Artikel top billede

Huawei bliver ramt langt hårdere end forventet af USA's sanktioner: Tab kan lande på knap 200 milliarder kroner

Den amerikanske regerings forbud mod Huawei får nu det kinesiske selskab til at nedjustere sine forventninger betragteligt.

USA's sanktioner mod den kinesiske televirksomhed Huawei, har fået selskabets topchef til at nedjustere forventningerne til de kommende år.

Mere præcist regner selskabet CEO og stifter, Ren Zhengfei, med, at man må barbere forventningerne ned med 30 milliarder dollar, eller hvad der svarer til lige under 200 milliarder kroner for 2019 og 2020.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det er første gang Huawei sætter tal på effekterne af den amerikanske regering forbud mod selskabet. Huaweis topchef har ellers i ugevis nægtet at kommentere på effekten af USA's beslutning.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud

Den amerikanske regering har indført et forbud mod at bruge Huaweis produkter fordi, man mistænker selskabet for, at aflevere data om sine kunder til den kinesiske regering. Huawei selv har afvist alle anklager.

Markant salgsnedgang

Huawei, der er verdens største telekommunikationsproducent, forventer efter forbuddet, at man i både 2019 og 2020 vil have et stagnerende omsætning på 100 milliarder dollar, eller omrking 662 milliarder kroner.

“Vi havde ikke forventet at USA ville angribe Huawei så resolut. Vi havde ikke forventet at USA ville ramme vores værdikæde så bredt, hvor man ikke bare blokerer for komponent-leverandører men også for at international organisationer kan deltage,” lød det ifølge Bloomberg fra Zhengfei.

Læs mere her: Huawei forventer salgs-nedgang på smartphone-området på op til 60 procent

Tidligere har Huawei også forklaret, at man også på smartphone markedet forventer et massivt fald som følge af de amerikanske sanktioner.

Her lyder forudsigelsen på en nedgang i det internationale salg af smartphones på mellem 40 procent og 60 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere