Artikel top billede

Huawei bliver ramt langt hårdere end forventet af USA's sanktioner: Tab kan lande på knap 200 milliarder kroner

Den amerikanske regerings forbud mod Huawei får nu det kinesiske selskab til at nedjustere sine forventninger betragteligt.

USA's sanktioner mod den kinesiske televirksomhed Huawei, har fået selskabets topchef til at nedjustere forventningerne til de kommende år.

Mere præcist regner selskabet CEO og stifter, Ren Zhengfei, med, at man må barbere forventningerne ned med 30 milliarder dollar, eller hvad der svarer til lige under 200 milliarder kroner for 2019 og 2020.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det er første gang Huawei sætter tal på effekterne af den amerikanske regering forbud mod selskabet. Huaweis topchef har ellers i ugevis nægtet at kommentere på effekten af USA's beslutning.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud

Den amerikanske regering har indført et forbud mod at bruge Huaweis produkter fordi, man mistænker selskabet for, at aflevere data om sine kunder til den kinesiske regering. Huawei selv har afvist alle anklager.

Markant salgsnedgang

Huawei, der er verdens største telekommunikationsproducent, forventer efter forbuddet, at man i både 2019 og 2020 vil have et stagnerende omsætning på 100 milliarder dollar, eller omrking 662 milliarder kroner.

“Vi havde ikke forventet at USA ville angribe Huawei så resolut. Vi havde ikke forventet at USA ville ramme vores værdikæde så bredt, hvor man ikke bare blokerer for komponent-leverandører men også for at international organisationer kan deltage,” lød det ifølge Bloomberg fra Zhengfei.

Læs mere her: Huawei forventer salgs-nedgang på smartphone-området på op til 60 procent

Tidligere har Huawei også forklaret, at man også på smartphone markedet forventer et massivt fald som følge af de amerikanske sanktioner.

Her lyder forudsigelsen på en nedgang i det internationale salg af smartphones på mellem 40 procent og 60 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere