Artikel top billede

Morgen-briefing: Madspilds-app vil satse på udlandet / R og SF: Nets skal følge bankregler for chef-lønninger / It-eksperter advarer: Danmark bruger for få penge på cybersikkerhed

Madspils-app vil satse på udlandet. R og SF: Nets skal følge bankregler for lønninger. It-eksperter advarer: Danmark bruger for få penge på cybersikkerhed. Volvo bliver en del af datadrevet pilotprojekt. Global it-sikkerhedsselskab åbner sit første Nordiske kontor i Danmark.

Velkommen til endnu en morgen-briefing her fra Computerworld, hvor du får dagens overblik over it-nyhederne.

Madspilds-app vil satse på udlandet

Den danske madspilds-app Too Good Too Go kæmper med selskabets indtjening og et milliardunderskud.

Derfor satser selskabet nu på markeder i udlandet og kantinedrift, skriver dagbladet Børsen.

"Sidste år reddede vi syv millioner måltider, og i 2019 regner vi med at kunne redde 20 mio. måltider. Vores omsætning er lineært forbundet med det antal måltider, vi får gennem appen, for vi tager et beløb pr. måltid. Beløbet svinger lidt fra land til land, men det er et meget lille beløb, så det kræver lidt skala, hvis man skal tjene penge," siger selskabets direktør, Mette Lykke til avisen.

På det danske marked satser selskabet også på de danske kantiner, der skal kunne tilmelde sig madspilds-appen.

R og SF: Nets skal følge bankregler for lønninger

Den danske betalingsgigant Nets har de seneste uger været udsat for massiv kritik fra flere sider efter at have tilbudt ledelsen fordelagtige bonusprogrammer.

Det får nu SF og Radikale Venstre til at kræve, at Nets bliver underlagt de samme regler for aflønninger som den finansielle sektor.

"Der er vitale samfundsmæssige interesser i Nets, og derfor er det en enkel og logisk tanke at tage Nets ind under lov om finansiel virksomhed i forhold til aflønningsforhold," siger Martin Lidegaard (R) til dagbladet Børsen.

Selskabet selv eller Nets' ejere har ikke ønsket at stille op til interview over for avisen.

It-eksperter advarer: Danmark bruger for få penge på cybersikkerhed

Danmark bruger ikke penge nok på cybersikkerhed, når man ser på de trusler Danmark står over for i den digitale verden.

Det er konklusionen på en undersøgelse blandt 467 medlemmer af Ingeniørforeningens fagtekniske selskab IDA IT.

Halvdelen af de adspurgte svarer, at de mener der er afsat for lidt eller alt for lidt penge af til cybersikkerhed i Danmark.

"Vi er et af de mest digitaliserede lande i verden, og det gør os i sagens natur mere sårbare overfor angreb. Derfor er det vigtigt, at vi som minimum fastholder vores placering på FNs Global Cybersecurity Index, hvor vi lige nu indtager en 6. plads, når det angår cyber- og informationssikkerhed," siger formanden for IDA IT, Kåre Løvgren i en pressemeddelelse.

Sidste år afsatte regeringen blandt andet 100 millioner kroner til sin egen cyber- og informationssikkerhedsstrategi.

Bare to procent svarer, at de mener Danmark har afsat for mange penge

Volvo bliver en del af datadrevet pilotprojekt

Et nyt pilotprojekt skal ved hjælp af en ny platform dele anonymiserede sikkerhedsdata, som den svenske bilproducent Volvo har tilsluttet sig.

Projektet betyder, at de bilproducenter kan anvende data til at advare bilisterne om potentielle risikosituationer på vejen forude.

"Vi mener, at deling af anonymiserede data skal være gratis. For samtundets skyld. Det redder liv, tid og sparer skatteyderne penge," siger administrerende direktør og koncernchef i Volvo Håkan Samuelsson.

Data bliver delt i realtid og skal altså forsøge at øge trafiksikkerheden.

Global it-sikkerhedsselskab åbner sit første Nordiske kontor i Danmark

It-sikkerhedsvirksomheden Nozomi Networks har netop annoceret, at man åbner sit første nordiske kontor i Hellerup uden for København.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Nozomi Networks specialiserer sig i it-sikkerhed inden for industriel produktion.

"Cyberangreb kan medføre alvorlige skader på produktionsudstyr, miljø og firmaimage, uanset om sårbarheder udsættes for målrettede eller mere tilfældige angreb. Det kan koste virksomhederne store formuer som man allerede set hos både Mærsk og senest Norsk Hydro," siger Sigurd Hellum

Ingen morgen-briefing Grundlovsdag

Vi slutter dagens morgen-briefing med en praktisk oplysning. Morgen-briefing udkommer ikke i morgen onsdag på Grundlovsdag, men vi er stærkt tilbage med dagens it-nyheder torsdag morgen.
Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.