat efter planen, og vi regner med at se samme resultat i 2019," siger han ifølge en pressemeddelelse.

Dansk spilfirma tjener millioner på computerspil

Vi bliver i den danske spilindustri, hvor virksomheden Ghost Ship Games kan præsentere et overskud på 18,6 millioner kroner.

Det svarer til mere end en million kroner per medarbejder, skriver erhvervsmediet Finans.

"Da vi startede eventyret for tre år siden, satte vi et mål om at sælge 250.000 kopier af spillet i hele dets levetid. Så ville vi være rigtig glade. Nu har vi rundet 650.000 kopier, før spillet er helt færdigt, så vores forventninger er overgået mange gange," siger Søren Lundgaard, direktør for Ghost Ship Games til Finans.

Spillet som selskabet står bag hedder Deep Rock Galactic og har kun været tilgængelig siden februar måned sidste år og bliver solgt for 200 kroner.