Artikel top billede

Huawei bliver ramt langt hårdere end forventet af USA's sanktioner: Tab kan lande på knap 200 milliarder kroner

Den amerikanske regerings forbud mod Huawei får nu det kinesiske selskab til at nedjustere sine forventninger betragteligt.

USA's sanktioner mod den kinesiske televirksomhed Huawei, har fået selskabets topchef til at nedjustere forventningerne til de kommende år.

Mere præcist regner selskabet CEO og stifter, Ren Zhengfei, med, at man må barbere forventningerne ned med 30 milliarder dollar, eller hvad der svarer til lige under 200 milliarder kroner for 2019 og 2020.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det er første gang Huawei sætter tal på effekterne af den amerikanske regering forbud mod selskabet. Huaweis topchef har ellers i ugevis nægtet at kommentere på effekten af USA's beslutning.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud

Den amerikanske regering har indført et forbud mod at bruge Huaweis produkter fordi, man mistænker selskabet for, at aflevere data om sine kunder til den kinesiske regering. Huawei selv har afvist alle anklager.

Markant salgsnedgang

Huawei, der er verdens største telekommunikationsproducent, forventer efter forbuddet, at man i både 2019 og 2020 vil have et stagnerende omsætning på 100 milliarder dollar, eller omrking 662 milliarder kroner.

“Vi havde ikke forventet at USA ville angribe Huawei så resolut. Vi havde ikke forventet at USA ville ramme vores værdikæde så bredt, hvor man ikke bare blokerer for komponent-leverandører men også for at international organisationer kan deltage,” lød det ifølge Bloomberg fra Zhengfei.

Læs mere her: Huawei forventer salgs-nedgang på smartphone-området på op til 60 procent

Tidligere har Huawei også forklaret, at man også på smartphone markedet forventer et massivt fald som følge af de amerikanske sanktioner.

Her lyder forudsigelsen på en nedgang i det internationale salg af smartphones på mellem 40 procent og 60 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.